Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

"Να ανοίξει τώρα τα χαρτιά του ο Γιώργος Παπανδρέου"

 Από: Τσούγδω

"Είναι η τελευταία φορά που ψηφίζω μέτρα τέτοιου τύπου"
"Πρωτοβουλίες από Δευτέρα"
"Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης εάν παραιτηθεί"
και τώρα νέο τελεσίγραφο "να ανοίξει τα χαρτιά του ο Γιώργος Παπανδρέου".
Απόλυτα λογική μία τέτοια απαίτηση, αρκεί όσοι απαιτούν, να κινούνται στα πλαίσια της κοσμιότητας και να μη μιλάνε υπό την επήρεια τσιμπήματος μύγας τσε-τσε.
Έχω πει από τη στιγμή που παραιτήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου από Πρωθυπουργός, οτι ίσως και να μην έπρεπε στις επόμενες εσωκομματικές να είναι υποψήφιος καθώς περίμενα οτι ο κανιβαλισμός στο πρόσωπό του, θα αγγίξει νέα πρωτοφανή επίπεδα, κάτι που δεν θα διασφάλιζε την ενότητα του κόμματος. Κάτι τέτοιο φάνηκε από τις δηλώσεις του "πολύ" και εξαιρετικά large Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τέως υποστηρικτή του δημοψηφίσματος, που είναι τόσο προοδευτικός ώστε στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει νεοφιλελεύθερη βλακεία, το one stop shop της ... παλαιοκομματικής κατά τα άλλα Λούκας Κατσέλη.

ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ !...

 Από Logoplokies

Το σημερινό κείμενο των 12 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση στο διάλογο που, εκ των πραγμάτων, ξεκίνησε για το μέλλον του Κινήματος και ταυτόχρονα είναι μια χειροπιαστή απόδειξη, πως εκτός από τους συμφεροντολάτρες δελφίνους, υπάρχουν και οι πραγματικοί ιδεολόγοι, μαχητές.

Τις θέσεις που ακολουθούν διαμόρφωσαν και δημοσιοποίησαν οι βουλευτές:
Γιουματζίδης Βασίλης, βουλευτής Πέλλας.
Δημητρουλόπουλος Τάκης, βουλευτής Ηλείας.
Θεοδωρίδης Ηλίας, βουλευτής Πέλλας.
Θεοχάρη Μαρία, βουλευτής Καρδίτσας.
Κασσάρας Γιώργος, βουλευτής Δωδεκανήσου.
Καστανίδης Χάρης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης.
Κυριακοπούλου Μαρία, βουλευτής Αχαΐας.
Μιχελογιαννάκης Γιάννης, βουλευτής Ηρακλείου.
Μίχος Λάμπρος, βουλευτής Β΄ Αθηνών.
Παραστατίδης Θεόδωρος, βουλευτής Κιλκίς.
Τεκτονίδου Κυριακή, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης. και
Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας, βουλευτής Αχαΐας.

Χατζηγάκης: Δεν μπορεί να βρει η Ευρώπη και η Αμερική τη λύση και τη βρήκε ο Σαμαράς;

 Από Parapolitiki
Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη χθεσινή τοποθέτηση του Σωτήρη Χατζηγάκη στη Βουλή:

Δυστυχώς, το Κόμμα, το οποίο επί τριάντα οχτώ χρόνια είχα την τιμή να το υπηρετώ με συνέπεια, ακολούθησε μία συγκεχυμένη και τελείως παραπλανητική πολιτική στο θέμα αυτό και δημιούργησε την εντύπωση στον κόσμο ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις. Θα έλθει, θα μειωθούν οι συντελεστές της αμέσου φορολογίας και τελείωσε το πράγμα. Δεν λύθηκε το πρόβλημα. Επομένως, κακό το μνημόνιο, κακό όλα, εμείς έχουμε τις λύσεις.

Η δημοκρατία είναι τόσο απλή που χωράει σε ένα φύλλο Α4

Χρησιμοποιούμε όλοι την λέξη δημοκρατία και τα παράγωγά της σχεδόν καθημερινά. Ομως η άγνοιά μας για το τι είναι δημοκρατία είναι τεράστια. Κι όμως δεν θα πρεπε μια και για να περιγραφεί το τι είναι η δημοκρατία, φτάνει και περισσεύει ένα φύλλο Α4.
Η δημοκρατία είναι μία απλή μέθοδος για να αυτο-κυβερνηθεί ένα σύνολο ανθρώπων. Είναι μια διαδικασία που μοιράζει την πολιτική ισχύ, την εξουσία δηλαδή, εξίσου σε όλα τα μέλη αυτού του συνόλου. Είτε πρόκειται για έναν σύλλογο, είτε πρόκειται για μια ολόκληρη χώρα.

Ανησυχεί ο Ψυχάρης για τους ψήφους των Κεντρώων!


Μήπως θα ήθελε να ψηφίσουν τα ακροδεξιά σταγονίδια του Σαμαρά;

Αγκαλιά με τη μεγάλη πόρνη της διαπλοκής ο αμοραλιστής Ζιγδαντώνης...
Σε ένα άρθρο παρωδία που κλείνει το μάτι στα ακροδεξιά σταγονίδια της Νέας Δημοκρατίας (με την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς), φαίνεται ο νέος ρόλος που έχει αναλάβει, στις εξελίξεις που έρχονται, ένα από τα κάστρα της διαπλοκής ... ο ΔΟΛ.
Με την συγκυβέρνηση Παπαδήμου είχαμε το πρώτο πακέτο των «ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων».
Όλα δείχνουν ότι έρχεται ένα δεύτερο «πακέτο» και ο κύριος Ψυχάρης θα ήθελε σε αυτό το τσουνάμι εξελίξεων να πρωταγωνιστήσουν τα ακροδεξιά σταγονίδια που έχουν μαζευτεί στο περιβάλλον Σαμαρά, όπου σημειωτέον έχει λάβει θέση και ο γιος του Ανδρέας ως κεντρώος νεροκουβαλητής.

ΑΝΕΚ: Εταιρία της πλάκας , η ξενόδουλη; Φτύστε τους!!!

Στην τοποθεσία http://www.anekitalia.com/soggiorni.asp, η περιοχή της Μακεδονίας αναφέρεται ως Calcidica (Χαλκιδική).
Αρχίζουν δηλαδή και οι ελληνικές εταιρείες και μάλιστα μια που θέλει να λέγεται… λαϊκής βάσης με μεγαλομέτοχο τον …Βαρδινογιάννη να χαρίζουν το όνομα της Μακεδονίας στους σκοπιανούς.
Το πάει όμως και ένα βήμα παρακάτω εάν προσέξετε το χρώμα της Λήμνου, της Σάμου της Ικαρίας και την απουσία του …Καστελόριζου.
Oι άνθρωποι είναι για… σφαλιάρες.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ "ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ" !...

Η ολική επαναφορά στον «αυτισμό», που υπαγόρευε στα κόμματα να ασχολούνται με τον εαυτό τους, το μέλλον τους και το κυνήγι της εξουσίας, απειλεί να ναρκοθετήσει την κυβέρνηση Παπαδήμου και τα τεράστια εθνικά διακυβεύματα που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

Οι κυβερνητικοί εταίροι πάνω στην τρίτη εβδομάδα της «συγκατοίκησης» και αφού απομακρύνθηκε ο κίνδυνος να μην πληρωθεί η έκτη δόση, τώρα «ασφυκτιούν» και «δυσφορούν». Πέριξ και μακρύτερα από το τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου προκύπτουν έριδες, κομματικοί ανταγωνισμοί, στρατηγικές διαφοροποιήσεις, ενώ τα «αντιπολιτευτικά» αντανακλαστικά ενεργοποιήθηκαν στο maximum.

Οικογενειακή υπόθεση η σχέση ΒΗΜΑτος - Αντώνη Σαμαρά

Την περασμένη Κυριακή  ( 27-11-2011) το ΒΗΜΑ (κι όχι η ΝΔ) ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του Ανδρέα Ψυχάρη με τον Αντώνη Σαμαρά. Σήμερα, χωρίς καν να δείχνει διάθεση να τηρήσει τα προσχήματα ο Σαμαράς παραχωρεί πρωτοσέλιδη συνέντευξη στην εφημερίδα.

Λίγο δουλικός δεν μοιάζει για Πατριωτικότερος;

Να πούμε και κάτι άλλο...