Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Παπά - Απαπά!

Toυ Νίκου Δήμου    LIFO   
Αν ανοίξετε τον τηλεφωνικό κατάλογο, θα διαπιστώσετε πως οι μισοί σχεδόν Έλληνες κατάγονται από παπάδες - και έχουν το πρώτο συνθετικό «παπά» στο όνομά τους. Έτσι είναι φυσικό να μας κυβερνούν Παπαδήμοι και Παπανδρέου, τα οικονομικά μας να τα φροντίζουν Παπαντωνίου και Παπακωνσταντίνου και την σκληρή αντιπολίτευση να την κάνει η Παπαρήγα. Οι παλιοί θυμούνται τον πρώτο μας «σοσιαλιστή» Παπαναστασίου και τον δικτάτορα Παπαδόπουλο.

Αντίδοτο στην οικογένεια των Παπα- (πολύ μικρότερο όμως) είναι οι Καρά-. Με πρώτους, βέβαια, τους Καραμανλήδες (θείο και ανεψιό) και σημερινό εκπρόσωπο τον Καρατζαφέρη. Καρά στα τούρκικα σημαίνει μαύρο - πράγμα που στον σημερινό εκπρόσωπο ταιριάζει τέλεια....

Συμφωνούν 26 χώρες για τη νέα Ευρώπη της λιτότητας

Στην απομόνωση μόνο η Βρετανία
Συμφωνία μεταξύ 26 χωρών της Ευρώπης επετεύχθη στη χθεσινοβραδινή Σύνοδο Κορυφής, πράγμα που σημαίνει ότι η Μ. Βρετανία μένει η μόνη που διαφωνεί.

Σύμφωνα με το Reuters, από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι 26 συμφώνησαν στις προτάσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας για αυστηρή δημοσιονομική πολιτική και για αλλαγές στη Συνθήκη.
newsbeast

Παραιτείται ο βουλευτής Παναγιώτης Αντωνακόπουλος! ...

Αναρτήθηκε στο nonews 14.27 m.m. 9-12-2011
Σε λίγη ώρα θα δώσει συνέντευξη τύπου στο βουλευτικό του γραφείο στον Πύργο για να ανακοινώσει την απόφασή του.

Την πρόθεσή του να "σταματήσει να... παριστάνει τον βουλευτή" ανακοινώνει ο βουλετής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Αντωνακόπουλος ο οποίος θα προτείνει να υπάρξει ένα κύμα παραιτήσεων και άλλων βουλευτών του νομού καθώς και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδικοίκησης επειδή όλα τα έργα για την Ηλεία έχουν βαλτώσει.

Η ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΛΛΑΔΑ !...

Ακουσα για πρώτη φορά πριν από δύο δεκαετίες τον Γιώργο Γραμματι-κάκη να χαρακτηρίζει τους αφανείς δημιουργούς στον τόπο μας «παράλληλη Ελλάδα». Κανείς δεν ενδιαφερόταν γι' αυτούς, ιδιαίτερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πνευματικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες και άνθρωποι του πολιτισμού, επιχειρηματίες, εκπαιδευτικοί και επιστήμονες δρούσαν και δημιουργούσαν ουσιαστικά και άξια πράγματα στην άλω του «επίσημου» κοινωνικού γίγνεσθαι. Τώρα με την κρίση βλέπω με ανακούφιση και προσμονή οι άνθρωποι της παράλληλης αυτής Ελλάδας να σκάνε μύτη, λες και το σύστημα στην απελπισία του τους ανασύρει ως την τελευταία ελπίδα επιβίωσης.