Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Νεοδημοκρατικές ανοησίες

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το περιεχόμενο της σύμβασης, που θα κληθούμε να υπογράψουμε για να μας δώσουν το δάνειο των 130 δισ., δεν θα είναι ευχάριστο. Αλλά μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει προτείνει μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση που να συνοδεύεται από ηπιότερες προϋποθέσεις. Και τουλάχιστον τα τρία κόμματα, τα οποία έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, έχουν συνομολογήσει, με τη συγκεκριμένη πράξη τους, ότι έτσι είναι.
Αυτή την πραγματικότητα κανένας στοιχειωδώς εχέφρων άνθρωπος δεν....

Η διαφορά του "Έλληνα βοσκού"...

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο πολιτικός είναι ο βοσκός, και ο λαός είναι τα πρόβατα, το ποίμνιο.
Λογικό είναι να σκεφτεί κανείς ότι ο βοσκός πάντα θα ενδιαφέρεται για το ποίμνιο του, μια που δεν μπορεί κάποιος να είναι βοσκός χωρίς ποίμνιο.
Όμως η παραπάνω λογική σκέψη δεν έχει να κάνει απολύτως τίποτα με τον Έλληνα βοσκό, τον Έλληνα πολιτικό!
Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ του Έλληνα βοσκού από άλλους βοσκούς.
Όταν σε άλλους βοσκούς συμβαίνει να επιτεθούν λύκοι στα ...

... μπορούμε κι εμείς!

Η παραπάνω φωτογραφία είναι για φέτος η καλύτερη φωτογραφία του National Geographic για το 2011 του φωτογράφου Shikhei Goh από την Ινδονησία.

Δείχνει μια λιβελλούλα την ώρα που προσπαθεί να κρατηθεί από την άκρη ενός μικροσκοπικού κλαδιού τη στιγμή που τα πάντα γύρω της παρασύρονται από την καταιγίδα που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Αφού αυτή τα καταφέρνει, νομίζω μπορούμε κι εμείς.

Το Λαγωνικό

Γιορτές

fvasileiou
Σκληρή αντίθεση με τους περασμένους Δεκέμβριους ο φετινός. Μέχρι και πέρσι ακόμα, ο τελευταίος μήνας του χρόνου ξεχείλιζε από την ανάγκη μας να εορτάσουμε –πόλεις, δρόμοι, σπίτια, καταστήματα, όλα ήταν φόραγαν τα καλά τους και φωτίζονταν. Φέτος μόλις την τελευταία εβδομάδα βλέπω κάτι να κινείται. Οι βιτρίνες γέμισαν δέντρα, ο Δήμος άναψε κάποια φωτάκια, κάποια σπίτια –ελάχιστα– στολίστηκαν.
Δεν είναι μόνο η μίζερη ειδησεογραφία που μας κάνει να απωθούμε τον εορτασμό. Νομίζω ότι δεν είναι καν η σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας, της αναδουλειάς, των φόρων, της ακρίβειας, της φτώχειας.
Είναι κάτι βαθύτερο: Μια γενική απώλεια προσανατολισμού. Μπερδέψαμε τις ....

Το παντοτινό τείχος ...

by Spy
Πρέπει να μου άρεσε το “The Wall” των Pink Floyd από τη μέρα που γεννήθηκα. Δεν εξηγείται αλλιώς. Ένα άλμπουμ θρύλος, ορόσημο στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής σκηνής του 20ου αιώνα, ορόσημο στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, που έβλεπαν την καταπιεσμένη οργή τους να παίρνει πνοή και να ζωντανεύει μέσα από τους εφιαλτικούς και ανατριχιαστικούς παραλληλισμούς των στίχων του Waters. Ένα άλμπουμ που οι αναφορές του κόσμου σε αυτό άγγιξαν τα όρια του μύθου, που έγινε ύμνος στα στόματα των παιδιών που ανακάλυπταν τη βρωμιά του κόσμου γύρω τους τη δεκαετία του ’80, που έγινε σημαία στα χέρια μιας γενιάς που έψαχνε τρόπους αντίδρασης και διαφυγής.
Πέρασαν 32 ολόκληρα χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το The Wall, το 1979. Ναι. 32. Και κάθομαι αμήχανος μπροστά στα ανεξάντλητα λευκά pixels της οθόνης μου, διερωτώμενος πόσα άλλαξαν από τότε, ή μάλλον καλύτερα: σε πόσα ακόμα διαφορετικά πράγματα θα μπορούσε να αναφέρεται αυτό το έργο ώστε να μπορείς να το θεωρείς επίκαιρο ακόμα και σήμερα. Και έκθαμβος, μουρμουρίζοντας διάσπαρτους στίχους μέσα από τα δόντια μου, ανακαλύπτω...

Πολιτικά ορθές μαλακίες...

Από "ΨΑΡΟΚΟΚΑΛΟ"
Έχω ένα θέμα με την πολιτική ορθότητα, μου την σβουρίζει διότι πιστεύω ότι κατά βάση είναι ένας εύσχημος τρόπος να καμουφλαριστεί η υποκρισία... Υπάρχουν δύο πολιτικά ορθές εκφράσεις που με εκνευρίζουν αφάνταστα...

Η πρώτη είναι ο "έγχρωμος" όταν αναφέρεται κάποιος σε άνθρωπο μη-λευκό / Καυκάσιο και ειδικά σε μαύρους... Τι πάει να πει έγχρωμος, για άνθρωπο μιλάμε όχι για τηλεόραση... Υπάρχουν λευκοί, μαύροι, κίτρινοι, κόκκινοι, γιατί τους λευκούς τους λέμε λευκούς και τους υπόλοιπους έγχρωμους; Για να μην φανούμε ρατσιστές; Από πότε είναι ρατσιστικό να λες την αλήθεια; Είναι ντροπή να λες ότι κάποιος είναι μαύρος; Το τραγούδι του James Brown και μετέπειτα moto της Black Power έλεγε "Say it loud, i 'm black and i 'm proud" δεν έλεγε "Say it loud, i 'm coloured and i 'm proud"... Το να αποκαλείς κάποιον μη-λευκό έγχρωμο δεν...

Αλβανοί εργάζονται στη Ελλάδα και χτίζουν σπίτια στην Αλβανία

 300.000 νέα σπίτια έχτισαν στην Αλβανία μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα...

Εντυπωσιακή αύξηση των οικοδομών στην Αλβανία τα οποία χτίζονται με εμβάσματα από την Ελλάδα διαπιστώνει η απογραφή στη γειτονική μας χώρα. Παράλληλα ο πληθυσμός της Αλβανίας μειώθηκε κατά 7.7% την τελευταία δεκαετία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της απογραφής στην Αλβανία, που... ανακοίνωσε η διευθύντρια της ΙΝSTAT Ίνες Νούρτζα (Ines Nurja), τα τελευταία χρόνια στη χώρα έχει...

ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ !...

΄Οπως και να το κάνουμε είμαστε λαός ...χαρισματικός. Η ιστορία μας, παλιά και πρόσφατη, το αποδεικνύει, καθώς, αν και μια χούφτα, κάνουμε τον Κόσμο ολάκερο ν΄ ασχολείται μαζί μας. Το γιατί, όπως λέει το λαϊκό άσμα "δεν έχει καμιά σημασία...!".

΄Οχι που θ΄ αφήναμε στο απυρόβλητο και τη διαδικασία, κατ΄ άλλους θεσμό, των συμμαχικών κυβερνήσεων, (ή συνεργασίας ή ευρείας συμμετοχής ή έκτακτης ανάγκης ή εθνικής ενότητας ή και το λουρί της μάνας !...). Από ... 

Η Μέρκελ μάς φταίει;


Βαγγέλης Κορωνάκης
Χτες το πρωί στο λεωφορείο μπήκε ελεγκτής εισιτηρίων. Ζήτησε να δει τα εισιτήριά μας. Δύο παρέες νεαρών δεν είχαν. Η μια είπε ότι δεν βρήκε στα περίπτερα. Η άλλη ότι δεν είχε λεφτά (τα τεράστια κύπελλα καφέ που κρατούσαν στα χέρια ήταν προφανώς κερασμένα από τα Starbucks). Ο ελεγκτής, χωρίς να κάνει καμία ερώτηση - αν είναι άνεργοι, αν έχουν οικονομικό πρόβλημα, κάτι που θα μπορούσε τέλος πάντων να εκληφθεί σαν ανθρώπινη δικαιολογία - απλά τους προσπέρασε και κατέβηκε στην επόμενη στάση.
Οι υπόλοιποι επιβάτες κοιταζόμασταν μεταξύ μας με απορία. Ανάμεσά μας ήταν ένας δύο μετανάστες, μερικοί ηλικιωμένοι - σίγουρα συνταξιούχοι και κάποιος με τη «Χρυσή Ευκαιρία» στο χέρι ..