Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Βενιζέλος: ''Τσίπρα είσαι τζάμπα μάγκας''

Φωτιές στη Βουλή άναψαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, ο οποίος αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πυροδότησε την ένταση τις τελευταίες ημέρες, έκανε λόγο για «ομερτά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ» στο να ψηφίσουν ένα νόμο που είναι προϊόν συμφωνίας με αδιαφανείς διαδικασίες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να ανακαλέσει, ενώ το ίδιο έπραξε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμανής, ζητώντας το λόγο επί προσωπικού. Το αίτημά του ωστόσο δεν έγινε δεκτό από τον προεδρεύοντα της Βουλής, Β. Πολύδωρα. Χρειάστηκε μάλιστα να ανέβει στο προεδρείο ο Πρόεδρος της Βουλής ο πρόεδρος του Σώματος, Φ. Πετσάλνικος, ο οποίος έδωσε τελικά το λόγο στον Απ. Κακλαμάνη.

Μάλιστα και ο ίδιος ο κ. Πετσάλνικος κάλεσε στη συνέχεια τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει τις δηλώσεις του περί «ομερτά». Ο κ. Τσίπρας ωστόσο ζήτησε να κατατεθούν στη Βουλή οι επιστολές του κ. Βενιζέλου και του πρωθυπουργού προς το ΔΝΤ, γεγονός  που οδήγησε τον υπουργό Οικονομικών να καταθέσει τελικά την επιστολή του προς την Κρ. Λαγκάρντ.

Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος επικαλέστηκε το κρίσιμο της κατάστασης και επισήμανε την αναγκαιότητα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ενώ δήλωσε ανοιχτός σε διάλογο ακόμα και με τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου περαιωμένη.

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε στο Σώμα ότι κατατέθηκαν στη Βουλή και οι επιστολές του πρωθυπουργού προς την κ. Λαγκάρντ και τους κ. Τρισέ και Γιούνκερ.

Θίχτηκε ο Αντώνης και κάνει μουτράκια

Παραθέτουμε  δήλωση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό:
«Λόγω των πράγματι κρίσιμων συνθηκών πήγα και άκουσα την ενημέρωση από τον κ. Παπανδρέου. Αλλιώς, μετά το σημερινό απίστευτο υβρεολόγιό του εναντίον της Παράταξης κι εναντίον μου, δεν θα πήγαινα καθόλου.Το ποιός τορπιλίζει την εθνική ομοψυχία στην πράξη, είναι πια ολοφάνερο.
Με κάποιον που ειλικρινά ενδιαφέρεται για την ενότητα του Ελληνικού λαού απέναντι στην κρίση, θα είχα πολλά να πω…
Με κάποιον που βρίσκεται σε πανικό και καθυβρίζει τους πάντες, δεν έχω να πω τίποτε».

Σχόλιο: Το ρωτάω πολύ σοβαρά: ποιο είναι το "απίστευτο υβρεολογίο"; Αν δεν κάνω λάθος, ο Παπανδρέου δεν είπε καν τη λέξη "Σαμαράς".

Όταν θύμωσε ο Γιαννίτσης

Ο Τάσος Γιαννίτσης υπήρξε ένας από τους πλέον χαρισματικούς υπουργούς της Μεταπολίτευσης. Το 2001 ο Κώστας Σημίτης λύγισε υπό το βάρος των αντιδράσεων κι αρνήθηκε να υποστηρίξει μέχρι τέλος το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ο Γιαννίτσης του πρότεινε.
Πρόσφατα, δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα:
«Μια φορά στην πορεία μου στο δημόσιο βίο σιώπησα και δέχτηκα να υποχωρήσω μπροστά σε γενικευμένη αντίδραση που θεωρούσε ότι υπερασπιζόταν κεκτημένα και κατακτήσεις. Υπεράσπιση που σε ελάχιστον χρόνο αποδείχτηκε συγκλονιστική συνταγή κοινωνικής κατάρρευσης για πάρα πολύ κόσμο για τα ίδια κεκτημένα και τις κατακτήσεις – πολύ – μεγαλύτερης απ’ ό,τι κανείς μπορούσε να φανταστεί»

Χάθηκε το διδακτορικό του Χρύσανθου Λαζαρίδη, δίδεται αμοιβή

(αναδημοσίευση από parapolitiki)

Φίλος του blog μας πρόωθησε e-mail Έλληνα καθηγητή σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ:
Στο βιογραφικό αυτό του Χρύσανθου Λαζαρίδη στο Facebook

https://www.facebook.com/pages/%CE%A7%CE%A1%CE%A5%CE%A3%CE%91%CE%9D%CE%98%CE%9F%CE%A3-%CE%9B%CE%91%CE%96%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%94%CE%97%CE%A3-CHRYSANTHOS-LAZARIDIS-/184749871546074 (και αλλού) αναφέρεται ότι πήρε διδακτορικό στην Οικονομετρία από το CUNY το 1990.

Συ είπας!

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες νιώθουν πικραμένοι από το "λεφτά υπάρχουν" το οποίο θεωρούν ότι ήταν ένα συνειδητό προεκλογικό ψέμα αυτής της κυβέρνησης. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι λεφτά δεν υπάρχουν.

Είναι δυνατόν οι πολίτες αυτοί να διαδηλώνουν ζητώντας να μη ληφθούν μέτρα που τους αφορούν; Αφού οι ίδιοι παραδέχονται ότι λεφτά δεν υπάρχουν.

Όταν διαδηλώνουν μαζικά κατά της κυβέρνησης ή επιδιώκουν μέχρι και την ανατροπή της, δεν ισχυρίζονται ουσιαστικά ότι υπάρχουν λεφτά κι ότι απλά θα φέρουν κάποιον άλλο να τα βρει και να τα μοιράσει;