Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Έλληνες, οι μεγάλοι χαμένοι της Ευρώπης

Μία ακόμα αρνητική πρωτιά για τους Έλληνες που είδαν το εισόδημά τους να έχει υποστεί τη μεγαλύτερη πτώση στην Ευρωζώνη και γενικά την Ευρώπη των 27.

Μετά από τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις τα στοιχεία αυτά που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία το μόνο σίγουρο είναι πως δεν προκαλούν έκπληξη.

Το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν υπολογιζόμενο...

Το σύστημα 4-4-2!

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση καταγγελιών του πρώην γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δ. Σπινέλλη, οι οποίες μαρτυρούν διάβρωση του κρατικού φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ζήτησε από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπονή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.
Στη διάρκεια εκδήλωσης του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο κ. Σπινέλλης μίλησε για τον κανόνα του 4-4-2, που όπως είπε, αποτελεί κοινό μυστικό και εξήγησε ότι το 40% αφορά την «έκπτωση» επί του προστίμου που επιβάλλεται στον εκάστοτε φορολογούμενο, το άλλο 40% αντιστοιχεί στη μίζα του εφοριακού και μόλις το 20% αποτελεί το ποσοστό του προστίμου που καταλήγει τελικά στα δημόσια ταμεία.

Ανέκδοτο!!!


Συζητούν δύο φίλοι:

- Αστα έχω μεγάλο πρόβλημα με την εφορία!
- Έλα μωρέ σιγά το σπουδαίο. Θα λαδώσεις και θα γίνει η δουλειά σου.
- Ναι, αλλά πως; Φοβάμαι. Δεν το χω ξανακάνει.
- Είναι απλό, θα βάλεις τα χρήματα σε ένα φάκελο και θα τα δώσεις στον υπάλληλο λέγοντας του "πάρτε αυτά για να πιείτε μια μπύρα στην υγειά μου".
- Ναι αλλά αν είναι τίμιος και δεν τα πάρει;
- Τότε την πάτησες! Θα πρέπει να του δώσεις τα διπλά για να μην σε καταγγείλει.
anarxaszante

Και φασίστας να μην είσαι...

Συζητήσαμε 500 φορές αν ο Βορίδης είναι ή όχι φασίστας αλλά πια δεν με νοιάζει. Και φασίστας να μην είναι, είναι σίγουρα ένας ακόμα πολιτικάντης.

Με ένα καταπληκτικά προετοιμασμένο τηλεοπτικό show, ο Βορίδης ντύθηκε...Θύμιος Λυμπερόπουλος και τόνισε ότι η πλήρης απελευθέρωση των ταξί είναι ενάντια στη συνείδηση του κι ως εκ τούτου θα μπορούσε μέχρι και να παραιτηθεί.

Μια απορία έχω: Τόσο ισχυροί είναι πια οι ιδιοκτήτες ταξί;
parapolitiki

Δεν υπάρχουν περιθώρια για "ε τότε βλέπουμε"

Έστω ένα αμάξι πχ. Citroen Saxo, το οποίο υπο κανονικές συνθήκες δεν στοιχίζει και πολλά, ο οδηγός του το έχει πάρει και το έχει "φτιάξει" προσθέτοντας μπουριά αντί για εξάτμιση, βάζοντας μπλε φωτισμό, γιγαντιαία αεροτομή, λυχνίες με διάφορες ενδείξεις και γενικά έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να το κάνει το απόλυτο καγκουράμαξο, δίνοντας ένα εξωφρενικό ποσό για να το φτιάξει. Ο εν λόγω πάει ταξίδι με την κοπέλα του με την οποία δεν τα πάνε και πολύ καλά και τρέχει σαν το διάολο. Σε κάποια στιγμή χάνει τον έλεγχο του αμαξιού και το αμάξι βρίσκεται σε έναν γκρεμό έτοιμο να κυλήσει προς τα κάτω και να παρασύρει στην άβυσσο τους επιβάτες.
Ποιά είναι η ορθή αντίδραση εκείνη τη στιγμή;

"Πρόσωπο της Χρονιάς" ο ανώνυμος διαδηλωτής

Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι το περιοδικό TIME στην ετήσια επιλογή του "Προσώπου της Χρονιάς" πρωτοτύπησε, καθώς αντί να επιλέξει ένα (γνωστό) πρόσωπο, αποφάσισε να βάλει στο εξώφυλλο του τον "ανώνυμο διαδηλωτή".

Μάλλον όμως έχει δίκιο στην επιλογή του: Το 2011- όντως- χαρακτηρίστηκε από αναρίθμητες διαδηλώσεις ανά τον κόσμο που επηρέασαν (ή έβαλαν τα θεμέλια) τον ρου της Ιστορίας.

Ξεκινούν οι διεργασίες !!!!

Για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ

Εντός της ημέρας αναμένεται το χρονοδιάγραμμα
Ίσως και εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών, σχετικά με «την επόμενη μέρα» στο κόμμα.

«Ο πρωθυπουργος ποτέ δεν έδωσε ημερομηνία εκλογών»...

«Βόμβες» απόψε στη Βουλή σε άτυπη ενημέρωση δημοσιογράφων που έκανε ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γ. Σταυρόπουλος. Ουσιαστικά, ο κ. Σταυρόπουλος αφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων και παράτασης του βίου της κυβέρνησης χωρίς... χρονοδιάγραμμα.

Συγκεκριμένα μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς σύντακτες είπε, μεταξύ αλλων, τα εξης : «Οταν μια κυβέρνηση έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης μπορεί να κυβερνήσει όσο διαθέτει αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης. Πουθενά στις προγραμματικές δεν υπάρχει ημερομηνία εκλογών ούτε ο....

ΤΟ ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑ !...

Aπό την πρώτη ημέρα που ανέλαβε η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου άρχισε και η συζήτηση για το πότε θα τελειώσει τη θητεία της, αν και στην πραγματικότητα το θέμα ετέθη πριν καν συγκροτηθεί.

Aποτελεί πράγματι ψευτοδίλημμα αυτή η συζήτηση, διότι αυτό που έχει σημασία είναι να κυβερνηθεί η χώρα με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα για να καταφέρει να σταθεί όρθια και όχι η ημερομηνία των εκλογών. Ποιος, άραγε, και με ποιο κίνητρο θέλει σώνει και καλά να επισπευσθούν οι εξελίξεις για να αναλάβει το τιμόνι μιας καταρρέουσας χώρας, με μύρια όσα προβλήματα να απειλούν την υπόστασή της;

Η Μπάρμπι εφορμά!!

Το αυτονόητο, γίνεται κατόρθωμα. Η υποχρέωση μετατρέπεται σε ηρωισμό! Κάπως έτσι παίζεται το παιχνίδι του Δεξιού κατεστημένου στην Πιερία και δυστυχώς τα ΜΜΕ δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δημοσιεύουν αυτούσιες τις ανακοινώσεις της Νομαρχίας – τώρα της «Μπάρμπι» της Αντιπεριφέρειας, του Δήμου, του Επιμελητηρίου και φυσικά των Βουλευτών.
Έτσι βλέπεις κείμενα που σε 20 σειρές γράφουν 10 φορές το όνομα και τον τίτλο της Δεξιάς Μπάρμπι της Αντιπεριφέρειας όπου με στόμφο και ηρωικά λόγια μας λέει πως θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Πιερίας αν προκύψουν Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες ή πως είναι κατόρθωμα που θα συνεχίσει να μετρά την ποσότητα των νερών στην Πιερία.