Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Η στρατηγική της Αυτοδύναμης Ελλάδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Καλημέρα. Φίλες και φίλοι, καθώς μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία, καθώς απομένουν ελάχιστες ημέρες μέχρι τις κρίσιμες ιστορικές εκλογές της 6ης Μαΐου, είναι υποχρέωσή μας, υποχρέωση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος να παρουσιάσει με συγκροτημένο και υπεύθυνο τρόπο, απευθυνόμενο σε όλους τους Έλληνες πολίτες, απευθυνόμενο στο έθνος, το ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, τη Στρατηγική της Αυτοδύναμης Ελλάδας.
Το πρόβλημά μας δεν είναι να αναπαράγουμε τις συμβατικές αντιδικίες του παλαιού δικομματισμού ούτε να καταβυθιζόμαστε στη μιζέρια μιας μικροπολιτικής αντίληψης των πραγμάτων που έχει οριστικά ξεπεραστεί.

Όχι άλλα βοθρολύματα εναντίον του ΠΑΣΟΚ από τυχάρπαστους!

Μας είπαν πως στο Αιγίνιο πριν την πολιτική εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε παρακείμενο καφενείο ένας βάρβαρος που συστήθηκε ως "συνταξιούχος δάσκαλος" επιτέθηκε φραστικά σε στελέχη και υποψήφιο Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
Ήταν τόσο χυδαία η φρασεολογία του που όπως σωστά τον απάντησαν οι παραβρισκόμενοι "αυτή χαρακτηρίζει τον ίδιο" ενώ το ότι - όπως δήλωσε - είναι συνταξιούχος δάσκαλος, άρα αγωγός παιδείας και διαμορφωτής πολιτών, ίσως βρίσκουμε απάντηση το ερώτημα "γιατί καταντήσαμε έτσι ως χώρα;". Γιaτί δυστυχώς ανεχτήκαμε τέτοιους δασκάλους!!

Ο "ακαταμάχητος" των debade..... xoxoxoxo...

Ανάπτυξη εναντίον λιτότητας: Μια ανούσια μάχη

Σε μια μάχη χωρίς ουσία επιδίδονται οι Ευρωπαίοι, τοποθετώντας απέναντι την ανάπτυξη στην πολιτική λιτότητας, δίχως να καταλαβαίνουν ότι μόνη λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους είναι η ανάπτυξη μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας κι όχι μέσω των κρατικών δαπανών, εκτιμά η Wall Street Journal.
Ανάπτυξη ή λιτότητα; Αυτό είναι το δίλημμα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η Ευρώπη-ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η κευνσιανή θεωρία. Σύμφωνα με αυτή την άποψη η ανάπτυξη αποτελεί κυρίως μια λειτουργία κυβερνητικών δαπανών.