Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Επιστολή Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, προς τους Πρόεδρους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητων Ελλήνων ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε την παρακάτω επιστολή στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, στον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η  χώρα βαδίζει προς τις εκλογές της 17ης Ιουνίου μέσα σ´ ένα  πολιτικό σκηνικό που, κατά την εκτίμηση μου, δεν δίνει πολιτική λύση, ανεξάρτητα από την εκλογική και την κοινοβουλευτική δύναμη που θα καταγράψουν τα κόμματα.

Η 13η Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ..


Στα τέλη του 1995, ο Ανδρέας Παπανδρέου μπήκε στο νοσοκομείο, ορίζοντας ως αναπληρωτή πρωθυπουργό τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Στα μέσα Ιανουαρίου του 1996, η υγεία του ανάγκασε τον Ανδρέα να παραιτηθεί από πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα συνεδρίασε για να εκλέξει νέο πρόεδρο του κόμματος, που θα γινόταν αυτομάτως και πρωθυπουργός. Ισοψήφησαν ο Ακης Τσοχατζόπουλος με τον Κώστα Σημίτη, ενώ έμεινε πίσω ο Γεράσιμος Αρσένης και πολύ πίσω ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος. Πριν από την επαναληπτική ψηφοφορία μεταξύ των δύο πρώτων, ο Αρσένης εξέφρασε υποστήριξη στον Τσοχατζόπουλο. Μάλιστα, προτάθηκε από τον δεύτερο σενάριο δυαρχίας, με τον Αρσένη πρωθυπουργό και τον ίδιο πρόεδρο του κόμματος.

Ποιος νομίζει ότι είναι ο Τσίπρας;;;;


Στη νέα επίθεσή του κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ο Τσίπρας είπε ότι «αποσύρονται στο περιθώριο και την περιφρόνηση της Ιστορίας, αφού πρώτα λεηλάτησαν τη χώρα και μετά προσπάθησαν να την παραδώσουν όμηρο στους δανειστές της. Φεύγουν, πρόσθεσε και παίρνουν μαζί τους τη διαπλοκή, τους καναλάρχες, τους τραπεζίτες και την κα Μέρκελ, φεύγουν και παίρνουν μαζί τους την κινδυνολογία, το φόβο, την ανασφάλεια και την απόγνωση του μέσου Έλληνα».