Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Κανείς δεν ξέρει τι θα πει ο πρωθυπουργός

Όλα δείχνουν ότι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή θα καθυστερήσει ακόμα αρκετά και λογικά θα ξεκινήσει μετά τις 11.

Σας συνιστώ να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στα όσα ακούτε και διαβάζετε. Αρκεί μόνο η κοινή λογική για να απορρίψετε χαζά σενάρια.

Αυτή τη στιγμή, κανείς δεν ξέρει τι θα πει ο πρωθυπουργός. Ένας Παπανδρέου πρέπει να είναι απρόβλεπτος!!!

Αντε... έπιασε τόπο το διαολόστελμα...

.... "σίγησε" το MEGA. Σταμάτησε τη ροή των ζωντανών από τη Βουλή!!!!
Ποιός ξέρει πόσο βρίσιμι θα έχει φάει απ τους τηλεθεατές για να καταλάβει ότι η γραμμή που ακολουθεί δεν είναι αυτή που θέλει η πλειοψηφία του κόσμου...
Είπαμε Αυτοί και Εμείς.. Τώρα είμαστε 0-1
Γιούπι!!!

Τι έπαθε το μάτι της Παπαρήγα;

Οι κομμουνιστές, θεματοφύλακες της "λαϊκής οικογένειας" και υπερασπιστές των συμφερόντων των φτωχών του λαού...

Με καλυμμένο το ένα μάτι εμφανίστηκε στη Βουλή η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, λόγω ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Παπακωνσταντίνου: Προσπάθεια κανιβαλισμού κατά Παπανδρέου

"Βρισκόμαστε μπροστά σε μία περίοδο που, με βάση τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, θα μετεξελιχθεί για να μπορέσει να υπάρχει ένα διαφορετικό σχήμα ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων για να στηρίξει μια συμφωνία, η οποία χρειάζεται την ευρύτερη δυνατή στήριξη του πολιτικού συστήματος. Για αυτή την πορεία η κυβέρνηση ζητά σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης", τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Οι πολίτες μιλούν..

 Οι πολίτες μιλούν και δεν είναι όλοι "αγανακτισμένοι" όπως μας τους παρουσιάζουν οι χουντοδεξιοαναρχοαριστεριστές της κακιάς ώρας....
Διαβάστε άποψη:

"Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις. Ανεξάρτητα από δηλώσεις, παραιτήσεις και αποστάσεις. Ας βγούμε λιγουλάκι έξω από το απέραντο φρενοκομείο. Μπορούμε; Ας το προσπαθήσουμε. Εχουμε και λέμε, αγαπητέ συνάδελφε της φρενοβλαβούς δημοσιογραφίας. Γιατί σε άκουγα και σε έβλεπα χθες και στον εαυτό μου έλεγα: «Οχι μόνο έχουμε πολιτικούς που μας ταιριάζουν αλλά και δημοσιογράφους που μας αξίζουν». Λοιπόν. Πρώτο κρατούμενο. Για να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη πρέπει να κόψει τον λαιμό της και να υπογράψει τη δανειακή σύμβαση. Το ένα πάει μαζί με το άλλο. Δύο μαζί στη συσκευασία του ενός.

Διέκοψε τη σύνδεση με τη Βουλή το Mega όταν ο Παπακωνσταντίνου επιτέθηκε στα ΜΜΕ!

Το έγραψα και πριν. Ζούμε πρωτοφανείς στιγμές ωμής προπαγάνδας από τα ΜΜΕ και κυριως από το περίφημο Μega.

Το δελτίο ειδήσεων του σταθμού είχε συνδεθεί με τη Βουλή την ώρα που μιλούσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και με το που αυτός αναφέρθηκε στις ευθύνες των ΜΜΕ, η ζωντανή μετάδοση σταμάτησε με την Όλγα Τρέμη και τον Γιάννη Πρετεντέρη να σπεύδουν να τον απαξιώσουν!

Βρίσκονται σε πανικό, αν και φοβάμαι ότι στο τέλος θα κερδίσουν τη μάχη και οι "εκλεκτοί" τους θα επικρατήσουν.

Τρελή χώρα, σε κρίση υστερίας....

Έξω ετοιμάζουν ή ετοιμάζονται για την πτώχευση μας.
Εδώ κοιτάμε την καρέκλα του κ. Παπανδρέου.
Ερώτηση: ποιος θα κάνει κυβέρνηση, και πότε;
Ας παραιτηθεί τώρα ο ίδιος - ποιος θα κυβερνήσει;
Ελπίζω η απάντηση να μην είναι μετά την πτώχευση κι ότι ακολουθήσει.
Χρόνος γι εκλογές δεν υπάρχει.
Ούτε για άλλα ψυχανεμίσματα.
Όχι τώρα.

Εμείς θα αγνοήσουμε για μία ακόμα φορά τις πραγματικές εξελίξεις, και θα μεριμνήσουμε για την υφαρπαγή ή παράδοση μίας καρέκλας. Την αποπομπή ή την παραίτηση τού, ούτως ώστε να υπερψηφιστεί η Συμφωνία των Βρυξελλών που εκείνος διασφάλισε.

Τρελή χώρα σε κρίση υστερίας, με σταθερή τροχιά προς την καταστροφή.

Ρουμπινί: «Η αλεπού θέλει να ξαναφυλάξει το κοτέτσι»

Όχι πως μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στον Ρουμπίνι. Αλλα ως λαμόγιο του διεθνούς οικονομικού συστήματος ξ΄λερει και καποιες αλήθειες. Να τι είπε για τη Ν.Δ.:

"Η αλεπού (Νέα Δημοκρατία) που έκανε επιδρομή στο κοτέτσι, τώρα ισχυρίζεται ότι θέλει να το ξαναφυλάξει. Η αξιοπιστία τους είναι πιο βρώμικη και από τη λάσπη", σχολιάζει ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, σε ανάρτησή του στο Twitter.
Επίσης, σε άλλη ανάρτησή του ο κ. Ρουμπινί αναφέρει ότι "οι διεφθαρμένοι (Νέα Δημοκρατία) που εκτόξευσαν το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 15% του ΑΕΠ και αδιάντροπα είπαν ψέματα γι' αυτό, θέλουν τώρα να ξανακυβερνήσουν την Ελλάδα".

Ολημερίς ζωντανή πίεση στον Παπανδρέου από το Αλαφουζο -Μπομπολο-Βαρδινογιάννοκάναλο

Από το πρωί σε ζωντανή σύνδεση το Mega Channel  έχει χύσει τόση χολή εναντίον του Παπανδρέου που ακόμη και ο πιο φανατίλας δεξιός άρχισε αλλάζει κανάλι. Ταχα κάνει ζωντανή παρουσίαση  για τις πολιτικές εξελίξεις .

Από τις 8 το πρωί έχει υφάνει δεκάδες σενάρια στα οποία σε όλα προϋπόθεση είναι να παραιτηθεί ο Παπανδρέου! Δεν του κάθετε πουθενά!!!
Όλοι οι δημοσιογράφοι του σταθμού ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το πρόσωπο του πρωθυπουργού τον οποίο παρουσιάζουν περίπου σαν τον Καντάφι, δηλαδή σαν κάποιον ημίτρελο μονάρχη που αρνείται να εγκαταλείψει τη θέση του.

Σκοτεινές μέρες ωμής προπαγάνδας.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΕΑΝ... !...

Συνεπέστατος προς την πάγια άποψη και θέση του, πως ο τόπος έχει ανάγκη από μια ευρύτερη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ο Γ. Παπανδρέου θα πάει απόψε στη Βουλή και θα μιλήσει ξεκάθαρα : από αύριο το πρωί επαναρχίζουν οι προσπάθειες, (που άλλωστε επανειλημμένα έκανα...), για τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης ευρείας στήριξης, μιας κυβέρνησης συνεργασίας και εθνικής ενότητας, που θ΄ αναλάβει την διεκπεραίωση των μεγάλων ζητημάτων, δηλαδή την ολοκλήρωση και την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, τη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 και την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς κανονικούς.

Σφαγή στη Ν.Δ! Διέρρευσε στο Antinews το κείμενο των βουλευτών που συνομίλησαν με το ΠΑΣΟΚ!

Σοκ προκαλεί εδώ και λίγες ώρες στη Νέα Δημοκρατία το δημοσίευμα του περιβόητου Antinews που αναφέρει ότι δεν θα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ οι "πέντε" που συνεργάστηκαν με το ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για συνάντηση που έγινε στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντίνου Βρεττού, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Βάσω Παπανδρέου και οι βουλευτές της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ευάγγελος Αντώναρος, με αντικείμενο την συγκρότηση "κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας".

Στο ίδιο άρθρο δημοσιεύεται για πρώτη φορά και το κείμενο που συντάχθηκε (εδώ). Πρόκειται για έναν εμφύλιο που συνειδητά δεν καλύπτουν τα ΜΜΕ κι ενδέχεται να καθορίσει πολλά στη στάση της Ν.Δ απέναντι σε μια συγκυβέρνηση.

Τελείωσε αυτό το...γλυκό!

Έχουν λυσσάξει τα "ντόπερμαν του Μεγκα" (για) να συγκυβερνησει - ντε και καλά - ενα κομματι του ΠΑΣΟΚ, ενα κοματι της ΝΔ, η Ντορα, ο Φωτης και ο Καρατζαφέρης με τον Τσιπρα σε ρόλο "παρατηρητη"(!!) και κάποια γλάστρα...τραπεζίτης(;) σε ρόλο "υπηρεσιακού πρωθυπουργού"(τίνος;) . Κάποιος ας τους πει, οτι μας τελείωσε αυτό...το γλυκό. Ας αλλάξουν "πλάκα" - η άς αλλάξουν παρουσιαστές με άλλη γραμμή...

Ο Σαμαράς τορπιλίζει την κυβέρνηση συνεργασίας

Πράγματι, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε χθες τη δική του υπέρβαση. Ανακάλεσε όλες τις μπούρδες που εδώ και δυο χρόνια ξεστομίζει και δεσμεύθηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να εισπραχθεί η 6η δόση και να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση.

Η υπέρβαση όμως σταμάτησε εκεί. Στη συνέχεια, ζήτησε το...ανέφικτο. Μια κυβέρνηση 4-6 εβδομάδων χωρίς τη συμμετοχή πολιτικού προσωπικού, χωρίς δηλαδή να μαζέψουν φθορά γαλάζια στελέχη. Με λίγα λόγια, ο Σαμαράς ζητά να βρεθούν 10-20, μάλλον τρελοί, τεχνοκράτες να αντικαταστήσουν τον πολιτικό κόσμο και φυσικά μόνο για 30-40 μέρες!

Θα αντέξει η κυβερνητική πλειοψηφία !!!

Χθες το βράδυ, ο Παπανδρέου παρέθεσε κατά την ομιλία του στη Βουλή ένα αμάχητο επιχείρημα:

"Άρα, λοιπόν, ας συζητηθούν όλα. Και η σύνθεση της Κυβέρνησης, και οτιδήποτε άλλο. Αλλά ας συζητηθούν. Δεν χρειαζόταν αυτή η συζήτηση; Να συζητήσουμε. Εξ ουρανού θα πέσει μια νέα Κυβέρνηση; Ή να παραιτηθεί έτσι μια Κυβέρνηση; Είναι υπεύθυνο αυτό; Ή υπάρχει κάποια έτοιμη κυβέρνηση, που περιμένει;"

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ... ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σήμερα το βράδυ δεν ξέρω. Ξέρω ωστόσο ότι τα τελευταία 24ωρα ήταν πολλαπλά ευεργετικά για όλους μας ανεξαρτήτως της πολιτικής μας θέσης. Κι αυτό γιατί ήταν αποκαλυπτικά για την ποιότητα, τις προθέσεις, τις μεθοδεύσεις αλλά και τις ικανότητες πολλών.


Η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Βουλή έδωσε το πραγματικό περίγραμμα της συγκυρίας.

Οι εξελίξεις στην διάρκεια της ημέρας ξεγύμνωσαν οριστικά και αμετάκλητα τους υπαλλήλους συγκεκριμένων και ορατών από όλους συμφερόντων, αποκάλυψαν την υποκρισία όσων για πολλούς μήνες το έπαιζαν τζάμπα μάγκες και φιλολαϊκοί.

Η "ΑΠΕΙΛΗ" ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !...

 Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ξένοι δημοσιογράφοι για να ακούμε κανένα καλό λόγο για τον Παπανδρέου. Κι αυτό γιατί τα ντόπια κοπρόσκυλα, δεν τα τάισε και αφού τρων απ αλλού γαβγίζουν απ το πρωί ασταμάτητα.... διβάστε για να μάθετε:

Ο Robert Kuttner, Αμερικανός οικονομικός αναλυτής, βγάζει το καπέλο στον Ελληνα πρωθυπουργό μέσα από το ειδησεογραφικό του site www.prospect.org γράφοντας ένα κείμενο που στηρίζει τον Έλληνα Πρωθυπουργό με τίτλο «Μπράβο Παπανδρέου».

Ο Kuttner σεβαστό μέλος του think tank Demos, αρθρογράφος του Business Week και της Boston Globe, είναι και ο συγγραφέας γνωστών πολιτικο-οικονομικών βιβλίων όπως το «Obama’s Challenge».

Στη χώρα του Μανώλη Καψή

Παρακολουθώ τις τελευταίες ώρες τη στάση του περιβόητου Mega Channel απέναντι στις εξελίξεις κι αναρωτιέμαι αν ζήλεψαν το Alter. Ακούω τον Μανώλη Καψή κι αναρωτιέμαι αν εγκαταστάθηκε μέσα του το πνεύμα του Γιώργου Τράγκα. Μόνο δοσίλογο δεν έχει χαρακτηρίσει τον Παπανδρέου!
Φυσικά δεν μπορώ να πώ τίποτα για την κ. Κοραή - "τρόφιμος" της Δεξιάς και στυλοβάτης της ήταν και είναι - καλά κάνει το κορίτσι.
Οι Καψήδες όμως έφαγαν ψωμί απ το ΠΑΣΟΚ, Υπάλληλοι - δημοσιογράφοι του Υπ Τύπου (που ποτέ δεν πάτησαν εκεί όσο έπαιρναν το μισθό τους - ελέω του πατέρα τους!!!

Το κακό είναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι θεωρούνται αξιόπιστοι από αρκετούς συμπολίτες μας...

Αποκάλυψη τώρα!

Του Κώστα Παπαθεοδώρου- i-reportergr

Το σενάριο έπασχε από την αρχή στο ενδεχόμενο να μην παραιτηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Ωστόσο «οι πρωτομάστορες» κάνοντας τις βολικές παραδοχές τους υποστήριξαν και διαβεβαίωναν τους συνομιλητές τους προκειμένου να τους πείσουν ώστε να μετάσχουν στο μεγάλο παιχνίδι (big game) ότι η πίεση θα είναι τέτοια που είναι αδύνατον να αντισταθεί. Πίεση συντονισμένη από όλες τις πλευρές ακόμη και εκ των έσω…
Το «σχέδιο επί χάρτου» φαίνονταν αλάνθαστο, σίγουρο και με προδιαγεγραμμένη επιτυχία ώστε ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι πείσθηκαν ότι «τα έχει όλα και συμφέρει». Στο κάτω- κάτω όλοι και ο καθένας για τον εαυτό του, ορέγονταν τη θέση του… χαλίφη.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα

Κοιτάξτε: Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους (όσο είναι εφικτό και εν συντομία-και ο κόσμος όλος το καταλαβαίνει). Ποιό ήταν το έγκλημα του έλληνα πρωθυπουργού που πρέπει ΑΜΕΣΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να σηκωθεί να φύγει; Επειδή διέγραψε πάνω απο 100 δις ευρώ χρέος και θα φέρει 240 δις ευρώ απο τη νέα χρονιά στη χώραν συν πολλά άλλα - εξαιρετικά θετικά; Και γιατί ζήτησε να εχει την επικυρωση του ελληνικού λαού; ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΘΟΣΙΩΣΕΩΣ!  Προδότης αναμφίβολα!  Η ουσία ποια είναι; Οτι οι (φούσκα) τραπεζίτες θα χάσουν τις τράπεζες τους (με την ανακεφαλαιοποίηση με κοινές μετοχές που εξήγγειλε ο Γ.Παπανδρέου, ωμά και καθαρά), οτι οι (σημερινοί) -φούσκα-εκδότες θα χάσουν τα...δανεικά και αγύριστα απο τις τράπεζες (το ...πορτοφόλι τους, μέχρι τώρα) - χαρακτηριστικά δείγματα τα λουκέτα σε "Ελευθεροτυπία" και Alter και επίσης οχι μόνο θα αποκαλυφθεί το "μαύρο χρήμα" στους διάφορους (εξωχώριους) λογαριασμούς - με ονόματα - αλλά και θα φορολογηθεί με 40% και θα διωχθούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος (όσοι δεν καταφέρουν να αποδείξουν πως βρέθηκαν με αυτά τα χρήματα)!

Μυρίστηκαν φαί γι αυτό σκύλιασαν....

.... άμα σταθείς λίγο παρα έξω, αναίβεις ασ πούμε στον Όλυμπο και βλέπεις τον κόσμο από ψηλά και πανοραμικά. Τι βλέπεις;
Βλέπεις πως το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου μετά από τα πολλά περα δώθε με τη δεξιά συγκυβέρνηση της Ευρώπης (ΜερκελοΣαρκοζι) έκανε μια πολύ ωραία συμφωνία για την Ελλάδα:

Μας…ξανάρχονται(;)

Του Θανάση Νικολαΐδη -gkatzios.gr

ΜΙΛΟΥΣΕ, στη βουλή, ο κ. Σαμαράς κι έπεφτε χείμαρρος το χειροκρότημα. Φάτσες χαρούμενες απέναντι, πρόσωπα χαμογελαστά, με όνειρα και σχέδια. Ξανά το σύνθημα, πάλι το ξέσπασμα με χειροκρότημα κι έχει ο Θεός. Πέφτει η Κυβέρνηση, «λήγει» ο Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ σπαράσσεται κι αυτοί ονειροπολούν. Όλοι της πτέρυγας των «εθνικοφρόνων» και κάποιοι ανάμεσά τους ριγούν από…προκαταβολική συγκίνηση. Θα δώσουν όρκο πίστης στο σύνταγμα και τους νόμους οι πολλοί, σιδερώνουν την ρεντικότα τους οι ολίγοι. Θα γίνουν υπουργοί μετά το γιουρούσι και…τρέμε κόσμε. Χαρμάνηδες για εξουσία, θα βγάλουν το κάποιο άχτι και τ’ αποθημένα τους.

Στις Βουλευτίνες και Βουλευτές

Ζήτω! Ζούμε μέρες του ΒΡΩΜΙΚΟΥ 89 !
Ζήτω! Ζούμε μέρες των Ιουλιανών του 1965!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89, ΖΗΤΩ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΙΟΥΛΙΑΝΑ του 1965!


Στις Βουλευτίνες και Βουλευτές που εκλέχτηκαν με το Πασόκ αλλά τώρα είναι εκτός Πασόκ.

Κυρίες και Κύριοι, δεν έχει σημασία για εμάς τους ψηφοφόρους πως βρεθήκατε εκτός Πασόκ ΚΑΙ ΠΟΤΕ, σημασία έχει όμως το ότι δεν παραδώσετε το βαλιτσάκι σας ( την βουλευτική έδρα) ως οφείλατε στο ΠΑΣΟΚ καθώς δεν ήταν δικό σας αλλά δικό μας, των ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΔΩΣΑΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΡΦΙΤΣΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΕΤΟ ΣΑΣ, ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ!

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ !...

Παραιτηθείτε, για να κυβερνήσουν, ξανά, αυτοί πήρανε τα αποθεματικά των Tαμείων και αφού τα κάμανε ομόλογα και τα βουτήξανε στο αίμα, το αίμα των ασφαλισμένων, τα βγάλανε βόλτα σε πισίνες με καρχαρίες, και έγινε το έλα να δεις : δώσ΄μου και μένα μπάρμπα ! Κι όταν τα γυρίσανε στα Ταμεία αλλουνού του έλειπε το χέρι, αλλουνού το πόδι, αλλουνού του είχαν ανοίξει την κοιλιά και κρατούσε τ’ άντερα του στα χέρια.

Παραιτηθείτε να έρθουν αυτοί, που, (για τίνος το συμφέρον ;), τα είχανε κατεβάσει σε ένα καλόγερο και ο αθεόφοβος μια ολόκληρη κυβέρνηση, (μόνος του;), την γλύκαινε και τον γλυκαίνανε, την τάιζε και τον τάιζαν, τους έδινε και του δίνανε : μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ.

Γιατί (πραγματικά) αποσύρθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ από τη συζήτηση στη Βουλή...

Από τον Γιάννη Δαίδαλο –press-gr
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Η αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ από τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης έχει και μια αθέατη πλευρά. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύχθηκε ο κίνδυνος να μιλήσει κάποιος από τους βουλευτές του κόμματος εκτός γραμμής και να ταχθεί π.χ. υπέρ...
 της συγκρότησης κυβέρνησης "εθνικής σωτηρίας". Άλλωστε λίγες ώρες νωρίτερα είχε εκδηλωθεί η πρωτοβουλία των "πέντε" που ετοίμαζαν σχετικό κείμενο. Λένε μάλιστα ότι ακριβώς για προληπτικούς λόγους έγινε η αποχώρηση...

Μέρες του '89‏...

Από τον Λεωνίδα Ορφανουδάκη-press.gr

Όταν το φαινόμενο Κοσκωτάς, έθεσε σε κίνδυνο τα συμφέροντα του ελληνικού τραπεζικού κατεστημένου,  ανταγωνιζόμενος τις τράπεζές του με την τράπεζα Κρήτης και όταν στην συνέχεια ο Κοσκοτάς, έθιξε και τα συμφέροντα των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων με την εκδοτική «Γραμμή ΑΕ» η αντίδραση κεφαλαιοκρατικού κατεστημένου του τόπου υπήρξε τότε τόσο βίαιη ώστε όχι απλώς ανέτρεψε αλλά παραλίγο να στείλει και στη φυλακή ακόμα, τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου .

Η γνώση της ημέρας: εδώ οι καλές τούμπες

Του Άλκη Γαλδαδα - protagon.gr

Η λέξη «τούμπα» κάποτε με μπέρδευε. Ήξερα ότι σήμαινε εκείνο το λοφάκι από χώμα που υπήρχε, αναπόφευκτα, επάνω από τον τάφο κάποιου. Και δεν ήταν δύσκολο να καταλάβεις ότι ερχόταν από το αρχαίο ελληνικό τύμβος, «ο τόπος ένθα είναι τεθαμμένον το πτώμα κάποιου» όπως το εξηγεί το κλασικό λεξικό Σταματάκου. Αλλά από εκεί θέλει λίγο φαντασία για να φθάσεις στη σημερινή τούμπα.
Η λέξη πάντως όπως μας λένε οι φιλόλογοι, ταξίδεψε στο εξωτερικό, έγινε στα λατινικά tumulus, στους μεσαιωνικούς χρόνους κάποια στιγμή επέστρεψε ως τούμπα ενώ είχε προλάβει να δημιουργήσει απογόνους και σε άλλες γλώσσες όπως το αγγλικό tumble(=κάνω τούμπα) και το γαλλικό tomber (=πέφτω). Κάποια στιγμή χρησιμοποιήθηκε από αθλητικές εφημερίδες με αρνητική σημασία και μεταπολιτευτικά μπήκε στο λεξιλόγιο των νεόκοπων πολιτικών. Το ακούσαμε και χθες στη Βουλή.

Για όποιον θέλει αγνές ελληνικές λέξεις υπάρχει το κυβιστάω από το κύβη που σημαίνει κεφαλή. Κυβιστητήρ είναι ο «κάμνων τούμπες» αλλά και ο απατεών, ο τσαρλατάνος. Τα αναφέρω όλα αυτά γιατί μέρες που είναι, μάλλον χρειάζονται ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Έρχονται 88 δισ. εκτός εάν...

Θα εισρεύσουν το επόμενο τρίμηνο, μόλις επικυρωθεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου

Περίπου 88 δισ. ευρώ θα εισρεύσουν στη χώρα στο τρίμηνο Δεκεμβρίου 2011 - Φεβρουαρίου 2012 εφόσον ομαλοποιηθεί η πολιτική κατάσταση κι επικυρωθεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.
Οι εισροές αυτές είχαν δρομολογηθεί με βάση την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της περασμένης εβδομάδας, αλλά φάνηκε προς στιγμήν να κινδυνεύουν υπό την απειλή του δημοψηφίσματος.
Η ματαίωσή του ανακούφισε τις Βρυξέλλες, οι οποίες, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν διασφαλίσεις ότι όλα τα συμφωνηθέντα θα τηρηθούν. Αυτό με τη σειρά του προϋποθέτει όχι μια βραχύβια υπηρεσιακή κυβέρνηση, αλλά με προοπτική τουλάχιστον 4 μηνών ώστε να προλάβει να εφαρμόσει τη συμφωνία.