Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Όταν θύμωσε ο Γιαννίτσης

Ο Τάσος Γιαννίτσης υπήρξε ένας από τους πλέον χαρισματικούς υπουργούς της Μεταπολίτευσης. Το 2001 ο Κώστας Σημίτης λύγισε υπό το βάρος των αντιδράσεων κι αρνήθηκε να υποστηρίξει μέχρι τέλος το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ο Γιαννίτσης του πρότεινε.
Πρόσφατα, δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα:
«Μια φορά στην πορεία μου στο δημόσιο βίο σιώπησα και δέχτηκα να υποχωρήσω μπροστά σε γενικευμένη αντίδραση που θεωρούσε ότι υπερασπιζόταν κεκτημένα και κατακτήσεις. Υπεράσπιση που σε ελάχιστον χρόνο αποδείχτηκε συγκλονιστική συνταγή κοινωνικής κατάρρευσης για πάρα πολύ κόσμο για τα ίδια κεκτημένα και τις κατακτήσεις – πολύ – μεγαλύτερης απ’ ό,τι κανείς μπορούσε να φανταστεί»
Πριν λίγες μέρες ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Έλλης Στάη στη ΝΕΤ κι κλήθηκε να αντιμετωπίσει δυο πρωταγωνιστές της φαντασιακής προσέγγισης των δημοσιονομικών, τον Γιώργο Δελαστίκ και τον Σταύρο Λυγερό. Αμφότεροι δημοσιογράφοι και φυσικά ...αυτοδίδακτοι οικονομολόγοι.
Στις αλήθειες του Γιαννίτση, απαντούσαν με κραυγές. Όταν δε του είπαν "τρομοκρατείτε τον κόσμο", ο τέως υπουργός θύμωσε. "Το 2001 μου λέγατε ότι τρομοκρατώ τον κόσμο και είδατε που φτάσαμε. Δεν πρόκειται να σιωπήσω ξανά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου