Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Δεκτό επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο

Δεκτό επί της αρχής έγινε κατά πλειοψηφία σήμερα, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία, τις εργασιακές σχέσεις και τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στην κοινή Επιτροπή Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος κατέθεσε την τροπολογία για την παρακράτηση από το μισθό και τη σύνταξη της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, χαρακτηρίζοντάς την και πάλι «ήσσονος σημασίας» και «τεχνικό ζήτημα».

Παράλληλα, χαρακτήρισε προαπαιτούμενο για την καταβολή της 6ης δόσης την ψήφιση του άρθρου 37 για τα εργασιακά, το οποίο έχει προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσει η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη.

Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου συνεχίζεται σε β' ανάγνωση. Το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια αύριο Τρίτη το απόγευμα και η συζήτησή του θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου, με την ψήφισή του.

"Το δράμα του χρέους, μούσα των Ελλήνων"

Η κρίση του χρέους έχει δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον «φωτεινό σημείο»: μια έκρηξη της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, ως απάντηση στις ερωτήσεις περί εθνικής ταυτότητας που έχει προκαλέσει αυτή η κρίση», γράφουν οι www.nytimes.com σε δισέλιδο άρθρο τους με τίτλο «Το δράμα του χρέους, μούσα για τους καλλιτέχνες της Ελλάδας» .
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «πέρα από τα καταθλιπτικά πρωτοσέλιδα, υπάρχει μια maniac πλευρά της Ελλάδας σήμερα, ειδικά στην Αθήνα η οποία έχει μια ενέργεια που δεν θα συναντήσετε αλλού στην αργή κίνηση της Μεσογείου» και στη συνέχεια ανακαλύπτει τους πλανόδιους καλλιτέχνες, «μικροσκοπικά διαμάντια που δίνουν χρώμα στο κέντρο της πόλης, εν μέσω της αυξανόμενης εξαθλίωσης».
«Μια νέα γενιά κινηματογραφιστών που μέσα στον αέρα της αβεβαιότητας κατάφερε να συλλάβει το «παράξενο». Η Αθήνα-γράφουν οι N.Y.T.- είναι ένα αναρχικό, overcaffeinated χάος, γεμάτο με καυσαέρια και πικροδάφνες, γιασεμιά και αυτοκίνητα. «Κάτι μεταξύ Μιλάνου και Καράτσι, ένας παράξενος συνδυασμός ευρωπαϊκής εξέλιξης και τριτοκοσμικού χάους. Η οικονομική κρίση έχει αυξήσει το χάσμα».

Παραιτήθηκε τελικά ο Ρομπόπουλος

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος.
Τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του από το αξίωμα του βουλευτή εξηγεί σε επιστολή του

20ετής έλεγχος του Πόθεν Έσχες όλων των πολιτικών

Οι Βουλευτές Πιερίας του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Παπαγεωργίου και Μ. Μίχου συνυπογράφουν προσθήκη – τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από 28 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στο σχέδιο νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015». Με την τροπολογία ζητείται ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» όλων όσων θήτευσαν σε θέσεις υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών, γενικών και ειδικών γραμματέων Υπουργείων, προέδρων και διοικητών οργανισμών του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, την τελευταία 20ετία.

Συγκεκριμένα, προτείνεται η δημιουργία ειδικής 29μελούς επιτροπής η οποία θα αποτελείται από ανώτατους δικαστικούς και εξειδικευμένα στελέχη του δημόσιου τομέα.
Στόχος της θα είναι η διενέργεια ελέγχων σε δύο φάσεις (δειγματοληπτική – συνολική) ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρχει πλήρης εικόνα για τις μεταβολές περιουσιακών στοιχείων κάθε πολιτικού προσώπου και εφόσον προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία ο φάκελος θα αποστέλλεται στη δικαιοσύνη.
Επιπλέον, η Επιτροπή αυτή θα έχει τη δυνατότητα, με την επιφύλαξη των διατάξεων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, να δημοσιοποιεί τη διαφοροποίηση της περιουσιακής κατάστασης κατά το χρονικό διάστημα ενασχόλησης των παραπάνω προσώπων με τον δημόσιο βίο και την πολιτική.
Η τροπολογία προβλέπει τη συγκρότηση ειδικής 29μελούς επιτροπής με επικεφαλής ανώτατο δικαστικό, με αποκλειστικό έργο την εντός εξαμήνου, καταρχάς δειγματοληπτική και στη συνέχεια πλήρη εξέταση, των ετήσιων δηλώσεων «πόθεν έσχες» όλων των προαναφερόμενων πολιτικών προσώπων σε βάθος 20ετίας.
Όπως επισημάνεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, «παρά τις σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της διαφάνειας στην πολιτική μας ζωή, το πάνδημο αίτημα για απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία του κράτους αλλά και του πολιτικού μας συστήματος, όπως και η αυτονόητη απαίτηση των πολιτών της χώρας για την ανάδειξη των υπαιτίων που εμπλέκονται σε πρακτικές διαφθοράς στο δημόσιο χώρο και στην πολιτική μας ζωή, δεν φαίνεται να ικανοποιούνται.
Για το λόγο αυτό είναι αναγκαίες συμπληρωματικές ρυθμίσεις, που θα προσδιορίζουν με θεσμικό τρόπο την άμυνα του πολιτικού μας συστήματος απέναντι σε όσους με τις πρακτικές τους κατασυκοφαντούν συλλήβδην τον πολιτικό κόσμο. Αδήριτη είναι η ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικές και τολμηρές πρωτοβουλίες που θα καταδεικνύουν τους ενόχους και ταυτοχρόνως θα προασπίζουν την τιμή του μεγάλου αριθμού των πολιτικών ανδρών και γυναικών, που παρότι με εντιμότητα και ήθος υπηρετούν τον δημόσιο βίο, εντούτοις διασύρονται άδικα στο πλαίσιο της επικίνδυνης γενίκευσης «όλοι είναι ίδιοι», που δυστυχώς φαίνεται να επικρατεί στην κοινωνική συνείδηση και τελευταία να οξύνεται και να μεγεθύνεται εξαιτίας της αδυναμίας αντίστασης από πλευράς του πολιτικού κόσμου.

Ειδικότερα:
Στην παράγραφο 1 μνημονεύονται οι επιτακτικοί λόγοι που υπαγορεύουν τη σύσταση ad hoc ειδικής 29μελούς επιτροπής και καθορίζεται η ακριβής σύνθεσή της.
Στην παράγραφο 2 προσδιορίζονται το αντικείμενο των εργασιών της Επιτροπής, το χρονικό περιθώριο στο οποίο καλείται να επιτελέσει το έργο της και η ολοκλήρωση του με την παράδοση πορισμάτων.
Στην παράγραφο 3 δίνεται η δυνατότητα δημοσιοποίησης των πορισμάτων της, στο πλαίσιο που επιτρέπουν οι διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» και θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα στη Βουλή.


Εθνική ενότητα ενόψει της Συνόδου Κορυφής ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου

Αρραγές μέτωπο από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις ζήτησε ο πρωθυπουργός μετά τη σημερινή του συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Κυριακής και κάλεσε όλους τους παράγοντες της πολιτικής ζωής να επιδείξουν αίσθημα ενότητας.

Πρόσθεσε δε, ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν το μέλλον της ευρωζώνης. «Είναι η πλέον κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρώπη και την Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός.
Σημείωσε ακόμα, ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη που χτυπιέται από την κρίση και παρά τις δικές της αδυναμίες, εάν δεν υπάρξουν οι συνολικές και οριστικές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα συνεχιστεί αυτή η ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της ευρωζώνης.
Σε αυτό το πλαίσιο, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους παράγοντες της ελληνικής πολιτικής ζωής να δείξουν αίσθημα ενότητας και ευθύνης, ώστε, όπως είπε, η κυβέρνηση να πάει στη συνάντηση της Κυριακής με το κεφάλι ψηλά και με πολύ ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη.

Και ο στρατός στη «μάχη» για τα σκουπίδια

Έτοιμο να ρίξει, από σήμερα κιόλας, στρατιωτικούς στη «μάχη» για τα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας είναι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έπειτα από αίτημα του υπ. Εσωτερικών. 

Συγκεκριμένα, οι επαφές των δύο υπουργείων ξεκίνησαν από χθες για τη διάθεση στρατιωτικών οδηγών για τα απορριμματοφόρα.
Το υπ. Εθνικής Άμυνας πληροφόρησε το υπ. Εσωτερικών ότι υπάρχουν 170 στρατιωτικοί οδηγοί με επαγγελματικό δίπλωμα, οι οποίοι ίσως βγουν στους δρόμους τις επόμενες ώρες. Προς το παρόν, η απόφαση αφορά μόνο την Αθήνα.
Αύριο, ενδέχεται να διατεθούν άλλοι 50-60 οδηγοί, ενώ υπάρχει καταρχήν σκέψη να συνοδευτούν από αριθμό στρατιωτών που θα μαζεύουν τα σκουπίδια και θα τα φορτώνουν στα οχήματα.
Για το όλο θέμα, υπήρχε από χθες συνεννόηση μεταξύ του υπουργού Άμυνας Π. Μπεγλίτη και του υφυπουργού Κώστα Σπηλιόπουλου με την ηγεσία του υπ. Εσωτερικών (κ.κ. Καστανίδη και Κουκουλόπουλο).

Αύριο συνεδρίαση της Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, συνεδριάζει αύριο, Τρίτη 18 Οκτωβρίου, στις 4:00 μ.μ., η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος στην Βουλή, αίθουσα Γερουσίας. Μιά ακόμη συνεδρίαση με ενφιαφέρον και στη σκιά των γεγονότων που εξελίσσονται λεπτό- λεπτό...
    

Αυτοβαυκαλίζονται….

Είναι χαρακτιριστικό πως η ομάδα των λαμόγιων της "ενημέρωσης" και του ...παρακράτους στην Πιερία αυτοβαυκαλίζονται "ανεβάζοντας" ξανα και ξανα τα στημένα βίντεο που τράβηξαν στην παρέλαση. Ένα απο μπροστά, ένα απο πίσω, ένα απο πλάγια, για να δείχνει τάχα πως είναι πολλές οι φωνές της διαμαρτυρίας!!
Τα ίδια τα ανεβάζουν και στο Fb και η αυτοικανοποίηση καλά κρατεί!!!

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ

Κατ αρχήν να σας πω ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ που επιτέλους υψώθηκε και μια άλλη φωνή απέναντι στην κόπρο του Αυγείου
Επίσης να σας πω πως διάβασα τα κείμενα της λεγόμενης Εθελοντικής Ομάδας που μάλον είναι Εντεταλμένη Ομάδα για τα όσα γράφει για τον κ. Παπαγεωργίου. Και ρώτω:
Δηλαδή ρε Τσιολακίδη, Τσολάκογλου ή όπως σε λένε, εσύ έχεις το δικαίωμα να λες τον άλλο "δοσίλογο" και ο άλλος δεν έχει δικαίωμα να σου πει απλά "θα τα πουμε καποια στιγμή αλλού;" Ο άνθρωπος σέβεται τον χώρο και την επέτειο δεν είναι σαν και σένα άνευ αρχών και αξιών!!!

Αμ ο άλλος ο σπούδαιος συγγραφέας!!!
 που βιώνει το νέο του σύγγραμμα!!!

έγραψε διάλογο που έκανε με τον Βουλευτή λεει...
μόνο που ξέχασε να γράψει την απαραίτητη σημείωση... "Όλα τα πρόσωπα και τα γεγονότα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα". Έτυχε να είμαι κοντά και άκουσα . καμιά σχέση μ αυτά που έγραψε ο συγγραφέας _ συγγραφική αδεία ίσως!!!


ΕΛΕΝΗ ΜΙΧΑΗΛ

.. το είδαμε κι αυτό!

Τα λαμόγια βγήκαν παγανιά και βρίζουν για να κάνουν εντύπωση, αλλά -ευτυχώς -η κοινωνία μας είναι μικρη και ξέρει με ποιούς έχει να κάνει!!!

Η αγέλη των λαμόγιων αφού αλυχτούσε επι μιά βδομάδα μέσα από ξεφωνιμένα "μπλόκς" τους (τον καθρεφτη τους, όπου κοιτούν τον εαυτό τους και λένε: "Όρε μεγάλε πόσο τεράστιος είσαι!!!") ή τις σελίδες τους στο facebook (όπου κάθε φορά που έγραφαν μια βρισιά την έβλεπαν και φτιάχνονταν!!!), βγήκε να κάνει φασαρία και να προκαλέσει διαλέγοντας την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους!
Στήθηκαν απέναντι απ την εξέδρα των επισήμων και άρχισαν να βρίζουν και να προκαλούν ασύστολα. Δυο τρεις ήταν αυτοί και άλλοι δυο τρεις της παρέας που φρόντισαν να βγάλουν φωτογραφίες και να βιντεοσκοπήσουν τις βρισιές των "συντρόφων" τους!
Φυσικά απο κει και πέρα φρόντισαν - ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΒΕΒΑΙΑ!!! - να διαθέσουν την "παράστασή" τους στα αθηναϊκά ΜΜΕ και blogs που έτσι κι αλλιώς "διψούν" για αίμα, σπέρμα και μπάχαλο!!!
Κι άντε ρε λαμόγια να παραδεχτούμε ότι φταίνε οι Βουλευτές!!
Πάτε και βρείτε τους - αν έχετε τα κότσια, το λόγο και τα επιχειρήματα - και πέστε τα τους κατ ιδίαν!!
Όταν η πόλη γιορτάζει και τιμά τους ήρωες που την απελευθέρωσαν η δική σας παρουσία οι βρισιές σας και η χυδαιότητά σας,  είναι  εθνική προδοσία, είναι ξεδιάντροπο φτύσιμο των ηρώων και φυσικά ταυτίζεστε με τους ελάχιστους που πάντα όταν η Ελλάδα πολεμούσε για ιδανικά και ελευθερία αλυχτούσαν σε μια άκρη ζητώντας να σώσουν το χοντροτόμαρό τους για ένα ξεροκόματο....


.... είδατε πως είστε ελάχιστοι. Όση φασαρία κι αν κάνετε με τα "κούφια" τύμπανά σας δεν πρόκειτε να βρείτε ανταπόκριση.... λαμόγια του κερατά, μυγόσκατα της κακιάς ώρας... ζλάπια που βρήκατε αντάρα και βγήκατε να χαρείτε... !!!


...εε καιρός είναι να τ ακούσετε στη γλώσσα σας!!!