Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου στο δρόμο του Κερένσκι...

Του Θέμη Τζήμα

Ο Παπανδρέου εδώ και καιρό ακολουθούσε τη μοίρα- κατ' αναλογία του Κερένσκι. Εξελέγη με ένα προοδευτικό πρόγραμμα, ωστόσο επέλεξε να εφαρμόσει μια αντιδραστική, δεξιά στρατηγική, στον αντίποδα όλων εκείνων για τα οποία ο λαός εξέλεξε το ΠΑΣΟΚ.
Η κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιήσει αυτήν τη δεξιά πολιτική συμμάχησε όπως ήταν φυσικό με τις δυνάμεις της ντόπιας και ξένης αντίδρασης, του νεοφιλελευθερισμού, με τη δεξιά. Σύμμαχοι της κυβέρνησης ήταν όλο αυτό το διάστημα, το δεξιό, διαπλεκόμενο και αλλοτριωμένο τμήμα του ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, ο ΔΗΣΥ, σε ό,τι αφορά τους στρατηγικούς στόχους του μνημονίου η ΝΔ, η οποία διαφωνούσε μόνο στα επιμέρους και φυσικά η ντόπια, παρασιτική διαπλοκή, υπό την καθοδήγηση των γνωστών πια ξένων κέντρων πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ !...

Ο βασικός λόγος που ο Παπανδρέου ήθελε να θυσιάσει την πρωθυπουργική καρέκλα ήταν η επίτευξη μιας ευρύτερης συνεργασίας γύρω από τα ζητήματα των σχέσεων με την Ευρώπη, έτσι όπως αυτά εξελίχθηκαν, μετά την ανάληψη από τους εταίρους και το ΔΝΤ, της χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Ο π. πρωθυπουργός είχε, από νωρίς, εμπεδώσει το ό,τι με την αντιπολίτευση στο κλαρί, εφαρμόζουσα μια μηδενιστική, λαϊκίστικη πολιτική, τα προγράμματα που συνομολογούσε με τους τροϊκανούς δεν ευοδώνονταν κι ούτε οι ριζικές μεταρρυθμίσεις που ήταν αναγκαίες προωθούνταν.

Όταν ο Σαμαράς δεσμευόταν ότι δεν θα συγκυβερνήσει (video)

Σήμερα, ο Γιώργος Παπανδρέου εισπράττει την τρομακτική φθορά μετά τις τελευταίες δραματικές πολιτικές εξελίξεις. Ότι κι αν έγινε όμως θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι φεύγοντας πήρε μαζί του κι όσους για δυο χρόνια εμφανίζονταν "νταήδες" και "μάγκες". Αντώνη, τελικά τι έγινε; Το έκαψες το τελευταίο χαρτί του τόπου; Να μην σε ψηφίσουμε;

Σαμαράς στη ΔΕΘ  Σεπτ. 2011
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IzFVhFgntRg