Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝ...


... ήμασταν  αλλά δεν είμαι.

Εμεις  μισθοσυντήρητοι είμαστε, πολλά δεν ξέρουμε, ότι πιάνει το μάτι και το αυτί μας. Σκόρπια πράγματα, λειψά που το φτωχό μας μυαλό δεν μπορεί πάντα να επεξεργαστεί.

Μας βάζουν φόρους, μας μειώνουν το εισόδημα και το μόνο που κάνουμε είναι να διαμαρτυρόμαστε, να απεργούμε και να ανεβοκατεβαίνουμε τους δρόμους στις διαδηλώσεις.

ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ:
Κι εμείς αν είχαμε πολλά λεφτά και ΜΜΕ και ΠΑΕ και τράπεζες στην ιδιοκτησία μας και μας πιάνανε να κάνουμε λαθρεμπόριο ΧΩΡΙΣ να μας την χαρίσουν θα γινόμασταν  έξαλλοι. Θα γινόμασταν  περισσότερο έξαλλοι αν σε αυτό προσθέτανε και την κρατικοποίηση των τραπεζών που ελέγχουμε ή μας ανήκουν…

Κι εμείς αν είχαμε τσιμεντώσει το 60% του μεγαλύτερου αστικού δρόμου της Αθήνας, αλλά και ακτές και δάση και σταματούσαν ξαφνικά να με «διευκολύνουν»  με αποτέλεσμα να ετοιμαζόμαστε για το άρθρο 99 θα βγαίναμε από τα ρούχα μας

Κι εμείς αν είμασταν  εθνικοί κατασκευαστές  και βλέπαμε επίσης από κοντά, πολύ κοντά λέμε,  το άρθρο 99 θα βάβαμε τα ΜΜΕ που μας ανήκουν να κάνουν αυτό που πρέπει προκειμένου να διασωθούν τα γρόσια μας.

Κι εμείς αν είχαμε Τράπεζες δικές μας και απολαμβάναμε  τεράστια υπερκέρδη ληστεύοντας καταθέτες και δανειολήπτες  βγάζοντας τα υπερκέρδη μας σε οφσορ  και  σε ελβετικές Τράπεζες,  θα μισούσαμε  μέχρι θανάτου τους υπαίτιους, κατά τη γνώμη μας,  της κρατικοποίησης της τράπεζας μας. Και θα πράτταμε αναλόγως.

‘Όλα λογικά και εξηγήσιμα. Αν όχι όλα, τα περισσότερα. Ήδη στα κανάλια βλέπουμε σκηνές από «την ταινία της εβδομάδος».

Σε λίγες μέρες καθίστε αναπαυτικά.

Το έργο  θα είναι θρίλερ, περιπέτεια, κοινωνικό και κωμωδία ταυτόχρονα.

Κυρίως όμως μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα πριν το τέλος. Θα δείτε ανατροπές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου