Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Cherchez la Banque

Δημοσιεύθηκε από Παραπολιτική
Με τα ελάχιστα εργαλεία που διαθέτω ως κοινός θνητός, προσπαθούσα να καταλάβω το κίνητρο που παρακινεί έναν ολόκληρο τηλεοπτικό σταθμό όπως ο ΣΚΑΙ να "ξεφτιλιστεί" στηρίζοντας με πάθος τον ηγούμενο Εφραίμ.

Νομίζω ότι το κομμάτι που μου έλειπε από το παζλ το βρήκα στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυριανής. Πιστεύω ότι κατάφερα να εντοπίσω το "χορηγό" επικοινωνίας του όλου εγχειρήματος.

Δεν εκπλήσσομαι. Κρίμα μόνο που έκλεισε και το Alter. Δεν θα ξεφτιλίζονταν μόνο οι του ΣΚΑΙ.

η γελοιογραφία της ημέρας....


Μαρτυρίες 2011

Από: ellinaki.blogspot.com
Ο ελληνικός λαός είναι σχεδόν κατασταλαγμένος. Όπως όλα δείχνουν, ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο κ. Σαμαράς. Μία χρονιά τελειώνει, και μετά από χιλιάδες αθροιζόμενα ντεσιμπέλ φωνής, αγανάκτησης, οργής, ακατάσχετης συνωμοσιολογίας, διασταύρωσης ιδεολογικών, κοινωνικών και οικονομικών ρευμάτων, το καλύτερο που μπορεί να μας προσφέρει αυτή η χώρα είναι η εκλογή ενός ακραίου λαϊκιστή πολιτικού, βγαλμένο από την περίοδο που νομίζαμε πως όλοι θέλαμε να ξεχάσουμε.

Είναι τελικά ολοφάνερο. Όσοι νευρώνες και αν πυροδοτήθηκαν φέτος αναλύοντας τις προτεραιότητες της χώρας, της κοινωνίας και της οικονομίας, η ευρύτερη λαϊκή ετυμηγορία προστάζει επιστροφή στο παρελθόν. Πίσω στην Ελλάδα της φούσκας, της ανευθυνότητας και της ατομικής...

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Τον Ιούνιο που μας πέρασε ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δηλώσει σε συνέντευξή του:

«Ας καταλάβουν όλοι ότι  η εποχή που καταναλώναμε περισσότερα  από όσα παράγαμε και κυρίως η  εποχή των ελλειμμάτων που  δημιουργούσαν χρέος το οποίο πετάγαμε σαν σκουπίδια στην αυλή των επόμενων γενιών, τελείωσε.

Οφείλουμε από του χρόνου να έχουμε πρωτογενή  πλεονάσματα: οι δαπάνες του κράτους  μείον τους τόκους για αποπληρωμή χρεών να είναι λιγότερες από  τα έσοδά του. Έτσι και μόνο έτσι θα αρχίσουμε να μειώνουμε το δημόσιο χρέος που απειλεί να μας πνίξει. Μπορούμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε αυτή την αλήθεια; Αυτό πρέπει να ...

ΕΝΑΣ ΜΠΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ !...

Ευτύχης Παλλήκαρης – ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
Κάθε μέρα πέντε με δέκα τομεάρχες της Ν.Δ. βομβαρδίζουν με ανακοινώσεις τους υπουργούς από το ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στη σημερινή κυβέρνηση, στο όνομα των αμαρτημάτων τους στην προηγούμενη. Μάλιστα ο τομεάρχης απασχόλησης Νίκος Νικολόπουλος έφτασε να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Γ. Κουτρουμάνη για το θέμα των επικουρικών συντάξεων. Στο όνομα υπαρκτών αδυναμιών -και άθλιων πρακτικών που κληρονομήθηκαν από το πρόσφατο παρελθόν-, η Ν.Δ. είναι ολοφάνερο ότι επιχειρεί να «ξηλώσει το πουλόβερ» της κυβέρνησης Παπαδήμου, για να «απελευθερωθεί» από τις όποιες δεσμεύσεις και να επιδοθεί απερίσπαστη στο σπορ της κατάκτησης της αυτοδυναμίας. Δυστυχώς στη διάθεση αυτή υποκύπτουν ακόμα και βουλευτές που άρθρωναν έναν πιο νηφάλιο πολιτικό λόγο το τελευταίο διάστημα. Αλλά φαίνεται ότι το χριστουγεννιάτικο event δεν καθορίζεται από αυτούς τις άγιες τούτες μέρες. Την παράσταση κλέβουν οι αντιμνημονιακοί της Ν.Δ., που κάνουν αντιμνημονιακά πάρτι με αντιμνημονιακές κομπανίες...

Στη Συγγρού το κλίμα τα τελευταία 24ωρα έχει αλλάξει. Η ατμόσφαιρα θυμίζει το...

ΔΕΝ Μ΄ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ !...

Απο ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
Σε κάτι από πρωτοχρονιάτικο "μποναμά" φέρνει η παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου στα γενικότερα και τα εσωκομματικά πράγματα, ο οποίος, όμως, περιέχει κι ένα σαφές μήνυμα : μόνιμα και αποκλειστικά προσηλωμένος στο εθνικό ζήτημα και την πορεία της χώρας προς τη σωτηρία !
Η κατηγορηματική αυτή θέση, σημαίνει ορθά και κοφτά, πως οι όποιες άλλες διεργασίες και εξελίξεις δεν τον αφορούν και δεν ασχολείται !

Το ΠΑΣΟΚ, με επιλογή και ευθύνη του Παπανδρέου, αφού κέρδισε τις εκλογές το Νοέμβρη του 2009, στρατεύτηκε στην αντιμετώπιση του ελληνικού δράματος κι άσκησε εκείνη την σκληρή πολιτική - μονόδρομο, που ΟΛΟΙ οι άλλοι, χρόνια τώρα, την εξόρκιζαν και την προσπερνούσαν.

Το κρίσιμο αυτό έργο δεν τελείωσε, συνεχίζεται με τη...

Οι δηλώσεις Γιλμάζ και οι κωλοτούμπες της Ν. Δημοκρατίας

Φυσικά δεν περιμέναμε διαφορετική αντίδραση από την Ν.Δ. και τον εκπρόσωπό της τον κ. Π. Παναγιωτόπουλο για τις δηλώσεις Γιλμάζ πως τούρκοι πράκτορες έκαψαν τα δάση μας την 10ετία του 1990.
   
Αν υπήρχε βέβαια πολιτική ηθική και τιμιότητα στην ΝΔ θα έπρεπε να μας δόσουν στη δημοσιότητα τις ανακοινώσεις τους και το τι «έσερναν» στην τότε Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αλλά και στον αρμόδιο υπουργό Γεωργίας Στέφανο Τζουμάκα που τόλμησε και μίλησε τότε – που οι φωτιές ήταν σε εξέλιξη – για τουρκικό δάκτυλο στην πυρπόληση των ελληνικών δασών!!
Μιλούσαν τότε για ανίκανη κυβέρνηση και ανύπαρκτο κράτος που δεν μπορεί να σβήσει τις φωτιές και  «τα ρίχνει» σε τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για να κρ΄υβει την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα!!!
Σήμερα άλλα λέει ο κ. Παναγιωτόπουλος….

Όσο για τις δηλώσεις Γιλμάζ ας κρατούμε μικρό καλάθι. Ακολουθεί κι αυτός την τακτική όλων των λαγών του πολιτικού συστήματος. Όσο είναι στα πράγματα και μπορούν να παρέμβουν στις εξελίξεις δε βγάζουν «τσιμουδιά»! Μόλις το σύστημα τους πετάξει ή θελήσουν να επανακάμψουν αρχίζουν να μιλούν για «άπλυτα» άλλων εποχών για να κάνουν εντύπωση….

Η προφυλάκιση του Εφραίμ και οι αντιδράσεις

Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε μια προσπάθεια από διάφορους να υπερασπιστούν τον «άγιο» Εφραίμ και απο αυτούς που μιλούν υπέρ του καταλαβαίνεις από πού ξεκινά η αντόδραση και που σκοπεύει.
Να τους πάρουμε με τη σειρά:
 Η ρωσική εκκλησία και η κυβέρνηση (βλέπε Πούτιν) έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα να υπερασπιστούν τον Εφραίμ. Πρόσφατα τους πρόσφερε αρκετούς πιστούς που «ξαναγύρισαν στο μεγαλείο της πίστης» άρα και στην επιρροή της εκκλησίας (που βρίσκεται σε άψογη συνεργασία με την δυάδα της εξουσίας Πούτιν, Μεντβέντεφ). Ακόμη έδωσε την ευκαιρία σύσφιξης των...