Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Δεν αποκάλεσε τον Παπανδρέου ποτέ Πρωθυπουργό!

Του Αδέξιου

Υπάρχει ένα θέμα στο οποίο - στο ΠΑΣΟΚ λένε - οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Ποιο είναι; Εδώ και 24 μήνες, από τότε, δηλαδή, που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματός της αντιπολίτευσης, όσες φορές μίλησε στη Βουλή ή προέβη σε δηλώσεις με αναφορές στον μέχρι πρότινος πρωθυπουργό της χώρας, Γιώργο Παπανδρέου, ποτέ δεν τον αποκάλεσε με τον τίτλο του. Το αντίθετο ακριβώς έκανε σήμερα με τον κ. Παπαδήμο. Μιλώντας στη Βουλή, ούτε μια φορά δεν τον αποκάλεσε με το όνομά του, αλλά κ. πρωθυπουργό. Τον Γ. Παπανδρέου ποτέ δεν τον αποκάλεσε πρωθυπουργό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο κ. Σαμαράς δεν αναγνώρισε άραγε το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009; Αλλά κάτι τέτοιο αποτελεί μέγιστη ύβρι προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος τον εξέλεξε πρωθυπουργό πριν απο δυο χρόνια με πολύ υψηλό ποσοστό(όπως ενθυμούμαστε όλοι μας). Είτε αναγνώρισε το αποτέλεσμα όμως είτε όχι, η ύβρις ισχύει και οφείλει να το εξηγήσει και να...ανακαλέσει, έστω και εκ των υστέρων. Αν έχει αναγνωρίσει το αποτέλεσμα και δεν αμφισβητούσε την εκλογή του κ. Παπανδρέου (όπως λογικά πρέπει να συμβαίνει), η ενέργειά του να μη τον αποκαλεί πρωθυπουργό θα πρέπει να οφείλεται ενδεχομένως σε κάποιο κόμπλεξ (ίσως διότι όπως λένε οι κακές γλώσσες ο πρώην συγκάτοικός του έγινε πρωθυπουργός και εκείνος όχι). Και αναρωτιούνται αν έχει παρόμοια κόμπλεξ πως μπορεί ο ελληνικός λαός να του εμπιστευτεί τις τύχες της χώρας;

ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ ΣΤΗ ΓΥΑΛΑ...

...ούτε να με εξοργίσετε δεν μπορείτε πια. Σας βαριέμαι.

Σαλιώνετε το δάχτυλο και μετά το σηκώνετε ψηλά να δείτε κατά που φυσάει ο άνεμος. Για να κανονίσετε την πορεία σας και τα επόμενα βήματα.  Ρωτάτε τους μετεωρολόγους των συμφερόντων να σας δώσουν δελτίο καιρού. Για να δείτε τι θάλασσες θα αντιμετωπίσετε. Για να διαλέξετε μικρό ή μεγάλο σκάφος. Για να διασφαλίσετε την πολιτική σας επιβίωση.  Η συσκευή GPS που χρησιμοποιείτε είναι κατασκευής Ψυχάρη, Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη, Σάλλα κ.α. 

Σας ξέρω πάνω από 30 χρόνια. Σας έζησα στα καλά και στα κακά. Ξέρω ο ίδιος. Δεν τα διάβασα, δεν μου τα είπαν, τα έζησα.

Τα κόμματα μιλάνε ακόμα στους πελάτες τους, όχι στην κοινωνία.

Του Φώτη Γεωργελέ, Athens Voice, 16.11.11

Οι θεσμικές συμμορίες παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Μαφίες σκουπιδιών, συμμορίες λαθρεμπορίου καυσίμων με λευκά κολάρα, καταπατητές δημόσιας γης και βιομηχανία αυθαιρέτων, συνδικαλιστές που απομυζούν τις ΔΕΚΟ, διακινητές του μαύρου χρήματος, νταλαβεριτζήδες ανάμεσα στα κρατικά, κομματικά και επιχειρηματικά λόμπι, οργανωμένες ομάδες «απορρόφησης» των κοινοτικών κονδυλίων, υπεράριθμοι των κομματικών στρατών που στελεχώνουν χιλιάδες άχρηστους φορείς δημιουργημένους ακριβώς γι’ αυτό, κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα της μίζας και της φοροδιαφυγής, μέσα ενημέρωσης του εκβιασμού, της διαπλοκής και της κρατικής επιδότησης, τρωκτικά των δημόσιων ταμείων, κόμματα που πουλάνε προστασία σε επιχειρήσεις, συντεχνίες που ελέγχουν κλάδους ολόκληρους της οικονομίας και μπαίνουν φραγμός στην απελευθέρωση των αγορών, συμμορίες των νοσοκομειακών αποθηκών, παρασιτικά δημοσιοϋπαλληλικά στρώματα που πλουτίζουν «πουλώντας» τις υπηρεσίες του δημοσίου με αντίτιμο φακελάκια, γρηγορόσημα, φορολογικές περαιώσεις. Μια γκρίζα Ελλάδα που προτιμάει τη δραχμή, γιατί η «κανονικότητα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν την περιλαμβάνει.

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΙΟΤΗ !...

Η πρώτη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με την αυθεντική, ματωμένη σημαία, τις 17 Νοεμβρίου 1975.

Οι ηγεσίες του φοιτητικού κινήματος και των νεολαιϊστικων οργανώσεων, στην πρώτη γραμμή της πορείας : Τζουμάκας, Λαζαρίδης, Σταματάκης, Αλαβάνος, Λαλιώτης, Σκανδαλίδης, Παπουτσής και άλλοι, λιγότερο επώνυμοι, από τη Ν. ΠΑΣΟΚ. το Ρήγα Φεραίο, τη ΚΝΕ και άλλα αριστερά σχήματα της εποχής.