Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Εμπλοκή στη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου

Για τις 16:00 μεταφέρεται η ορκομωσία της νέας κυβέρνησης καθώς από το πρωί διαπιστώνονται έντοντες διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων, των σημερινών υπουργών και του Λουκά Παπαδήμου για τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Ο νέος πρωθυπουργός απαιτεί τη "σφαγή" των υπεράριθμων υφυπουργών, κάτι που συναντά την έντονη αντίδραση των υπουργών του ΠΑΣΟΚ ενώ ο Αντώνης Σαμαράς αρνείται σθεναρά να δώσει το πράσινο φως για τη συμμετοχή γαλάζιων στελεχών πρώτης γραμμής.

ΞΕΡΩ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ...

Ξέρω κάτι τύπους εδώ και πολλά-πολλά χρόνια που κατά διαστήματα βάζουν στόχο να ξεκάνουν έναν Παπανδρέου.
Τις περισσότερες φορές οι τύποι αυτοί είναι εκείνοι που έγλυφαν έναν Παπανδρέου...

Ξέρω κάτι τύπους, λαϊκούς αγωνιστές τάχα μου, που τα παίρνουν από μεγαλοεπιχειρηματίες και συμφέροντα για να στήνουν οργανώσεις και κομματίδια,  για να βγάζουν ανακοινώσεις, εφημερίδες και περιοδικά με αποκλειστικό στόχο έναν Παπανδρέου.

Το Μετέωρο Βήμα του Παπανδρέου...

"...Όλες οι ταινίες του Αγγελόπουλου πατούν με το ένα πόδι στην πραγματικότητα, πιο συγκεκρημένα στην ιστορία, και με το άλλο στον ουρανό, όπου ο Πήγασος περιφέρεται αδέσποτος από τότε που οι ποιητές άρχισαν να γράφουν στιχάκια και οι κινηματογραφιστές να σκηνοθετούν απλώς, να πλανοθετούν, όπως λέει σωστότερα ο Αϊζενστάιν..."  
Βασίλης Ραφαηλίδης Έθνος, 12 Ιανουαρίου 1992.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες παρακολουθώ μία επίθεση στο Γιώργο Παπανδρέου που υπερβαίνει τα όρια ακόμη και της σκληρότατης πολιτικής κριτικής. Ένας πολιτικός πρέπει να κρίνεται με πολιτικούς όρους, όχι με όρους ηθικολογίας, είναι λογικό να χαρακτηρίσεις έναν πολιτικό αποτυχημένο, αλλά πραγματικά είναι απαράδεκτο να τον χαρακτηρίζεις προδότη.

Μπας κι ήμασταν καλύτερα με τον Κανένα;

Για σταθείτε βρε παιδιά., για να τα υπολογίσουμε λίγο...
Έχουμε και λέμε:

Ήμασταν 6 μέρες χωρίς Κυβέρνηση και...
1) έπιασαν τον Ψωμιάδη,
2) πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία του Λαυρεντιάδη,
3) έπιασαν λιμενικούς που πουλούσαν ναρκωτικά,
4) απέλυσαν υπαλλήλους του ΥΠΕΚΑ που τα "έπαιρναν" και το κυριότερο...
5) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΤΡΑ!!!

Τελικά είχαν δίκιο οι δημοσκοπήσεις: ο Κανένας ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ο καλύτερος πρωθυπουργός!!!
Τι μας έπιασε και πήγαμε και βάλαμε Κάποιον;

Άλλα κόλπα: Προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης από την ... Alpha Bank!

Κάποτε τα κυβερνητικά προγράμματα και τις προγραμματικές δηλώσεις για τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησης της χώρας, τα έκαναν οι πολιτικοί που είχαν εκλεγεί από τους πολίτες της χώρας.
Aπό σήμερα, με τον διορισμό στην ηγεσία της χώρας ενός τραπεζίτη εκπροσώπου του ευγενούς τραπεζικού κατεστημένου της χώρας που μας έφερε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα (με την ανοχή και αρωγή των πολιτικών φυσικά), πλέον τις προγραμματικές διακηρύξεις θα τις κάνουν απ'έυθείας οι τράπεζες για να μην χάνουμε και χρόνο:

Στιγμές πολιτικής αλητείας (οι…ιστορικές)

Του Θανάση Νικολαΐδη - press-gr

ΕΙΧΑΝ λόγους και έσπευδαν. Έγραψαν την ιστορία τους του (βρόμικου) ‘89 και τους κατέγραψε ο μέσος έλληνας ο πονηρός, που δεν σηκώνει πονηριές. Είχε τον στόχο του ο κ. Μητσοτάκης, είχαν τον σκοπό τους τα (λεγόμενα) αριστερά κόμματα, η εξής «Συμμαχία της Αριστεράς και της Προόδου». Συνεργάστηκαν με τον…διάβολο, αλλά σήμερα ούτε καν μεταξύ τους συνεργάζονται.
ΟΙ «ιστορικές στιγμές» που περνάμε είναι στιγμές πολιτικής αλητείας. Με τα κόμματα να αμύνονται, τους αρχηγούς να μας δουλεύουν και την αριστερά (της Αλέκας και της Λιάνας, του Τσίπρα και της παρέας του) να’ χει πάρει τα…βουνά. Παίζουν το παιχνίδι τους πάνω στην Ελλάδα που ξεψυχάει και είναι τραγικό. Με τον δικομματισμό ανήσυχο πως τελειώνει και τους αρχηγούς περιδεείς, μη ξεπεταχτούν δυνάμεις (π.χ. τεχνοκρατών) και «υποκατάστατα» που θα τους εξουδετερώσουν.

ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧHΜΑΤΑ !...

΄Εγινε, λοιπόν, ο Παπαδήμος πρωθυπουργός και να χαρές τα ΜΜΕ. που εκφράζουν απροκάλυπτα και ανεπιφύλακτα τη βούληση των αφεντικών τους : των ολιγαρχών τραπεζιτών, στους οποίους χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλά τους !

Οι χάχες δημοσιογραφίσκοι, δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα, ούτε μια πισινή και τα δίνουν όλα, (ρέστα και δανεικά...), στη δημιουργία κλίματος ευφορίας και ενθουσιασμού. Γιατί αυτή η επισήμανση ; Μα επειδή όλο αυτό το σκηνικό στήθηκε και παίζεται με την προσδοκία, πως η νέα κυβέρνηση, χωρίς το Γ. Παπανδρέου, θα πάρει πίσω και δεν θα εφαρμόσει την πολιτική που έχει εξαγγελθεί στον τομέα των τραπεζών.

Ο Αντώνης Σαμαράς αποδείχθηκε όσο ψεύτης περιμέναμε

H λήξη της πολιτικής αστάθειας των τελευταίων ημερών μπορεί μεν να βρίσκει τον Γιώργο Παπανδρέου με την ιδιότητα του...απλού βουλευτή, βρίσκει όμως και τον Αντώνη Σαμαρά εγκλωβισμένο στα αδιέξοδα που ίδιος δημιούργησε.

Με τους δημοσιογράφους να ασχολούνται κυρίως με τη σφαγή στο ΠΑΣΟΚ, το χάος της Νέας Δημοκρατίας δεν έλαβε ανάλογης δημοσιότητας. Το ότι για παράδειγμα ο Αβραμόπουλος κόντεψε να φάει και ξύλο από αφηνιασμένους ΠΟΛΑΝιτες, δεν χώρεσε στο δελτίο του Mega ή στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ούτε το ότι ο Καρατζαφέρης έμοιασε στα μάτια του κόσμου πολύ πιο σοβαρός από τον ...αντιμνημονιακό Σαμαρά.