Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝ...


... ήμασταν  αλλά δεν είμαι.

Εμεις  μισθοσυντήρητοι είμαστε, πολλά δεν ξέρουμε, ότι πιάνει το μάτι και το αυτί μας. Σκόρπια πράγματα, λειψά που το φτωχό μας μυαλό δεν μπορεί πάντα να επεξεργαστεί.

Μας βάζουν φόρους, μας μειώνουν το εισόδημα και το μόνο που κάνουμε είναι να διαμαρτυρόμαστε, να απεργούμε και να ανεβοκατεβαίνουμε τους δρόμους στις διαδηλώσεις.

ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ:

ΣΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΤΗΣ ΤΣΟΓΛΑΝΟΦΡΟΣΥΝΗΣ...

Για να πάρετε μια ιδέα για τον "πατριωτισμό" και την τσογλανοφροσύνη κάποιων διαβάστε ΕΔΩ.

Πήραν απο τον Αλογοσκούφη 67 δισ. ευρώ, έδωσαν, λένε, 60 δισ. ευρώ. Απο αυτά τα 60 δισ. φοβούνται ότι θα χάσουν τα μισά. Πήραν δηλ 67 δισεκατομμύρια ευρώ, θα τους μείνουν τα 37 δισεκατομμύρια ευρώ και βγαίνουν στα κεραμίδια ... και ΕΞΟΡΓΙΖΟΝΤΑΙ απο πάνω.

Γάτος γαμεί και γάτος σκούζει δηλαδή... ( Μήπως να ρωτήσουμε ΠΟΥ ειναι αυτά τα 37 δισ.;)

Γι αυτό άλλωστε ενοχλήθηκαν, να το πω ευγενικά, απο την θέση Παπανδρέου ότι ΔΕΝ κινδυνεύουν οι Τράπεζες αλλά οι ...τραπεζίτες.  Καταλαβαίνετε επομένως γιατί σκούζουν και βρίζουν τα φερέφωνά τους και λένε ότι λένε...

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥΣ !...

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΞΙΣΩΣΗ, ΔΕΞΙΟΣ = ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΣ, (αλλά και διπρόσωπος), για μια ακόμα φορά...

Προδότη, αποκάλεσαν οι γαλάζιοι Ελληναράδες τον Παπούλια, γιατί, λέει, η εποπτεία από τους δανειστές καταργεί την εθνική κυριαρχία... Τα ίδια λένε και για τον Πρωθυπουργό και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Η μισαλλοδοξία ως κανονιστική αρχή

Ο δημόσιος λόγος στην Ελλάδα, είτε πρόκειται για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είτε πρόκειται για τη μπλογκόσφαιρα, ανεξαρτήτως διαχωριστικών γραμμών, εμφανίζει σημεία αποδοχής της μισαλλοδοξίας ως κανονιστικής αρχής και απαξίωσης της ετεροδοξίας, όχι πλέον με όρους απλής ασυμφωνίας, αλλά με όρους κατηγορικής προσταγής και δαιμονοποίησής της.

Η γλώσσα της ζούγκλας, όταν επικρατήσει, δεν κάνει πια διάκριση ειδών – ο 20ός αιώνας είναι αψευδής μάρτυρας γι’ αυτό. Στο παρασκήνιο οικονομικών επιβολών, πολιτικών επιλογών ερήμην μας, κινδύνων κρατικής κατάρρευσης και κοινωνικού εκτροχιασμού, καταστολής, δακρυγόνων και μολότοφ γωνία, συγκροτούνται στρατόπεδα σκέψης.

Ενα άλλο Μνημόνιο. Ελπίδα ή φενάκη;‏


(αναδημοσίευση από την parapolitiki)

Γράφει ο γνωστός σχολιαστής της Παραπολιτικής Takis,

"Από την αρχή είχα προειδοποιήσει ότι η πολιτική του Μνημονίου θα βυθίσει σε ύφεση την ελληνική οικονομία και τώρα δικαιώνομαι" επαναλαμβάνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτό είναι το βασικό του Αξίωμα. Το δεύτερο σαμαρικό Αξίωμα είναι πως: "μόνο με ανάπτυξη μπορεί η οικονομία της χώρας να ανταποκριθεί στο δυσβάσταχτο χρέος". Στη βάση αυτών των δύο Αξιωμάτων καταλήγει στο Θεώρημα – που αποτελεί και τον πυρήνα της αντιπολιτευτικής του τακτικής – πως η λύση για τη χώρα είναι ένα άλλο Μνημόνιο που θα πυροδοτήσει άμεσα την ανάπτυξη και η Ελλάδα θα αρχίσει να αποπληρώνει τα χρέη της.

Αυτοί θα μας ..σώσουν!!!

Όπως γράφουν και οι ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ " Η Ενότητα των Επαναστατικών Δυνάμεων"