Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Καλός Πρωθυπουργός αλλά για άλλη χώρα!

Ηταν λοιπόν κακός Πρωθυπουργός ο Γιώργος; Οχι! Και το λέω χωρίς ενδοιασμό. Ηταν καλός Πρωθυπουργός αλλά για άλλη χώρα! Για καμιά Σουηδία, για καμιά Δανία, για καμιά Νορβηγία - για χώρες που έχουν λύσει τα βασικά τους προβλήματα, έχουν κρατικούς μηχανισμούς που λειτουργούν και έχουν λαούς με κουλτούρα νομοταγούς και πειθαρχημένου πολίτη. Ο Γιώργος νόμισε ότι με ωραία λόγια, με συγκεκαλυμμένες απειλές, με αόριστες αναφορές και με διδακτικό ύφος θα πείσει τον Ελληνα να μη φοροδιαφεύγει, να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, να σέβεται τους νόμους και να συμβάλλει στα δημόσια έσοδα, γιατί χωρίς αυτά δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις για δωρεάν δημόσια υγεία, παιδεία, παροχές, ασφάλεια, δίκτυα κ.λπ.

Με 2 κέρινα ομοιώματα...

Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης – press-gr

Άλλοι πολιτικοί αρχηγοί και πολιτευτάδες επιλέγουν για φόντο στις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους βιβλιοθήκες με οικογενειακές φωτογραφίες σε εμφανή θέση και μια εικόνα της Παναγιάς (κατά το τρίπτυχο "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια"). Πολλοί προτιμούν πίνακες ζωγραφικής (για να επιδείξουν τις καλλιτεχνικές ευαισθησίες τους και το "επίπεδο" πολιτισμού τους). Μερικοί υπερτονίζουν την κομματική και πατριωτική προσήλωσή τους και εμφανίζονται πλάι στην ελληνική σημαία και το κομματικό logo τους. Ο κ. Σαμαράς, έχοντας τιμήσει όλους τους παραπάνω τρόπους, προτίμησε να "πρωτοτυπήσει" σήμερα και παρουσιάστηκε, για να κάνει τη δήλωσή του, πλάι σε 2 κέρινα ομοιώματα.

Λύση το Σαββατοκύριακο...

Από τον Αντώνη Καρακούση – press-gr

Στην Ευρώπη συζητούν ευθέως πλέον για την έξοδό μας από τη ζώνη του ευρώ και προετοιμάζονται για κάτι τέτοιο. Το Βερολίνο ειδικά δηλώνει ευθέως ότι το ταμπού της εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη έχει σπάσει και είναι προετοιμασμένο για την περίπτωση της Ελλάδας. Ηδη οι εταίροι μας λαμβάνουν μέτρα, προσπαθούν να θωρακίσουν τις Τράπεζές τους και να περιορίσουν, κατά το δυνατόν, τις συνέπειες από τον πιθανό κλυδωνισμό που θα προκαλέσει ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΙΑΡΗΣ

Ετοιμαστείτε για την 4η εντός 3 ημερών ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΑΜΑΡΑ, έρχεται λέμε.
Πριν δυό μέρες μας είπε ότι θέλει μεταβατική κυβέρνηση με τους όρους του και ότι ψηφίζει την δανειστική συμφωνία.
Εχθές το βράδυ μας είπε ότι ΔΕΝ συζητάει συμμετοχή του σε κυβέρνηση μεταβατική, ότι ψηφίζει τη μισή συμφωνία  και ότι θέλει εκλογές...
Σήμερα, αύριο θα ΜΠΕΙ στην διακομματική κυβέρνηση.
Τωρα θα μπει ή "θα τον μπούνε" οι δικοί του θα σας γελάσω.

Καλοδεχούμενος βεβαίως...

Έπεσε η μάσκα του Ελληναρά !!!

Μέσα στο τσίρκο των τελευταίων ημερών, ο κ. Σαμαράς είπε κάτι πολύ σωστό. «Οι μάσκες έπεσαν». Δυστυχώς για τον μικρόκοσμο του Μεσσήνιου νάρκισσου εθνικιστή, η φράση αυτή δεν είναι σωστή για τους λόγους που την είπε. Οι μοναδικές μάσκες που έπεσαν ήταν οι ευρωπαϊκές που είχαν στεριώσει πρόχειρα στην αρχοντομουτσούνα του κάθε Ελληναρά, και πάνω απ’ όλα του ιδίου του κ. Σαμαρά.

Συνεργάτης Μέρκελ: Η στάση του Σαμαρά απέναντι στη χώρα του είναι ανεύθυνη

Από το in.gr:

Έκκληση στον Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει μία κυβέρνηση συνεργασίας απευθύνει ο Έλμαρ Μπροκ, Γερμανός Ευρωβουλευτής με τους Χριστιανοδημοκράτες, συντονιστής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κομματος για την εξωτερική πολιτική.

«Η στάση του Σαμαρά απέναντι στη χώρα του είναι ανεύθυνη» ανέφερε ο Μπροκ μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, καλώντας τον αρχηγό της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης να  στηρίξει πλήρως το πακέτο στήριξης για την Αθήνα.

«Δεν υπάρχει τίποτε πλέον προς διαπραγμάτευση» είπε ο Γερμανός ευρωβουλευτής, υπογραμμίζοντας «πως δεν είναι ώρα για κομματικό πόλεμο χαρακωμάτων».

η καλτσοδέτα...

χωρίς λόγια....

Οι δύο, ο εξής ένας...

του Πάσχου Μανδραβέλη
Στην διάρκεια της κατά Γιάννη Βούλγαρη «μοιραίας πενταετίας» κάποιος μπορούσε να διακρίνει ένα ενδιαφέρον pattern στους σχολιασμούς των τηλεοπτικών παραθύρων. Για ό,τι κακό έκανε το ΠΑΣΟΚ (κι έκανε πολλά) έφταιγε το ΠΑΣΟΚ. Για ό,τι κακό έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ (κι έκανε καταστροφικά) έφταιγε το πολιτικό σύστημα. Κατά τον ίδιο τρόπο αυτό που ακούμε τώρα -κυρίως στα τηλεκαφενεία- είναι ότι για το αδιέξοδο που διαφαίνεται «φταίνε και οι δύο»...

Υπάρχει λύση για την Ελλάδα

(πολιτική ανάλυση www.epikairo.gr)

Ο ΓΑΠ ζήτησε και πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης. Όχι για να συνεχίσει να κυβερνά αλλά για να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Αυτή είναι η αλήθεια και την απέδωσε εύστοχα η Βάσω Παπανδρέου ως ψήφο εντολής. Εντούτοις,  όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω, μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας δε θα είναι βιώσιμη και παρά την πολύ καλή ομιλία-παρουσία του στη βουλή, μία μονοκομματική συνέχεια με τον Παπανδρέου επικεφαλής είναι ανέφικτη. Όχι γιατί δεν πρεσβεύει όσα χρειάζεται τούτη τη στιγμή η Ελλάδα για να προχωρήσει αλλά διότι η απομάκρυνσή του αποφορτίζει την ένταση, αποκλιμακώνει τις κοινωνικές αναταραχές και δίνει χρόνο στη χώρα. Ναι, πρόκειται για θυσία, εντελώς άδικη μα ίσως απαραίτητη.

Για τη δημοσιογραφία των εκβιασμών και της «επεξηγηματικής λεζάντας»…

Χθεσινό, αλλά καλό που πρέι να έχουμε υπόψη μας.... (από endeaneos.blogspot.com)

Επειδή η δύναμη πυρός της στρατευμένης, ετερόκλητης και εκβιαστικής «ενημέρωσης» είναι πανίσχυρη, και, η απόπειρα τσουβαλιάσματος της λαϊκής βούλησης, αρχίζει στη δεδομένη κοινωνική, οικονομική και πολιτική συγκυρία, από το «Ρίξτε τον Γ. Παπανδρέου τώρα»…

Επειδή η απόπειρα αυτή κλιμακώνεται, θέλει λύσεις άμεσες, αποτελεσματικές, διαρκείας για τα συμφέροντά της και… Είναι φυσικά αδίστακτη…
Επειδή οι λαϊκές ραδιοτηλεοπτικές της φωνές και όχι μόνο, είναι «ενοικιαζόμενα όπλα», κομπάρσοι που χορεύουν…

Η χρεοκοπία πλησιάζει με ευθύνη Σαμαρά!!

Η άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να προσέλθει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνηση εθνικής ενότητας διατηρεί ή και εντείνει την πολιτική αστάθεια σε μέρες και εβδομάδες κρίσιμες για τη σωτηρία της χώρας. Τον χρόνο που εμείς χάνουμε, η Ευρώπη τον αξιοποιεί για την προετοιμασία εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

Όλοι εκτιμούν ότι στα μέσα Δεκέμβρη θα σκάσει μια ακόμα δημοσιονομική βόμβα καθώς το έλλειμμα του 2011 επηρεάζεται άμεσα από την παράλυση του κρατικού μηχανισμού που σημειώνεται αυτές τις ημέρες.

Μαγκιά, φραπεδιά… κι επανάσταση!

Του Ξενοφώντος Μπρουντζάκη, Ποντίκι, 4.1.11
Όσοι ακραιφνείς δημοκράτες θεωρούν ότι η Δημοκρατία κατακτιέται με μούντζες, μαθητικές παρελάσεις, γιαουρτώματα, μπουνιές και κλοτσιές… αγανακτισμένων, έχουν νηπιακή αντίληψη για την πολιτική. Όπου εκφράζουν χέρι - χέρι από κοινού αριστεροί και ακροδεξιοί τις… δυναμικές τους διαμαρτυρίες, στο όνομα της Δημοκρατίας, του λαού και του Έθνους, κινδυνεύουν άμεσα οι Δημοκρατίες, οι λαοί και τα Έθνη. Όσοι δαιμονοποιούν ένα πολιτικό πρόσωπο που μετέχει του πολιτικού συστήματος και όχι το πολιτικό σύστημα, είναι βαθιά νυχτωμένοι ό,τι κι αν πιστεύουν. Η Δημοκρατία, αν ήταν να εκφράζεται με γιαουρτώματα και μαθητικές μούντζες, που μια μερίδα ευαίσθητων προοδευτικών ανήγαγαν μέσα από την εντυπωσιακά λαϊκίστικη μεταπολιτευτική τους ρητορική σε πράξη «αντίστασης», δεν θα είχε ανάγκη την έκφραση της λαϊκής ψήφου. Θα καλούσαμε τα σχολεία σε παρέλαση και ανάλογα με τις μούντζες, τις υβριστικές κραυγές και τα γιαουρτώματα θα εκλέγαμε κυβέρνηση!

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Επιστολή προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Άσχετα με το ποιο σκεπτικό δώσατε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση χθες βράδυ, γιατί ψήφο εμπιστοσύνης δώσατε και να αφήσετε κατά μέρος τις μικρότητες που η αντιπολίτευση από την μια άκρη μέχρι την άλλη σας έχει περάσει στο μυαλό με το πες πες, καθώς μέχρι εκεί φτάνει και πολλές φορές τα καταφέρνει, ένα έχω να πω.

ΕΙΣΑΣΤΕ ΗΡΩΕΣ! ΝΑΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΗΡΩΕΣ.!

Το σκορ μιας κρίσης

Του Κώστα Γιαννακίδη, www.protagon.gr
Πριν από 48 ώρες ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωνε ότι «δεν υπάρχει Παπανδρέου». Ο ίδιος βουλευτής, όχι μόνο χορήγησε ψήφο εμπιστοσύνης προς τον πρωθυπουργό, αλλά χειροκρότησε όρθιος και με θέρμη την ανακοίνωση του αποτελέσματος. Γι' αυτό και είναι υπέροχη η εγχώρια πολιτική ζωή. Το τοπίο της είναι σαν τη μορφολογία της πατρίδας: προσφέρει τόσες εναλλαγές που δεν πλήττεις. Μέσα σε μία μέρα μπορείς να δεις ολόκληρες εποχές. Και δύο μέρες είναι αρκετές για να αλλάξουν τον κόσμο. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ξένος αξιόπιστος αναλυτής των ελληνικών πολιτικών πραγμάτων. Αποκλείεται, δεν γίνεται να παρακολουθήσει όλα όσα συμβαίνουν γνωρίζοντας ονόματα, καταστάσεις και συσχετισμούς. Το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός ήταν «για κρεμάλα», η κυβέρνηση υπό διάλυση και ο Σαμαράς έτοιμος να πατήσει με βήμα βαρύ και υπεύθυνο το μάρμαρο του Μαξίμου. Το πρωί του Σαββάτου μέχρι και που στοιχηματίζεις ότι το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει την πολιτική ηγεμονία και το επόμενο διάστημα, ίσως και μέχρι την εξάντληση της τετραετίας και της χώρας ολόκληρης.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΙ ?...

Όλη η φασαρία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σ΄ όλο τον κόσμο, προκλήθηκε, εννοείται, από την πρόταση του Γ. Παπανδρέου για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Το ενδεχόμενο αρνητικού αποτελέσματος, ως προς την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την αποδοχή του νέου προγράμματος αντιμετώπισης του χρέους, ήταν αυτό που πυροδότησε τις κολοσσιαίες αντιδράσεις, τόσο των αγορών, όσο και των άλλων κρατών της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης.

Αντε ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ μας!!!

τώρα μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι. Φυσικά επαγρυπνούμε!!!!
Την αγωνία την έχει η ΝΔ και τα τσιράκια της...

Τους τρέλανε όλους ο ΓΑΠ απόψε...

Επέστρεψε στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ η Κατσέλη!

Και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται! Στην πλέον σουρεαλιστική βραδιά της Μεταπολίτευσης, ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται πίσω στο ΠΑΣΟΚ τη Λούκα Κατσέλη κι αυξάνει κατά μια βουλευτή την κυβερνητική πλειοψηφία!

Ωραίος ο Κακλαμάνης: 
Για τον Σαμαρά - Παπανδρέου: Φίλοι είναι μπορεί να συζητήσουν και να τα βρούν!!
Για τα ΜΜΕ και όσα έλεγαν και λένε για τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ:
"Η ακαμάτα νύχη καρβέλια ονειρεύεται"!!

"Αν εκεί στα μαγαζιά σας μετράτε πολλούς βουλευτές που διαφωνουν!!!"

Παπανδρέου: Όρος για τη νέα κυβέρνηση η σύγκρουση με τα συμφέροντα

Μετά από μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία που περιείχε πλήθος αναδρομών στην προσωπική του πορεία, ο Γιώργος Παπανδρέου τήρησε ανάλογη γραμμή με τις χθεσινές του τοποθετήσεις και δεσμεύθηκε να προσπαθήσει να επιτύχει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Βγάζουν χολή!!

Βγάζουν την τελευταία τους χολή οι ΠρετεντοΤρεμοκαψήδες!!!
Ρίχτε!!!
Αντε να δούμε όταν έλθει ο  έλεγχος στο MEGA να δούμε τι θα πείτε!!!
Θα το θεωρείσετε διώξη;
Ολά στη φόρα!!!

Συνεχίζει με 153

153 ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!
Τώρα συζητάμε απο θέση ισχύος!!!