Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Η ρητή συγκατάθεση των χρηστών «ενοχλεί» την online βιομηχανία...

Από το euractiv.gr
Οι προθέσεις της Επιτροπής να αναγκάσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ζητούν τη συγκατάθεση των χρηστών κάθε φορά που συνδέονται σε ιστοσελίδες θα καταστρέψουν το διαδικτυακό επιχειρείν και θα «αφήσει πίσω» την....
ευρωπαϊκή στρατηγική ψηφιακής καινοτομίας, τονίζει η μεγαλύτερη κοινοπραξία on-line βιομηχανίας στην Ευρώπη.
Την περασμένη εβδομάδα η  Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη και Θεμελιώδη Δικαιώματα Viviane Reding  μίλησε δημόσια αναφορικά με τα διαδικτυακά προσωπικά δεδομένα.  Η Reding είπε ξεκάθαρα ότι θα ζητήσει από όλες τις ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, να ζητούν τη ρητή συγκατάθεση των ευρωπαίων χρηστών τους πριν διατηρήσουν τις ΙΡ διευθύνσεις τους.

ΒΑΦΤΙΣΙΑ !...


ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ !...

Του  Κώστα Βαξεβάνη
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, περισσότερο από ποτέ. Για πρώτη φορά αντιμέτωπο με τον εαυτό του. Το χαρισματικό παιδί της εξουσίας, είναι πια ένας μεσήλικας με πολιτική κλιμακτήριο. Αναπολεί τον έρωτα με την κοινωνία που χάθηκε, δείχνει να οργίζεται για όσα άφησε να περάσουν, αλλά ελπίζει κρυφά σε μια δεύτερη νεότητα.

Για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά στο μη-ΠΑΣΟΚ. Στην ανάγκη να γίνει κάτι άλλο ή πολλά άλλα. Η προσωπολατρία που οδήγησε το ΠΑΣΟΚ επιτυχώς ως την δεκαετία του 2000, χάνεται μαζί με την ευημερία με την οποία ταυτίστηκε. Δεν έχει τίποτα να αγιοποιήσει, τίποτα να πιστέψει και κυρίως τίποτα να υποσχεθεί. Μοιραία θα επανακαθοριστεί.