Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

"Η ΝΔ είναι κόμμα τραβεστί"

Πριν από 2 χρόνια, ως μέλος της ΟΝΝΕΔ καλούσε τον Αντώνη Σαμαρά να αναγεννήσει την Πατρίδα και την παράταξή του. Σήμερα τον εγκαλεί γιατί έχει "ακρωτηριασμένη συνείδηση".
Ο Κώστας Χατζής, υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, υπέβαλε την παραίτησή του από τη ΝΔ και με οργισμένη επιστολή του, λέει σκληρές κουβέντες για το κόμμα που στήριξε αλλά και τον Πρόεδρό του, Α.Σαμαρά.


"Θα δημοσίευα αυτή την επιστολή με την προκήρυξη εθνικών εκλογών στην, υπό Κατοχή, ελληνική Επικράτεια. Ύστερα, όμως, από το τελευταίο πραξικόπημα, την μετατροπή του Συντάγματος σε χαρτί τουαλέτας και τα καραγκιοζιλίκια που τη συνόδευσαν, κάθε ημέρα σιωπής θεωρώ ότι αυξάνει τη συνενοχή μου και με απομακρύνει από την συνείδησή μου.

Γιαννίτσης: Αφανής πόλεμος κατά του πρωθυπουργού

Υπάρχει ένας αφανής πόλεμος με στόχο τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμα, ανέφερε σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης.

"Παράλληλα με τις προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης για να πάει μπροστά η Ελλάδα, υπάρχει ένας αφανής υπόγειος πόλεμος, με στόχο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, μέσα και έξω από τη χώρα, πάνω από τα κεφάλια του ελληνικού λαού και αυτοί που τον κάνουν δεν έχουν ονοματεπώνυμο", τόνισε ο κ. Γιαννίτσης.

Ο υπόκοσμος της δημοσιογραφίας...

... στην υπηρεσία της σάτιρας του Λάκη...

Αυτό το εύκολο και ευτελές καλαμπούρι του Τράγκα (μνημόσυνο Παπανδρέου) , μεταφέρθηκε από ένα περιθωριακό κανάλι (EXTRA 3) , στην εκπομπή μεγάλης-ακόμη-θεαματικότητας του Λαζόπουλου. Ο οποίος έβγαλε πάλι όλα τα αντιπαπανδρεϊκά εσώψυχά του.
Γενικά, παρ' ότι το θέμα με την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού προσφερόταν ιδιαίτερα, οι επιδόσεις του κουρασμένου Λάκη ήταν πάλι λίγο πιο κάτω από το μέτριο...
kapistri

Ένα-δυο τιποτένια ντόμπερμαν...

Υπάρχουν ένα-δυο τιποτένια ντόμπερμαν στη δημοσιογραφία που συνιστούν «ψυχιατρική εξέταση» για όσους δεν σκέφτονται όπως τα... αφεντικά τους και δεν κάνουν κωλοτούμπες όπως οι ίδιοι... Πάντως, οι πολίτες που γιαουρτώνουν αυτά τα λυσσασμένα ντόμπερμαν όταν τα πετυχαίνουν αμολητά στους δρόμους, δεν είναι ψυχίατροι...

Στάθης Σ. ("Ναυτίλος", Ελευθεροτυπία)

Hξεραν, αλλά αδιαφορούσαν

 ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Σταχυολογώ τρεις ειδήσεις από τη χθεσινή επικαιρότητα. Η πρώτη είναι η σύλληψη ενός ακόμη μεγαλοεπιχειρηματία με χρέη εκατομμυρίων στην Εφορία. Η δεύτερη είναι η διαπίστωση ότι η ηλεκτρονική δημοπρασία φαρμάκων είχε ως αποτέλεσμα την αγορά σκευάσματος με έκπτωση 93%. Η τρίτη είναι ότι το ενδεχόμενο να παρακρατείται ηλεκτρονικά ο ΦΠΑ στην πηγή, όπως συμβαίνει σε πολλά κράτη, μελετάται τώρα και στη χώρα μας.

Μάχη για τα 12 δισ. ευρώ που χάνονται ετησίως

Το σχέδιο Βενιζέλου κατά της φοροδιαφυγής

Σαρωτικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις και στους φορολογούμενους προβλέπει το σχέδιο που έχει θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών, με την βοήθεια του ΔΝΤ για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με μελέτες που εγχέου δει το φως της δημοσιότητας, η ετήσια φοροδιαφυγή υπολογίζεται στα 12 δισ. ευρώ ετησίως, Από τα 12 αυτά δισ. ευρώ, τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ προέρχονται από το ΦΠΑ και τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ από τους φόρους εισοδήματος και περιουσίας.

Το Εθνικό Σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής βάσει του οποίου αναπτύσσουν, σταδιακά, τις δράσεις τους, εφορίες, ΣΔΟΕ και οικονομική αστυνομία προβλέπει ότι θα γίνουν:

«Γερμανία, ένας παράδεισος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος»!

Ποιος να το περίμενε, αλήθεια; Η χώρα που εγκαλεί τους εταίρους της για διαφθορά και αδιαφάνεια στην οικονομία και το φορολογικό σύστημα, αποδεικνύεται εξαιρετικά φιλόξενη για τα προϊόντα του εγκλήματος...

Του Γιώργου Παυλόπουλου

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα από τη Γερμανία να συμμορφωθεί πλήρως με τους νόμους της Ε.Ε. αναφορικά με το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος και την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου (...) Η Γερμανία έχει αποτύχει να αποτρέψει την κατάχρηση του χρηματοοικονομικού της συστήματος για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας (...) Εάν η Γερμανία δεν ανταποκριθεί ικανοποιητικά μέσα στους επόμενους δύο μήνες, τότε η Επιτροπή ενδέχεται να παραπέμψει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Η πτώση του Παπανδρέου -από τον σύμβουλο του R.Parker

Ο Ριτσαρντ Πάρκερ ήταν ένας από τους πολλούς συμβούλους που κάποτε κάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ελλάδα στην περίφημη "Επιτροπή Εκσυγχρονισμού" η οποία μάλλον δεν λειτούργησε ποτέ. Με άρθρο του σε εφημερίδα της Βοστώνης δίνει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων για την "πτώση Παπανδρέου". 


Η άποψή του

Για δύο συναπτά έτη, ο Τύπος, η πολιτική και επιχειρηματική ελίτ της Ευρώπης έχουν δημοσιοποιήσει καταστροφικές διαγνώσεις και ακόμα περισσότερες καταστροφικές συνταγές για τα δεινά της Ελλάδας.