Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

AΡΧΙΣΕ Ο ΑΝΕΚΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ...

...και της ΝΔ

Παρακαλώ να συνεδριάσει ΑΜΕΣΑ η Ακαδημία Αθηνών αλλά και η επιστημονική επιτροπή του Δρομοκαϊτιου για να απαντήσει στο βαθιά φιλοσοφικό ΕΡΩΤΗΜΑ - ΒΟΜΒΑ του αρχηγού Αντώνη που τέθηκε σήμερα στην ομιλία του:

"Όσο η δανειακή συμφωνία βρίσκεται υπό την αίρεση του ελληνικού δημοψηφίσματος δεν θα κλείσει.Όμως, όσο δεν κλείνει, δεν μπορεί να τεθεί και σε δημοψήφισμα."


ΑΡΧΙΣΕ Ο ΑΝΕΚΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ  ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ Ή ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ;



ΥΓ: (Αχ βρε Παπανδρέου ΠΩΣ μας ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΣ... ΟΥΤΕ συμφωνία μπορούμε να έχουμε ΟΥΤΕ δημοψήφισμα... Κακούργε...)

Η ηλιθιότητα είναι αήττητη...

Ο Αντώνης Σαμαράς κηρύσσει την έναρξη του Τριωδίου λίγο νωρίτερα φέτος 2/11/2011:

“ Η ΝΔ είναι η εγγυήτρια (!) δύναμη της σταθερότητας (!) και της αξιοπρεπούς (!) προοπτικής(?)”

ΣτΣ: Καλώς ήρθες και πάλι τρελό μας καρναβάλι.

Αντίο Μιλένα...

...ένας Φλωρίδης ακόμα...

καλοοο!!!

... άντε κωλοτούμπα!!!!

Χα χα...

.... τσου ρε μάγκα !!!

ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΙ, ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ

Γιατί εξαπολύουν τέτοιας έντασης και έκτασης επίθεση τα χρεοκοπημένα μέσα ενημέρωσης εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, της κυβέρνησης και του δημοψηφίσματος

1. Όσο περισσότερο χρεοκοπημένο είναι ένα μέσο ενημέρωσης αυτές τις ημέρες, τόσο περισσότερο επιτίθεται εναντίον της κυβέρνησης, του δημοψηφίσματος και του Γιώργου Παπανδρέου. Και όσο μεγαλύτερος φοροφυγάς είναι ο μεγαλοπαράγοντας, τόσο περισσότερο κραυγάζει για «Τσολάκογλου», «χούντα», «κυβέρνηση δοσίλογων» κ.τ.λ., κ.τ.λ..

«Να λογαριάσουμε» -νηφάλια- «πώς προχωρούμε»!

Η χώρα δεν αντέχει άλλη υποκρισία. Ο δημόσιος βίος δεν αντέχει άλλη αυτοκαταστροφή. Είναι καιρός «να λογαριάσουμε πώς προχωρούμε», έγραφε το 1942 ο Γιώργος Σεφέρης. Σήμερα, η λαγνεία της υστερίας, ο εθισμός στους υψηλούς τόνους, το σκόντο στην παραπληροφόρηση, πρέπει επειγόντως να σταματήσουν. Η ψύχραιμη, νηφάλια στάθμιση είναι εθνική επιταγή. Τα επιχειρήματα είναι με το μέρος μας. Αμάχητο τεκμήριο η στάση της διεθνούς κοινότητας, όπως εκφράζεται μέσα από τα έγκυρα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Κορυφαίοι Ευρωπαίοι πολιτικοί όπως ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, σύσσωμες οι ηγεσίες των σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων στη Γαλλία και τη Γερμανία, αναλυτές και σχολιαστές με κύρος στάθμισαν με ψυχραιμία τα υπέρ και τα κατά, κατανόησαν και επιδοκίμασαν, με ή χωρίς επιφυλάξεις, την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου να προκηρύξει δημοψήφισμα για τη νέα σύμβαση.

Ερωταπαντήσεις για το Δημοψήφισμα

1. Τι είναι δημοψήφισμα;

    Στη δημοκρατία, τα πολιτικά κόμματα και οι εκπρόσωποι των πολιτών συγκροτούν κορυφαία έκφραση της λαϊκής θέλησης και κυριαρχίας. Εξίσου κορυφαία και μάλιστα άμεση δημοκρατική λειτουργία είναι και η κατάθεση της άποψης κάθε πολίτη με τρόπο πρωτογενή, αυθεντικό, αδιαμεσολάβητο και δεσμευτικό για ειδικό και κρίσιμο ζήτημα, που αφορά την πορεία της χώρας. Μια θέση τόσο σαφής, που ουδείς τρίτος μπορεί να παρερμηνεύσει, να συμψηφίσει, να προσθέσει ή να αφαιρέσει κάτι απ’ αυτήν.

Τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και οι...καρικατούρες

Όλοι στην Ελλάδα γνωρίζουμε ότι από το 1989 μέχρι και το 2009 η εξουσία από την πολιτική πέρασε στην οικονομία(με αρχι-ιερέα τον Μητσοτάκη και ταπεινό λογιστή τον Σημίτη μέχρι και τον "ραχάτ Κωστάκη"). Οι πολιτικοί (σταδιακά) μεταβλήθηκαν σε... (ταπεινοί) υπηρέτες των επιχειρηματιών (τραπεζιτών και μηντιαρχών). Αυτό το "δεδομένο", σήμερα επιχειρεί να το αλλάξει ο Γιώργος Παπανδρέου. Και σε αυτή την απόφαση, έχει την ΠΛΗΡΗ και ΣΥΜΦΩΝΗ γνώμη και στήριξη της Ε.Ε., των ΗΠΑ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (της οποίας άλλωστε είναι και Πρόεδρος - μάλλον δεν ρώτησε την...Ευα, την Χαρά και την Μιλένα, εάν πρέπει να παραιτηθεί και από εκεί).

Το παράδειγμα (με το λουκέτο) της "Ελευθεροτυπίας"

Το παράδειγμα σήμερα της "Ελευθεροτυπίας" είναι χαρακτηριστικό για την "διαπλοκή" τραπεζιτών με τους επιχειρηματίες των ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Όπως σαφέστατα και πεντακάθαρα γράφει η εκδότρια της εφημερίδας κ. Μάνια Τεγοπουλου  (που αίφνης κληρονόμησε την εφημερίδα μετά το θάνατο του πατέρα της) η εφημερίδα και οι 800 εργαζόμενοι της ζούσαν και μπορούν να ζήσουν από αυτή την εφημερίδα πλέον, όχι γιατί έχουν αγοραστικό κοινό, αλλά ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ η Alhpa Bank (Ι. Κωστόπουλος), η Πειραιώς (Μ.Σάλλας) και η Εθνική (Ταμβακάκης) τους δώσουν δανεικά (και...αγύριστα). Μόνο που η...κάνουλα έκλεισε (και γιατί οι τραπεζίτες, μετά την απόφαση της Ε.Ε. να υπάρξει ανακεφαλαιοποίηση του μετοχικού τους κεφαλαίου με κοινές μετοχές, γνωρίζουν οτι σε λίγο τα αφεντικά θα είναι...άλλοι και θα κάνουν και ελέγχους).
Γι αυτό και η....λύσσα μέχρι θανάτου κατά του Γιώργου Παπανδρέου και η απαίτηση του "να φύγει εντός 24ωρου"!!
Έχει ενδιαφέρον επίσης να δούμε και ποιοί συγκεκριμένα δημοσιογράφοι αμείβονται (με μισθό) από τις τράπεζες....

Δεν βολεύει η λαϊκή εντολή...

Είναι ν' απορεί κανείς  πως με το που ο Παπανδρέου είπε για δημοψήφισμα χέστηκαν πάνω τους στην Ευρώπηκι έδώ λές και τους τσιμπησε κουνούπι Αιγινιώτικο άρχισαν όλοι μαζί συντεταγμένα να το αποκηρύσσουν.
Γιατί άραγε;
Στην Ευρώπη είνια γνωστό πως έχουν αλλεργία με τα δημοψηφίσματα και γενικά με το ότι οι αποφάσεις τους πρέπει να κρίνονται από τους λαούς. Καλά καλά ούτε τα κοινοβούλια δε θέλουν...
Εδω όμως, στην Ελλαδίτσα μας, γιατί;

Γιατί αγορές και Ευρώπη φοβήθηκαν τόσο το ελληνικό δημοψήφισμα;

                                                               (Αρθρο από opinion post)
«Οι αρχές των Βρυξελλών αντέδρασαν στην προοπτική ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, όπως ο κόμης Δράκουλας μπροστά σε μια πλεξίδα σκόρδα» έγραψαν εύστοχα οι Financial Times.
Όλα στο κόκκινο… Ελλάδα, Ευρώπη, Ασία, Αμερική… Η χρηματιστηριακή και τραπεζική κατρακύλα δεν είχε… στάση χτες, μετά τις ανακοινώσεις του Γ. Παπανδρέου περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφανθεί ο ελληνικός λαός επί της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Όπως επίσης δεν είχαν όρια η επιθετικότητα, η αρνητικότητα ή, εναλλακτικά, η παγερότητα που διέγειραν οι εξαγγελίες Παπανδρέου σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες: Παρίσι, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Μαδρίτη, Δουβλίνο…

Δεν θα μας τρελάνετε εσείς

Του Στ. Θεοδωράκη (protagon.gr)

Υπάρχουν μέρες που η τηλεόραση ξυπνά μέσα μου το αντιεξουσιαστικό κτήνος. Όχι δεν θέλω να τα σπάσω – ποτέ δεν ήθελα, ούτε καν στην εφηβεία μου –μέσα μου όμως φουσκώνει, ένας πρωτόγονος θυμός. Το πρόβλημά μου το δημιουργούν κυρίως οι φάτσες των πολιτικών. Οι κοινοτοπίες τους, τα χαμόγελά τους, οι απειλές τους ή ακόμη χειρότερα οι υποσχέσεις τους. Τις τελευταίες ώρες η κατάσταση επιδεινώθηκε με «τα παλικάρια του Καραμανλή». Οι υπουργοί της γκάφας και των σκανδάλων, σιδέρωσαν τα πουκάμισα – τα καλά τους, με το μονόγραμμα - και βγήκαν να διδάξουν ήθος. Δίπλα τους μπαρουτοκαπνισμένοι αριστεροί (ή μόνο καπνισμένοι) αναγγέλλουν νέο ΕΑΜ – αυτή τη φορά εναντίον των αστικών δημοψηφισμάτων!

Ποιος είναι το κράτος τελικά?


-Φταίει το κράτος.
-Μα, εμείς είμαστε το κράτος!


Πόσες φορές έχουμε ακούσει διαλόγους σαν τον παραπάνω? Προσωπικά ούκ ολίγες πάντως και συνήθως απογοητεύομαι όταν ακούω τη φράση «εμείς είμαστε το κράτος.» Ειλικρινά, έχω βαρεθεί να ακούω αυτή τη γενίκευση να προβάλλεται ως σοβαρό επιχείρημα με απώτερο σκοπό να επιρριφθούν ισάξιες ευθύνες στο σύνολο του πληθυσμού για την κατάσταση της χώρας. Θεωρώ ότι μία τέτοια υπεραπλουστευμένη σκέψη και θεώρηση των πραγμάτων, όχι μόνο δεν αποτελεί επιχείρημα, αλλά στερείται και στοιχειώδους λογικής. Εκτός κι αν ο εν λόγω συνομιλητής είναι οπαδός του δόγματος «μαζί τα φάγαμε», οπότε δεν χρειάζεται να φτάσουμε στη στιχομυθία που ανέφερα αρχικά για να διαπιστωθεί η έλλειψη λογικής…

Λεκιάστε με, σκουπίστε με, τελειώστε με...

Ο φερόμενος ως λαός, ξύπνησε.
Το ίδιο και οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας.
Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πλύνει τα χέρια μετά από δυο χρόνια δουλειάς και οι βουλευτές του όχι σαπούνι, αλλά ούτε νεράκι δεν του φέρνουν. Μόνο σκοινί να κρεμαστεί.
Η Ελευθεροτυπία έκλεισε, η Liberation βάζει τον τίτλο «ΧΑΟΣ» στα Ελληνικά και οι μικρές αγγελίες της πολιτικής ζωής της χώρας όπως το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ και οι άλλοι, ζητάνε εκλογές αντί για οίκτο.
Οίκτο σαν αυτό που ζητάει ο φερόμενος ως λαός, ενώ βλέπει ότι δεν υπάρχει στο λεξικό του Moody’s.
Μόνο φωνές ακούει παντού, μπλεγμένες μεταξύ τους. Από το διπλανό διαμέρισμα,  μέχρι το γραφείο της Μέρκελ  ή του Σαρκοζί.
Πλάκα-πλάκα, είναι η πρώτη φορά στη ζωή τους που χρειάστηκε να δουλέψουν στα σοβαρά οι Ευρωπαίοι ηγέτες και δεν ξέρουν πώς να το κάνουν.

Ξεβράκωμα...


Αντιμνημονιακό μέτωπο; Κριτική εκ του ασφαλούς; «Δίκαιη η οργή του λαού» στην καλύτερη περίπτωση; Ιδού η Ρόδος... Εγώ λέω ότι ο Παπανδρέου με την πρόταση περί δημοψηφίσματος ξεβράκωσε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και τους ψηφοφόρους. Να δω τώρα τι θα καλέσουν τους οπαδούς τους να κάνουν οι Σαμαράδες, οι Τσίπρες, οι Παπαρήγες, οι Κουβέληδες, οι Οικολόγοι, οι Λαζόπουλοι. Ο πρώτος μαζεύτηκε ήδη: είναι τυχοδιωκτισμοί αυτοί, λέει, εμείς είμαστε σοβαρή πολιτική δύναμη, υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Ως τα τώρα μας είχατε παρεξηγήσει. Ο Τσίπρας ελπίζει να γίνουν εκλογές, συντάσσεται δηλαδή με το βαθύ παλιοΠΑΣΟΚ μήπως και ρίξει την κυβέρνηση. Του είπαν δημοψήφισμα και άκουσε εκλογές. Το ΚΚΕ μέχρι τώρα κάνει την πάπια. Η Παπαρήγα, πολύ πιο σοβαρή από το μικρό Αλέξη, είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως δεν επιθυμεί την έξοδο από την ευρωζώνη επί του παρόντος. Ο Κουβέλης, τα ίδια. Να πάμε σε εκλογές, όχι στο δημοψήφισμα, κακό δημοψήφισμα. Οι Πράσινοι; Αχ, αυτά με τα δημοψηφίσματα είναι πολωτικά διλήμματα, δε μας αρέσουν, ας πάμε καλύτερα σε εκλογές. Τα ίδια και ολόκληρο το μιντιακό σύστημα.

Σιγά... μας τρόμαξες!!!

Μόλις είδαν πως το μπάχαλο τους επικρατεί άρχισαν κιόλας τις απειλές!!!
κούνια που σας κούναγε! Θέλετε δε θέλετε το ΠΑΣΟΚ είναι εδω και ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!!!

Για την αιφνίδια ΜΕΤΑΒΟΛΗ στη ΣΥΓΚΥΡΙΑ


  Σημείωμα  του Στ. Τζουμάκα:
-Για τους  οπαδούς του Μνημονιακού  συγκροτήματος  και γενικά της   ΚΑΤΑ-ΣΤΑΣΕΩΣ!! Και
 -Για τους αγωνιστές της   ΑΝΤΙ-ΣΤΑΣΕΩΣ !!


ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ τόσο  της διαπλοκής  όσο και της αντιπολίτευσης ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΤΕΩΡΟ!

 Ελεγχόμενοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ   με πλήρη έλεγχο της διαπλοκής ,προωθούσαν  την  αντικατάσταση του ΓΑΠ ως πρωθυπουργού με άλλον αχυρένιο,  και με αίτημα ή  εκλογές ή  τη κυβέρνηση ...Εθνικής Σωτηρίας  !...  ή τη συγκυβέρνηση  με τη Ν.Δ.

Συζήτηση στις Κάννες με Ε.Ε. και ΔΝΤ

Στις 21.30 σήμερα Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με τους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους  της ΕΕ και του ΔΝΤ στις Κάννες ενώ στις 18:30 ώρα Ελλάδας θα προηγηθεί η συνάντηση του Νικολά Σαρκοζί και της Ανγκελα Μέρκελ με τους αξιωματούχούς της ΕΕ και του ΔΝΤ. 

Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός και ο οδικός χάρτης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

ΛΥΣΣΑΛΕΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
Σταθερός στις πολιτικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε τη Δευτέρα το βράδυ είναι ο Πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το έκτακτο υπουργικό Συμβούλιο που είναι σε εξέλιξη, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο σχεδιασμός και ο οδικός χάρτης που ανακοίνωσε χθες και πρόσθεσε ότι όλα θα κριθούν την Παρασκευή.
Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων είπε πως το σύστημα που θίγεται από την ελάφρυνση του χρέους ήταν φυσικό να αντιδράσει λυσσαλέα.

Απόλυτα επιβεβλημένες οι αλλαγές σε όλη τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Ριζικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ στην συνεδρίαση του την Τρίτη 1-11-2011 υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, έπειτα από εισήγηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη. Το Συμβούλιο έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους Αρχηγούς των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων σηματοδοτώντας παράλληλα μεγάλο αριθμό αποστρατειών κυρίως στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Στρατό Ξηράς. Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων διαμορφώνεται ως εξής: