Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Αλέξη, άκου τον Φελίπε

(Του Κ. Ρεσβάνη - Αναδημοσίευση από το protagon.gr)

Εύκολα μπορεί οποιοσδήποτε πολίτης με κοινό νου να παρακολουθεί τον Αλέξη Τσίπρα καθώς κατεβαίνει καθημερινά την σκάλα του κακού. Το ενδιαφέρον ερώτημα είναι «γιατί;» και η απάντηση νομίζω, αυτονόητη: Η ανυπαρξία συγκροτημένης πολιτικής άποψης, που προέρχεται από την αγωνία για κομματική επιβίωση, τον έχει πείσει πως η μόνη οδός σωτηρίας είναι το ακατάσχετο, ακραίο υβρεολόγιο και η ανήθικη πολιτική συμπεριφορά, που γαργαλάει κάποια μικρή, κομματική- εκλογική πελατεία.

Κουτρουμάνης: Διασφαλισμένα τα Ταμεία

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει θέμα ρευστότητας των ασφαλιστικών ταμείων λόγω του κουρέματος των ομολόγων, δίνουν με κάθε αφορμή κυβερνητικά στελέχη.

Μετά την κατηγορηματική δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου, και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης, μιλώντας αργά το βράδυ. στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τόνισε ότι δεν υπάρχει άμεσο πρόβλημα για Ταμεία και υποστήριξε ότι και μακροπρόθεσμα η επίδραση του "κουρέματος" δεν θα είναι μεγάλη.

Ας ακούσουμε υπεύθυνα τι έγινε και τι μας περιμένει…



 Διάγγελμα Παπανδρέου στις 8 το βράδυ
 
Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο θα ενημερώσει στις 16:30 ο πρωθυπουργός, ενώ την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.
Θα ακολουθήσει υπουργικό συμβούλιο και στις 8 το βράδυ ο Γιώργος Παπανδρέου θα απευθύνει διάγγελμα.

Βρε ούστ μιζεράκηδες! εμείς χαμογελάμε!!!

Oι επαγγελματίες μίζεροι και οι "μπαχαλάκηδες"  μας ζητούν να μην πανηγυρίζουμε για τη χθεσινή απόφαση και με ένα σωρό ανεδαφικές και "τρελές" εκτιμήσεις και αναφορές στην συμφωνία λίγο πολύ μας λένε πως έρχετε καταστροφή και για όλα φυσικά φταίει το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου.
Πρώτα από όλα, ποιος πανηγυρίζει;
Πως να πανηγυρίσεις για μιά επιτυχία όταν υπάρχουν γύρω μας όλοι αυτοί οι εξυπνάκηδες, όλοι αυτοί οι "μπαχαλάκηδες". Όλα μπορούν να πάνε στραβά.

Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ !...

Για την επόμενη δεκαετία η διαχείριση του παλαιού χρέους και η πληρωμή των τοκοχρεολυσίων, αναλαμβάνεται από τα ευρωπαϊκά κράτη, μέσω του νέου πακέτου δανειοδότησης. Η Ελλάδα αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου και χωρίς δανεικά, την ικανοποίηση των εσωτερικών αναγκών σε δαπάνες και πληρωμές, κάθε είδους, (μισθοί, συντάξεις, επιχορηγήσεις κλπ).

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους...

 Τί έγινε με το "κούρεμα " και τι μας περιμένει;

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός:
- Η σημαντική απόφαση της 21ης Ιουλίου δεν μπόρεσε να εφαρμοστεί λόγων αλλαγής των συνθηκών αλλά και ασύμμετρης κατανομής των βαρών υπέρ των τραπεζών και σε βάρος του δημόσιου τομέα. Έκανε λόγο ακόμη για κακόπιστη κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση και για προσπάθεια να χαρακτηριστεί αποδιοπομπαίος τράγος.