Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Προφητείες για το 2012

Του konstantinoskantakouzinos.blogspot.com
Όπως ίσως γνωρίζετε (αν και μερικοί μπορεί να μην το έχουν πάρει ακόμη χαμπάρι), το 2011 μάς τελειώνει. Και, όπως κάθε χρονιά που σέβεται τον εαυτόν της, είχε και αυτή τας προφητείας της. Ήδη την Πρωτοχρονιά του 2011 έγραψα για την ενεργοποίησιν του ελληνικού DNA που μας είχε υποσχεθεί προ ετών ο βουλευτής μας, ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος. Επειδή θεωρώ αδύνατον ολόκληρος βουλευτής του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού να λέγει μπαρούφες, αναμένω από ημέραν σε ημέραν την ενεργοποίησιν του DNA μου. Επιπλέον ανεζήτησα προφητείας για το 2011 και, όπως διαπιστώνετε, έχουν πέσει μέσα. Γι' αυτό και εγώ, καθώς διαθέτω το κληρονομικόν χάρισμα του μπάρμπα μου, του Ιωάννου ΣΤ', θα προβώ εις προφητείας για το 2012:

Ο Σαμαράς έχει 285.000 σε Βελγική Τράπεζα. Ζήτω οι πατριώτες!

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει βγάλει σε τράπεζα του Βελγίου και συγκεκριμένα στην KBC Bank 285.000 ευρώ!
Ο άνθρωπος που φώναζε εναντίον του μνημονίου, που μας τρέλανε αν θα υπογράψει ή όχι και που σήμερα κάνει τσαμπουκάδες ότι δεν στηρίζει τα νέα μέτρα για να χαϊδέψει τα αυτιά των συνταξιούχων, έχει καβατζώσει τα λεφτά του μια χαρά και με ασφάλεια.
Ο άνθρωπος που κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ σε κάθε ευκαιρία ότι κατέστρεψε τη χώρα, διώχνει τους νέους και έδιωξε τις καταθέσεις, έχει βγάλει ο ίδιος το μικρό του (χμ…) κομπόδεμα στο Βέλγιο.
Τα σχόλια είναι δικά σας…
Εμείς έχουμε μόνο ένα σχόλιο. Τόσοι δημοσιογράφοι εδώ και τόσες μέρες ξεψειρίζουν τα έντυπα του πόθεν έσχες. Δεν βρέθηκε κανείς άραγε να σηκώσει το θέμα αυτό και να κάνει ένα σχόλιο;
ή έχει την μόνιμη ασυλία της Δεξιάς πριον την εξουσία.

Χαλύβδινη υποκρισία από το ΠΑΜΕ

του Αντώνη Κρούστη - antiktypos.com
60 μέρες κλείνουν από την κήρυξη της απεργίας των εργαζομένων στην Χαλυβουργία Ελλάδος. Πριν όμως αναπτύξω τη συλλογιστική μου, θα ήθελα να εκφράσω και την δική μου αγωνία για την περιπέτεια τους, όπως και σε χιλιάδες άλλους εργαζόμενους στη χώρα. Άλλωστε και ‘γω εργαζόμενος είμαι.

Η Χαλυβουργία Ελλάδος όπως και χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις στη χώρα μας δραστηριοποιούνται θα έλεγα ηρωικώς σε ένα περιβάλλον που καθόλου δεν ευνοεί την ανάπτυξη τους. Μεγάλοι φορολογικοί συντελεστές, Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, Τέλος ΑΠΕ, αύξηση βιομηχανικών τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας κατά 40%, ΦΠΑ 23%, ακριβά ασφάλιστρα, αύξηση της...

Η Μπάρμπι μοίρασε φούσκες..!!!

Μέσα στον χιονιά μέσα στην παγωνιά η ατρόμητη Δεξιά Μπάρμπι δεν σταματά!!
Χθες το απόγευμα στην κεντρική πλατεία αφού μάζεψε τους ακολούθους της - μετα των οικογενειών τους - (Αλήθεια θα μας πει τελικά πόσους συμβούλους πληρώνουν οι Έλληνες για την Μπάρμπι;) ήλθε χαμογελαστή να μοιράσει ... φούσκες .. δανεικές !!!
Δανεικές, αφού οι φούσκες έγραφαν Α.Γ.Ε.Π. (Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πιερίας) και μποιοράζονταν απ τα τσιράκια της Μπάρμπι. Εκτός κι αν η ΑΓΕΠ είναι παράρτημα της Αντιπεριφέρειας και δουλεύει κι αυτή με το "προσωπείο" του αθλητικού σωματείου γαι λογαριασμό της προβολής της Γαλάζιας Μπάρμπι...

UBS: Bλέπει κι άλλο haircut για την Ελλάδα και μη εθελοντική αναδιάρθρωση

Θεωρεί ότι το ελληνικό default θα είναι ένα πολύ καλό νέο για το ευρω-σύστημα.
Το 2012 δεν θα μοιάζει σε τίποτα με το 2011, σύμφωνα με ην UBS, λόγω του ρόλου που θα αναγκαστεί να αναλάβει η ΕΚΤ και του default που πιθανώς θα κυρήξει η Ελλάδα.

Στις αρχές του 2011, η ρητορική της ΕΚΤ ήταν «επιθετική» και μετά ακολούθησαν αυξήσεις επιτοκίων τον Απρίλιο και τον Ιούλιο, την στιγμή που η Fed προετοιμαζόταν να ξεκινήσει το δέυτερο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Το 2012 θα είναι εντελώς διαφορετικό καθώς η ΕΚΤ είναι πιθανό πως θα μειώσει σε νέα ιστορικά χαμηλά τα επιτόκια, στο 0,5% και μπορεί να ξεκινήσει το πρώτο άμεσο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Αυτό αναμένεται, σύμφωνα με τη UBS, να χτυπήσει την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, καθώς η Fed δεν αναμένεται να συνεχίσει το QE, και αυτός είναι ο μοναδικός και σημαντικότερος λόγος να είναι κανείς bearish στο ευρώ.

Υπάρχει πλέον μία οριστική προθεσμία για το ελληνικό PSI, που είναι η λήξη ομολόγων στις 20 Μαρτίου. Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζουν να υποθέτουν ένα ...

Μπεγλίτης: Ο Παπανδρέου δεν παίζει πόκερ

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
«Ο κ. Παπανδρέου δεν κρατά κλειστά τα χαρτιά του, δεν παίζει πόκερ, και δεν παίζει με το χρόνο. Παίζει με ανοιχτά χαρτιά. Άνοιξε το δρόμο της συνεργασίας για να μπορέσουν να συμβάλουν οι πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης».

Αυτά υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ.
«Ο κ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει το ευρύτερο πλαίσιο για την έναρξη της διαδικασίας για το θέμα της ηγεσίας στις 4 Ιανουαρίου. Ειλικρινά τον τελευταίο 1,5 μήνα υπήρχε προσδοκία για άμεσες λύσεις. Όλοι θέλουμε να προχωρήσουμε με συντεταγμένο τρόπο το λεω να μη βιαζόμαστε, να υπάρχει ψυχραιμία» σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, άφησε αιχμές για τις παρεμβάσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος στα ΜΜΕ για τη διαδοχή.

Θα μπορούσαν να λένε...

...ωσάν τα γνωστά ανέκδοτα: Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας κουμπάρος (Μηταράκης), ένας κολλητός (Μουρμούρας, αντικαραμaνλικός) κι ένας γιος (Σταϊκούρας, πάλαι ποτέ καραμανλικός) που πλασάρονταν ως οι ικανοί επίλεκτοι που θα σώσουν την ελληνική οικονομία. Η συνέχεια γνωστή...
                                                                  Δια την λεζάντα και την αποκλειστική φωτογραφία:   
                                                                      Ένας μακρινός ξάδελφος του Κ. Αγοραστού

Κι αυτό κελί είναι...

Έργα για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Υπερυψωμένο τρένο εντός της ζώνης του ΟΛΠ θα αποκτήσει το λιμάνι του Πειραιά
Δύο μεγάλα έργα που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας αλλά και της πόλης του Πειραιά με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας εξήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδης.Πρόκειται για την επέκταση του νότιου τμήματος του λιμανιού και την κατασκευή του υπερυψωμένου μέσου σταθερής τροχιάς (Monorail) εντός της λιμενικής ζώνης του ΟΛΠ, τα οποία θα ξεκινήσουν το 2012 με την προκήρυξη των σχετικών διαγωνισμών το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.
Η Πιερία και ο Όλυμπος που είναι;

Όλα τα λεφτά στα αγροτικά προϊόντα συστήνει ο Rogers

Eπενδύσεις στα commodities και όχι στις μετοχές των commodities ή τα ETFs, που είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν, συστήνει ενόψει του νέου έτους ο δισεκατομμυριούχος Jim Rogers, σύμφωνα με τον οποίο, τα επόμενα 10-20 χρόνια θα βγουν στην επιφάνεια οι σημαντικές ελλείψεις προϊόντων και ο μη μεθοδευμένος τρόπος διαχείρισης της παραγωγής και της γης. "Εάν θα αγόραζα οτιδήποτε, αυτό θα ήταν αγροτικά προϊόντα", τόνισε.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, οι τιμές θα αυξηθούν ενώ πολλές χώρες που παράγουν commodities θα είναι οι τυχερές της υπόθεσης. Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρόσφατη μείωση που καταγράφουν οι τιμές των εμπορευμάτων δεν έχει να κάνει με τα θεμελιώδη, καθώς είναι απλά μια "τεχνητή" πτώση.

Ο επιχειρηματίας καλόγερος και οι Τουρκικές φωτιές

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ

i-reportergr.com - Γράφει ο Μήτσος

Καλή Πρωτοχρονιά * Όσο μπορεί να είναι με τα δύσκολα γεγονότα που συμβαίνουν σε ολόκληρο τον χώρο των μέσων ενημέρωσης* Τα τηλεοπτικά προγράμματα φτωχά μέχρι ανύπαρκτα. * Η κρατική τηλεόραση κάλυψε το κενό της με την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου* Παραδοσιακή και όπως πάντα διασκεδαστική* Τα ιδιωτικά «την έβγαλαν» με τα Τουρκικά και επαναλήψεις* Θυμήθηκαν βέβαια και τις θεατρικές παραστάσεις* Στο ΑΛΤΕΡ τα πράγματα παραμένουν στάσιμα* Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και τα αφεντικά ταξιδεύουν στους ξενώνες τους* Δώρο βέβαια δεν πήραν * Αλλά, σύλληψη των υπευθύνων, δεν είδαμε, όπως λέει ο νόμος, όχι εμείς! * Για θυμηθείτε πως κόπτονταν για τους επιχειρηματίες
που δεν πλήρωναν το δώρο πέρυσι* Βέβαια την κριτική για τους άλλους την κάνουν από το άλλο κανάλι τους* Που είσαι δικαιοσύνη;* Που είναι το ΣΔΟΕ να ελέγξει τους κυρίους αυτούς; * που μιλάνε για τα συμφέροντα των εργαζομένων των άλλων επιχειρηματιών ενώ...

«Ο επικεφαλής της Task Force καθαρίζει το σπίτι στην Ελλάδα»

.i-reportergr.com
«Εξοπλισμένος με 45 εμπειρογνώμονες και 30 χρόνια προσωπικής εμπειρίας ο Χορστ Ράιχενμπαχ βρίσκεται στην Αθήνα για να βοηθήσει τους Ελληνες να κάνουν οικονομία και να θεσμοθετήσουν μεταρρυθμίσεις» γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Η απεσταλμένη του περιοδικού στην Ελλάδα ακολούθησε για λίγες μέρες τον 66χρονο επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς εκείνος, κουβαλώντας πάντα όπου πηγαίνει έναν χοντρό μπλε φάκελο, επισκεπτόταν το ένα ελληνικό υπουργείο μετά το άλλο μαζί με τη συνοδεία του, χρησιμοποιώντας ένα λευκό λεωφορειάκι γερμανικής κατασκευής, μάρκας Volkswagen.
«Ο επικεφαλής της Task Force καθαρίζει το σπίτι στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, στο οποίο τονίζεται ιδιαίτερα ο χαρακτηρισμός - καθόλου κολακευτικός για τους Ελληνες πολιτικούς -, «Γερμανός πρωθυπουργός» τον οποίον έχουν αποδώσει στον...