Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

“Έφαγαν” την Ελλάδα σε τρεις μυστικούς δείπνους

Δημοσιεύτηκε στο Cocktail News  

Κρατήστε τρεις ημερομηνίες, τρεις μυστικές συναντήσεις, άλλων για το δικό μας μέλλον και μία αποτυχία, που αφορά ελάχιστα αυτούς που πήραν μέρος στις συναντήσεις και πολύ περισσότερο όλους εμάς που πλέον νιώθουμε και θα νιώθουμε για χρόνια στο “πετσί” μας τις αποφάσεις που πήραν χωρίς εμάς για εμάς.
Το δημοσίευμα της Wall Street Journal λέει πολλά για το πως φτάσαμε “ η κρίση ολίγων μικρών οικονομιών να έχει εξελιχθεί σε απειλή για τη βιωσιμότητα του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος αλλά και για τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας” και κυρίως για το πως φτάσαμε στην αποτυχημένη απόφαση της 21 Ιουλίου που με τη σειρά της οδήγησε στην απόφαση του Νοεμβρίου για το “κούρεμα” που πριν εφαρμοστεί και αυτό όλοι μιλούν για αποτυχία.

Από Απρίλιο μέχρι αρχές Ιουνίου έγιναν τρεις μυστικές συναντήσεις σε κορυφαίο επίπεδο στις οποίες όσοι συμμετείχαν δεν κατάφεραν επί της ουσίας να συμφωνήσουν σε...

"Η Ν.Δ. ΜΕ ΕΜΠΛΕΞΕ" !...

Επιλογή και απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ ήταν οι αποκαλούμενες ιερές ανταλλαγές, ανέφερε στην απολογία του ο προφυλακισμένος ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ.

«Δεν θέλαμε τις ανταλλαγές, αλλά μας επιβλήθηκαν από την τότε κυβέρνηση για να ικανοποιηθούν οι τοπικοί φορείς που δεν μας ήθελαν εκεί», ήταν η απάντηση που έδωσε ο κατηγορούμενος σε μία από τις δεκάδες ερωτήσεις που του έθεσε η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, η οποία είχε και τη γνώμη ότι ο ηγούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Στην πολυσέλιδη απολογία του, που παρουσιάζουν «Τα Νέα», ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου περιγράφει τις σχέσεις που είχε αναπτύξει στο πλαίσιο των πνευματικών του καθηκόντων με πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής όπως με τον...

Δημόσια παρέμβαση-φωτία κατά του Εφραίμ από τον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου

Δημοσιεύθηκε από Παραπολιτική
 Ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν κάποια στιγμή αντιδράσεις για την αγιοποίηση του Εφραίμ κι εντός της Εκκλησίας. Η σημερινή δημόσια παρέμβαση του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Νεκταρίου αποκαλύπτει πολλά για την πορεία του περιβόητου Εφραίμ:

Η αγάπη μου προς τον μοναχισμό και την Εκκλησία, μου υπαγορεύουν το καθήκον να λάβω μέρος σ’ αυτό το πάνελ της συζήτησης για το θέμα της προφυλάκισης του Ηγουμένου Εφραίμ. Θεώρησα υποχρέωσή μου να εξαγορεύσω τον λογισμό μου. Εξ αρχής λέγω ότι είμαι από εκείνους, που έχουν γράψει κατ’ επανάληψη στον Ηγούμενο και του έχουν συμπαρασταθεί, ευκαίρως δε ακαίρως στις ομιλίες μου τον υπερασπίζομαι. Μάρτυς μου ο Θεός, δεν ψεύδομαι.

Πρέπει όμως να πούμε όλη την αλήθεια για να την γνωρίζουν οι άνθρωποι της Εκκλησίας, για να μην αδικούνται...