Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Το Πολυτεχνείο δεν είναι επίκαιρο

Η θρησκεία και η «σύγχρονη» ελληνική Αριστερά έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο να επιβιώνουν. Προσκολλούνται σε μία ιδέα, ένα γεγονός, ένα πρόσωπο, υπαρκτό ή ανύπαρκτο – δεν έχει σημασία, και προσπαθούν να μορφοποιήσουν το παρόν με τέτοιον τρόπο ώστε να ταυτίζεται με το συγκεκριμένο παρελθόν. Δεν κάνουν το αντίθετο, δηλαδή να αναλύσουν το παρελθόν και να το εξελίξουν με τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στο παρόν. Και εκεί έγκειται το ντε φάκτο αδιέξοδο και των δύο να αναλύσουν ρεαλιστικά την πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα και η ικανότητά τους να επιβιώνουν συσπειρώνοντας ανθρώπους που αρνούνται να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί στο παροντικό κοινωνικό περιβάλλον.

Η αναδιάρθρωση καλλιεργειών

Του Παναγιώτη Τσορμπατζόγλου*

Η λέξη μπορεί να απέκτησε τα τελευταία, δίσεκτα, χρόνια καινούργιο ειδικό βάρος, στο χώρο όμως της Ελληνικής γεωργίας είναι τόσο παλιά όσο και φθαρμένη. Μεγαλώσαμε και λειτουργήσαμε, όσοι από μας βρεθήκαμε να δραστηριοποιούμαστε στο χώρο αυτόν, με πρόταγμα ευθύνης και ανάγκης την «αναδιάρθρωση των γεωργικών καλλιεργειών». Όπως και μια σειρά άλλων προτεραιοτήτων το οιονεί συγκροτημένο κράτος, και στην περίπτωση της ελληνικής γεωργίας, απέτυχε να υλοποιήσει το αυταπόδεικτα αναγκαίο, καταστώντας την «αναδιάρθρωση» γράμμα κενό. Και μετά πρόκυψε το δημοσιονομικό πρόβλημα. Και μαζί του η κατάρρευση και ο επαναπροσδιορισμός προτεραιοτήτων, αναγκών ακόμη και εννοιών λέξεων, όπως και αυτό της «αναδιάρθρωσης» που το περιεχόμενο της ήταν μέχρι πρόσφατα συγκεκριμένο και αδιαφιλονίκητο.

Αντε τελειώνετε!!!

... είπαμε να ησυχάσουμε λίγο με την κεντρική πολιτική σκηνή και να ασχοληθούμε με τα τοπικά. Με τα τοπικά δεξιά λαμόγια και τα τσιράκια τους που εδώ και 10 και πλέον χρόνια έχουν κάτσει σαν κοράκια πάνω απ΄τον Πιερία μας και με τα νύχια τους σκίζουν και μοιράζουν κάθε τι παραγωγικό, λυμαίνονται για χρόνια τον πλούτο του νομού μας....
Άντε τελειώνεται με την συγκυβέρνηση....

Μιά ακόμη άποψη για τον Αβραμόπουλο!!!

"Δεν πρέπει να υπάρχει ποιο γλοιώδης πολιτικός από τον ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ"
Από ixnos.blogspot.com

Δεν μπορεί να υπάρξει ποιο γελοίος πολιτικός στην Ελλάδα .Το τι γλείψιμο έκανε στην Σταη; Νομίσαμε κάποια στιγμή πως μπορεί να τον …χαστουκίσει, αλλά πέσαμε έξω, γιατί και αυτή είναι τα ίδια σκατα. Μέσα σε όλα "ομολόγησε" ο « ζωηρός» Αβραμόπουλος πως ο Παπανδρέου πρότεινε για πρωθυπουργό την ….Έλσα Παπαδημητρίου. Από τη μια υμνολογούσε το πρόσωπο του Παπαδήμου, αλλά και από την άλλη παραδέχτηκε ότι δεν είχαν καμιά αντίρρηση για τους Πετσάλνικο και Κακλαμάνη. Και ενώ έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρόσωπο του Παπαδήμου, στη συνέχεια αναιρούσε τον εαυτό του και έλεγε πως τα πρόσωπα δεν έχουν καμία σημασία (Πετσάλνικος και Κακλαμάνης). Σημασία έχουν οι πολιτικές.
Στο αποκορύφωμα είπε ότι θα ήταν καλή ιδέα να κληθεί και η ΣΤΑΗ στην συζήτηση των αρχηγών για την επιλογή πρωθυπουργού. Εμείς το γνωρίζουμε το κρυφοσκατατζαφερικό παλιοκαθήκι που έβαλε την υγεία στα χέρια των φίλων του των μεγαλο-κλινικαρχών και μεγαλο-φαρμακευτικων εταιριών και την διέλυσε, αλλά απόψε τρομοκρατηθήκαμε με την ιδέα πως μπορεί να βγει ο ΣΑΜΑΡΑΣ και να ξανακυβερνήσει ως αντιπρόεδρος. Μόνο και μόνο επειδή είχε βάλει την φιλενάδα του ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ την ΖΩΗΡΟΥ στην επιτροπή προμηθειών του υπουργείου του δεν έπρεπε να υπάρχει ως πολιτικός.

Μύγες

Θα βάλει ή δε θα βάλει την τζίφρα του ο Αντωνάκης;
That's the big question!!!.
Ολόκληρη η υφήλιος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το έργο «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος».

Διότι καλός ο Λουκάς Παπαδήμος. Ανεξαρτήτως αν ήταν αυτός ανάμεσα στο ύψιστο επιτελείο της Σημιτικής ηγεσίας που με χαλκευμένα στοιχεία μετέτρεψαν την δραχμή σε ευρώ εν μία νυκτί . Από εκεί άρχισε το κακό. Τι δουλειά είχε η φουστανέλα στο ευρωπαϊκό ντεφιλέ της Prada, του Dior και του Valentino; Καμία.

ΡΩΤΑ ΜΕ ΑΝ ΕΥΤΥΧΩ ...

Δοκίμασα τις προάλλες να απαντήσω στο ερωτηματολόγιο που ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον έφτιαξε για να μετρήσει την ευτυχία των συμπολιτών που κυβερνά:

1.    Είστε ευχαριστημένος από τη ζωή σας;
Με διακυμάνσεις, όπως όλοι, μέχρι τη στιγμή που βρίσκομαι μπροστά σε ένα τέτοιο ερωτηματολόγιο και πρέπει να απαντήσω με ένα «ναι» ή ένα «όχι»: τότε μπαίνω σε κρίση.

Θα μας τρελάνει ο Αβραμόπουλος

Καλά ήταν εξαφανισμένος τόσο καιρό ο κ. "Ατσαλάκωτος" και είχαμε την ησυχία μας

Βρε τι πολιτικούς έχουμε! Να τους χαιρόμαστε!. Θέλουν να μας τρελάνουν με τη δική τους λογική. Ολόκληρος υπουργός Άμυνας, ένα από τα πιο καίρια υπουργεία μιας κυβέρνησης και θέλει να μας πείσει ότι δεν είναι στην κυβέρνηση!!! Τώρα αν δεν είναι κυβερνητικό έδρανο, αυτό που στρογγυλοκάθησε χθες το βράδυ στη βουλή, τι ήτανε; Καρέκλα της καφετέριας;

ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ !...

Όλα όσα είχε δρομολογήσει ο Γ. Παπανδρέου για να γίνουν τους επόμενους μήνες, παρουσίασε ως δικές του προγραμματικές δηλώσεις ο Λ. Παπαδήμος και δεσμεύτηκε πως θα κάνει κάθε τι, ώστε να εφαρμοστούν.

Βλέποντας τα πράγματα στο σύνολό τους, ο μέσος πολίτης αναρωτιέται, ποιος, τελικά ηττήθηκε από τις εξελίξεις και τη δημιουργία της κυβέρνησης συνεργασίας: ο Παπανδρέου, που έχασε την πρωθυπουργική καρέκλα ή ο Σαμαράς, που χάνει τη στρατηγική του και, απ΄ ό,τι φαίνεται, και το κόμμα του;