Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ο Τσίπρας έδωσε το σύνθημα, οι τοπικοί εντολοδόχοι ετοιμάζονται

Για άλλη μια φορά  ο φασισμός των ξεδιάντροπων και των μπαχαλάκηδων ετοιμάζεται να επικρατήσει.
Ο «κομαντάν» CHE – PRAS έδωσε το σύνθημα και οι εντολοδόχοι κατά νομό ετοιμάζονται να κάνουν μπάχαλο άλλη μια εθνική επέτειο.
Αντί να τιμήσουμε την ηρωική αντίσταση των πατεράδων και των παππούδων μας, αντί να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας αξίες όπως η τιμή στους ήρωες θα προσπαθήσουν να τα κάνουν μπάχαλο.

Περιμένοντας την Ευρώπη, γελάμε με τα ελληνικά ΜΜΕ

Στην Ευρώπη, όλοι διαπιστώνουν με πικρία ότι η 2η μέσα σε τρεις μέρες Σύνοδο Κορυφής καταλήγει είτε σε αδιέξοδο είτε σε ολονύχτιο θρίλερ.

Στην Ελλάδα, το 90% των δημοσιογράφων μεταδίδει "αποκλειστικές" ειδήσεις από τις Βρυξέλλες, υποθέτω πίνοντας frappe στις δεκάδες ελληνικές καφετέριες του κέντρου της βελγικής πρωτεύουσας.

Οι μεγαλοδημοσιογράφοι αναρωτιούνται αν η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει "plan b" την ώρα που κοτζάμ Ευρώπη δεν διαθέτει καν "plan a". Αγωνιούν επίσης για την επόμενη ημέρα της απόφασης όταν και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ασχοληθεί με τη...Βάσω Παπανδρέου και το Δημήτρη Λιντζέρη που απαιτούν "πολιτικές πρωτοβουλίες".

Λιγότεροι από 20 είναι..

Σε τι πολίτευμα ακριβώς πιστεύετε; Στο μπάχαλο;

Διαβάσαμε την νέα ανακοίνωση της περιώνυμης Ε.Ο.Δ.ν.Π. (κάτι με Ε.Ο.Ν. της εποχής του Μεταξά ή άσχετο;)  που απευθύνεται στις αρχές του τόπου να πάνε μαζί στην παρέλαση «απ το δρόμο» και όχι «από τον παράδρομο των Βουλευτών»….

Και φυσικά ακολουθεί του υβρεολόγιο και η απαξίωση των βουλευτών και ουσιαστικά του θεσμού της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αφού όπως λένε η μοναδική αιτία όλων των δεινών του τόπου είναι οι βουλευτές!
Δύο παρατηρήσεις:

Επίθεση Παπανδρέου στις Τράπεζες: "Να αναλάβουν τα βάρη που τους αναλογούν"

Ο πρωθυπουργός, σε έντονα επιθετικό ύφος, όπως και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είπε με αφορμή τα όσα θα αποφασισθούν στις Βρυξέλλες ότι πρέπει οι τράπεζες να σηκώσουν το βάρος που τους αναλογεί.

"Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε και όταν λέω όλοι εννοώ και τις τράπεζες. Να σηκώσουν και αυτές το βάρος", είπε ο κ. Παπανδρέου στην δήλωσή του μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ελληνική πόλη έχει παγκοσμίως τα περισσότερα Πόρσε Καγιέν!

Έχουμε πρωτιές και μάλιστα παγκόσμιες! Ξέρατε ότι η Ελλάδα είναι παγκοσμίως η πρώτη κατά κεφαλήν χώρα στους ιδιοκτήτες πόρσε - καγιέν;
Ξέρετε ποια είναι η πόλη της Ελλάδας που αποτελεί την απόλυτη πρωταθλήτρια στη συγκεκριμένη... επίδοση και κατά συνέπεια μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως... πρωταθλήτρια κόσμου;
Την απάντηση την δίνει με άρθρο του στο περιοδικό του βρετανικού πανεπιστημίου Γουόρικ ο καθηγητής του Ηρακλής Πολεμαρχάκις, πρώην επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, το οποίο αναδημοσιεύθηκε από την αγγλόφωνη εφημερίδα «Athens News» και κάνει πλέον το «γύρο των αναδημοσιεύσεων στα blogs».

ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ !...

(αναδημοσίευση από logoplokies)

Η «δια της εις άτοπον απαγωγής» είναι η μέθοδος που μπορεί να σε οδηγήσει σε συμπεράσματα, έμμεσα μεν, πλην όμως ασφαλή και χρήσιμα. Βλέποντας ποιοι αντιδρούν και λυσσομανάνε για το «κούρεμα» του χρέους, καταλαβαίνεις και το ποιοι θίγονται απ΄ αυτό…

Οι τραπεζίτες άρχισαν το χορό πριν από μέρες, (Σάλλας…), καταγγέλλοντας το επικείμενο haircut, ως ανώφελο, (ελάχιστα δισ. € η μείωση του χρέους…) και επικίνδυνο, (θάρθουν νέα δεινά για τη χώρα και το λαό…).

Υπάρχουν σημεία στα οποία συμφωνούμε;

Ένα κείμενο από τα ελάχιστα που μπορεί κανείς να βρει στο διαδίκτυο
(από tsougdw.blogspot.com)

Παρατηρώ με μεγάλη ανησυχία οτι τελευταία έχουν αρχίσει όλοι να τρώγονται με όλους, κάτι το οποίο συμβαίνει γιατί κυριαρχεί ο συναισθηματισμός και ο παραλογισμός στις αντιπαραθέσεις.
Αντί να κοιτάξουμε μεταξύ μας να συμφωνήσουμε σε ένα minimum θέσεων που είναι ανεξάρτητες από ιδεολογίες καταφεύγουμε σε ακρότητες. Λέει ο ένας: να απολυθούν 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ο άλλος: την κρίση να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες, ο παράλλος: φταίει ο ΓΑΠ που είχε σχέδιο να μας βάλει στο ΔΝΤ, ο 4ος: φταίει η παλαβή αριστερά και ο τελευταίος: φταίει ο Σαμαράς που δε συναινεί.

H Ευρώπη δεν ξεχνά τον Κώστα Καραμανλή (pics)

(αναδημοσίευση από parapolitiki)

Μπορεί η χώρα μας να περνά κάποιες δύσκολες μέρες αλλά η Ευρώπη δεν ξεχνά και τιμά τους πραγματικά μεγάλους Έλληνες.






Θα κατέβει ο Σαμαράς στις εκλογές με πρόγραμμα εξόδου από το ευρώ;

Αν τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να φέρει με αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή την επικύρωση των αποφάσεων για το ελληνικό χρέος και τη νέα δανειακή σύμβαση, ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί στη θεωρητικά ευχάριστη γι'αυτόν θέση να προκαλέσει εκλογές.

Αν όμως ψηφίσει ΟΧΙ, θα πρέπει να κατέβει στις εκλογές με μια ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη καθώς θα έχει ήδη καταπέσει η πρόταση των εταίρων μας στην ελληνική Βουλή.Είναι προφανές ότι ουδείς Ευρωπαίος θα περιμένει 1-2 μήνες για να γίνουν εκλογές και να αναγκαστεί ο Σαμαράς να ψηφίσει μετά αυτό που θα έχει ήδη καταψηφίσει.

Η Νέα Δημοκρατία έχει μπροστά της μια μόνο επιλογή, να ξεφτιλιστεί ψηφίζοντας όσα με τόσο πάθος καταγγέλλει.