Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ψήφος ευθύνης στις 7 Νοεμβρίου

Μπροστά με σταθερότητα και συνέχιση των μεγάλων αλλαγών ή πίσω με περιπέτειες και υπονόμευση της μέχρι τώρα προσπάθειας;


«Επαναλαμβάνω αυτό που έχω πει πολλές φορές, έχοντας πλήρη επίγνωση των όσων λέω, με απόλυτο σεβασμό στη βούληση των πολιτών: η ψήφος όλων μας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, είναι ψήφος ευθύνης για όλους, απέναντι στην πατρίδα, στο μέλλον της και στα παιδιά μας.» Ευθύνη, σταθερότητα, βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον είναι το μήνυμα που απευθύνει ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ προς τους ψηφοφόρους των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Μιλώντας πρόσφατα στα Ιωάννινα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τόνισε:

- Οι πολίτες της χώρας μας, όλοι μας, ψηφίζουμε και αποφασίζουμε, για το αν η πατρίδα μας θα ολοκληρώσει τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί πέρυσι, τέτοια εποχή, για τη σωτηρία και αναμόρφωσή της, ή αν θα αφήσουμε αυτή την προσπάθεια στη μέση.

- Αν θα αφήσουμε τους κόπους και τις θυσίες που κάναμε εδώ και μήνες να πάνε χαμένες, γυρίζοντας στο παρελθόν, σε όσα μας οδήγησαν εδώ. Εδραιώνουμε την κοινωνική και πολιτική σταθερότητα, που με κόπο χτίζουμε, ή την αποδυναμώνουμε;

- Ανακτούμε την αξιοπιστία μας και μία ισχυρή διαπραγματευτική φωνή, όπως κάνουμε εμείς καθημερινά, στην Ευρώπη και παντού, με τον αγώνα μας, ή παραμένουμε πάλι στη διεθνή ανυποληψία, δίνοντας το δικαίωμα σε όσους επενδύουν - και υπάρχουν πολλοί - στην αποτυχία μας, στην αποτυχία της Ελλάδας;

ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ, ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ



1. Μερικές καθαρές κουβέντες για την περαίωση:

-         Πρώτο και σημαντικότερο: η ρύθμιση είναι απολύτως προαιρετική. Όποιος θέλει, ανταποκρίνεται.

-         Δεύτερον, όποιος παραλαμβάνει σημείωμα αλλά δεν θέλει να υπαχθεί στη ρύθμιση μπορεί να το αγνοήσει.

           -   Αν ένας φορολογούμενος επιλέξει να υπαχθεί στη ρύθμιση, αυτό σημαίνει φορολογικό κλείσιμο των χρήσεων που θα επιλέξει να περαιώσει, για τις οποίες δεν χρειάζεται να ελεγχθεί στο μέλλον.

           -   Η επιλογή του φορολογούμενου να μην υπαχθεί στη ρύθμιση, δεν επιφέρει καμία ειδική δυσμενή συνέπεια και δεν αποτελεί κριτήριο για τη στόχευση μελλοντικών ελέγχων.

-         Τρίτον, τα λάθη που έγιναν στην αποστολή δείχνει το μέγεθος του χάους στο κράτος που αντιμετωπίζουμε και διορθώνουμε βήμα-βήμα, κάθε μέρα, ένα χρόνο τώρα. Να σκεφτεί κανείς ότι το ελληνικό κράτος έμαθε πόσους δημοσίους υπαλλήλους και με τι προσόντα διαθέτει μόλις πριν 3 μήνες...

           -  Όποιος φορολογούμενος δεν συμφωνεί με τα δεδομένα του σημειώματος που παραλαμβάνει ή διαπιστώνει λάθη, μπορεί να απευθυνθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για επανέλεγχο των στοιχείων πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε καταβολής.

           -   Όποιος φορολογούμενος παραλαμβάνει σημείωμα που θεωρεί ότι με κανένα τρόπο δεν θα έπρεπε να απευθύνεται σε αυτόν - π.χ. δεν είχε ασκήσει ποτέ ελεύθερο επάγγελμα ή επιχειρηματική δραστηριότητα - το αγνοεί.

           -  Σημειώματα αποστέλλονται σε όλους τους φορολογούμενους εφόσον στο μηχανογραφικό σύστημα του Υπ. Οικονομικών εμφανίζονται να έχουν ανέλεγκτες χρήσεις την περίοδο 2000-2009. Επιλέχθηκε για πρώτη φορά η μέθοδος της αυτοματοποιημένης διαδικασίας αποστολής εκκαθαριστικών και της απευθείας εξόφλησης μέσω των τραπεζών, με μοναδικό στόχο τη διευκόλυνση της διαδικασίας και χρόνου και πόρων για όσους φορολογούμενους επιλέξουν να υπαχθούν.

Γκαστρωμένη η κάλπη, αλλά τέρατα δε βγάζει...


Τα παιδιά που ενώ έμαθαν να παίζουν με τη μπάλα και με τις γάζες, πρόσφατα ανακηρυχτήκαν σε δημοσιογράφους, επικοινωνιολόγους, δημοσκόπους… αλλά και σε δημοκόπους!!!
Βάλθηκαν τελευταία μέρα προ των εκλογών της 7 Νοεμβρίου να τραβήξουν την κουρτίνα για να μη δουν οι πολίτες της Κατερίνης το χάλι του συνδυασμού «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» και  κυρίως του ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ.
Δεν απαντούν στα αδυσώπητα γιατί που κυρίευσαν κάθε στέλεχος και οπαδό του Χιονίδη και φώλιασαν  μέσα τους την ανασφάλεια και αμέσως μετά την ομιλία της Παρασκευής φούντωσε ο πόλεμος για το ποιος θα διασωθεί στα έδρανα της αντιπολίτευσης.
Δεν απαντούν:
Γιατί δεν μπόρεσαν  να γεμίσουν  ένα στενό με 1000 ανθρώπους , παρά το ότι κινητοποίησαν όλο τον μηχανισμό του δήμου, εκβίασαν, απείλησαν με απολύσεις και έταξαν εκατοντάδες προσλήψεις.
Γιατί  ολόκληρος δήμαρχος είχε να μας πει μόνο 15 λεπτά παροιμίες και γνωμικά αντί ένα μεστό πολιτικό λόγο (μήπως δεν άντεχε; ) Μήπως η «ντοπαμίνη» και  η «Βικεταμίνη» τον πιάνουν τελευταία μόνο για 15 λεπτά; 

Τέλεισε το πανηγυράκι σας, τέλος το παρτάκι σας. 
τα κουβαδάκια σας και στην αυλή σας. Τα δημοτικά πράγματα θέλουν ΤΙΜΙΟΥΣ - ΚΑΘΑΡΟΥΣ - ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΥΣ _ ΙΚΑΝΟΥΣ και ΑΞΙΟΥΣ ...