Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥΣ !...

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΞΙΣΩΣΗ, ΔΕΞΙΟΣ = ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΣ, (αλλά και διπρόσωπος), για μια ακόμα φορά...

Προδότη, αποκάλεσαν οι γαλάζιοι Ελληναράδες τον Παπούλια, γιατί, λέει, η εποπτεία από τους δανειστές καταργεί την εθνική κυριαρχία... Τα ίδια λένε και για τον Πρωθυπουργό και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Κι όμως στο Ευρωκοινοβούλιο, η Νέα Δημοκρατία με την εκπρόσωπό της Ρόδη Κράτσα, αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και μέλους της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, εγκαλούσε την Κομισιόν γιατί ΔΕΝ κάνει χρήση συγκεκριμένων άρθρων ώστε να ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ τους ελέγχους και να ασκήσει ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ έλεγχο στις υπερχρεωμένες χώρες... Να μη μας ελέγχουν αφού πάρουμε τις αποφάσεις δηλαδή αλλά ΠΡΙΝ ακόμα τις πάρουμε... Τόσο πατριωτικά και υπερήφανα... Απαιτούσε μάλιστα και πίεζε για συγκεκριμένους μηχανισμούς και εργαλεία ελέγχου...

Μετάφραση από το αγγλικό κείμενο:

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπου, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων, έθεσε το ζήτημα των προληπτικών διαδικασιών εποπτείας των εθνικών οικονομικών πολιτικών στην Ευρωπαϊκή Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δήλωσε: «Σύμφωνα με τα άρθρα 121 και 126 της Συνθήκης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει όλα τα εργαλεία και τους μηχανισμούς παρακολούθησης των δημοσιονομικών πολιτικών των κρατών μελών, παρ΄ όλα αυτά τα περισσότερα κράτη έχουν αναπτύξει ελλείμματα υψηλότερα από το όριο του 3%. Είναι η Επιτροπή πρόθυμη να ενισχύσει την προληπτική εποπτεία των διαδικασιών ; Εάν ναι, με τι είδους εργαλεία και μηχανισμούς ;
Προτίθεται η Επιτροπή να υποβάλει προτάσεις για την ενίσχυση της οικονομικής σύγκλισης στο εσωτερικό της Ευρωζώνης ;
Προτίθεται η Επιτροπή να προωθήσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στα κράτη μέλη, προκειμένου να τις θέσουν σε ισχύ όταν τα δημόσια οικονομικά, τους το επιτρέπουν ;
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι θα υποβληθούν προτάσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η προληπτική και στο διορθωτικό σκέλος του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Επιπλέον, η Επιτροπή τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις όπου οι κανόνες συνεχώς παραβιάζονται. Η επιβολή κυρώσεων θα μπορούσαν να κάνουν πιο αποτρεπτικές τις παραβιάσεις, όπως θα βοηθούσε και η ενίσχυση των κινήτρων.
Σε συμπληρωματική τοποθέτησή της, η κα Κράτσα τόνισε το θέμα των σημερινών ανισορροπιών στο εσωτερικό της Ευρωζώνης και τόνισε την ανάγκη σύγκλισης των πολιτικών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανήλθε στην ελληνική περίπτωση, λέγοντας ότι η προέλευση της κρίσης μπορεί να αποδοθεί σε ανισορροπίες που δημιουργήθηκαν διαχρονικά, με τους μισθούς να αυξάνονταν πολύ περισσότερο από την ανταγωνιστικότητα και αυτό είναι, φυσικά, ένα θέμα εθνικής πολιτικής.
"Η Επιτροπή γνώριζε και γνωρίζει ότι ο έλεγχος ενός πολύ σημαντικού μέρους των εθνικών προϋπολογισμών είναι μια διαδικασία συμβατή με την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση, ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου