Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Οι πολιτικές κωλοτούμπες του Δημ. Βαρτζόπουλου που έγινε υφυπουργός από τη ΝΔ...

Τεράστια προβλήματα εσωκομματικής συνοχής προέκυψαν στη ΝΔ όχι μόνο για την απόφαση Σαμαρά να πει ναι στην δανειακή σύμβαση και στην μεταβατική κυβέρνηση αλλά και με τα πρόσωπα που πρότεινε να στελεχώσουν αυτή την κυβέρνηση.
Πολλοί είναι εκείνοι που κατηγορούν τον πρόεδρο της ΝΔ ότι επέλεξε κολλητούς του και αχυρανθρώπους, ώστε κανένας τους να μην ξεφύγει από τον έλεγχό του. Το σκεπτικό του είναι να...
 μπορεί με ένα τηλεφώνημα να ζητήσει τις παραιτήσεις των υπουργών του για να τους τραβήξει πίσω ανά πάσα στιγμή και να τορπιλίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου, αν δει ότι μπορεί να παραταθεί η ζωή της.

Οι Γάλλοι Σοσιαλιστές αρνούνται να συγχαρούν τον Λ. Παπαδήμο, λόγω ΛΑΟΣ. Αντιδρά το εβραϊκό λόμπι

Προβλήματα στις σχέσεις και στην αποδοχή συναντά η νέα ελληνική κυβέρνηση σε διεθνές επίπεδο λόγω της συμμετοχής του ΛΑΟΣ, που κατατάσσεται στην ακροδεξία. Πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή ακροδεξιού κόμματος σε κυβέρνηση στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση. Πρώτοι τοποθετήθηκαν αρνητικά επί του θέματος οι Γάλλοι Σοσιαλιστές, αρνούμενοι να συγχαρούν το Λουκά Παπαδήμο, όπως είθισται βάσει προτοκόλλου. Το θέμα έχει ιδιαίτερη σημασία αν υπολογίσει κανείς ότι οι Σοσιαλιστές θα είναι, σύμφωνα με τις δημοσκοήσεις, η επόμενη κυβέρνηση της Γαλλίας. Το θέμα περιπλέκει και η αρνητική τοπθέτηση του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων της Γερμανίας, το οποίο υποστηρίζει πως θα είναι δύσκολο για κάθε κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.
Πρόκειται στην ουσία για διπλωματική κρίση μεγάλου βεληνεκούς που καλείται να διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση και η οποία αναμένεται να λάβει διαστάσεις.
Το θέμα θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και εμπνευστής του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Τι έγινε ρε παιδιά;

Έστω συμπολίτης μας, που λείπει από την 25η Οκτωβρίου από τη χώρα και δεν έχει ενημερωθεί για το τι έχει συμβεί, πώς του περιγράφεις τι έγινε αυτές τις μέρες; Αρκεί η φράση "απόλυτος παραλογισμός";

(Ακολουθεί υποθετικός διάλογος με στόχο την καταγραφή των γεγονότων.... Πάντα υποκειμενικά.)

- Κάτσε αναπαυτικά και άκου. Επετεύχθη μία συμφωνία για 50% κούρεμα του χρέους μας.
- Αυτό είναι καλό ή κακό τελικά;
- Μη βιάζεσαι. Την επόμενη ημέρα φαινόταν πολύ κακό. Μιλούσαν όλοι για εθνοπροδοτική σύμβαση, για χρεοκοπία, απίστευτες κραυγές... Κάπως έτσι φτάνουμε στην 28η Οκτωβρίου. Πάει ο Κάρολος Παπούλιας στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και αρχίζουν διαμαρτυρίες, τον λένε προδότη, αποχωρεί και η παρέλαση γίνεται με έναν περίεργο τρόπο. Σε όλη την Ελλάδα οι βουλευτές του Πασοκ αποδοκιμάζονται.
- Ωραία για τη συμφωνία σε ρώτησα εγώ.

Απογοήτευσε η ΔΗ.ΜΑΡ

Ασφαλώς και νιώθω αηδία από την συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, ενώ ρίγη τρόμου διαπερνούν την ραχοκοκκαλιά μου όταν σκέφτομαι τους υπουργικούς θώκους που μπορεί να καταλάβουν. Θέλετε δημόσιας τάξης; Θέλετε εσωτερικών; Παιδείας και θρησκευμάτων; Δικαιοσύνης; Εξωτερικών;

Αυτά θα είναι όμως τα spolia victoribus, τα λάφυρα που θα πάρουν ως νικητές της πολιτικής που επιτυχημένα ακολούθησαν.

Κυβέρνηση Παπαδήμου: To αγγλικό δίκαιο για το ελληνικό χρέος καίει τη “σωτηρία”

ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ: COLPO GROSSO ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Γιατί Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι λύσσαξαν να μη γίνουν εκλογές; Γιατί θέλουν γραπτές εγγυήσεις από τον Σαμαρά και γιατί περιορίστηκαν στις προφορικές όταν δεν τις έδωσε; Γιατί επιμένουν τόσο πολύ στη γρήγορη ανάληψη νέων δεσμεύσεων από τη Βουλή;
Γιατί Τράπεζες και Κομισιόν υπερβαίνουν κάθε εσκαμμένο στις σχέσεις με μέλος της ΕΕ, πότε απευθύνοντας ωμά τελεσίγραφα και πότε επιβάλλοντας κυβέρνηση ή περίπου διορίζοντας Πρωθυπουργό; Εξηγούνται όλα από την οργή για τον Παπανδρέου; Τέτοια ομοβροντία ωμότατων πιέσεων ασκήθηκαν μόνο στην περίπτωση του δημοψηφίσματος για το Σχέδιο Ανάν, όταν παιζόταν η ύπαρξη κυρίαρχου κράτους στην Κύπρο και τα δικά τους δικαιώματα στο νησί. Ακούμε καθημερινά τις φοβερές καταστροφές που θα πάθουμε αν δεν εφαρμοστεί η 26η Οκτωβρίου. Κανείς δεν μας εξηγεί όμως σε τι αποβλέπουν, ή τι φοβούνται, όσοι ασκούν τις τρομερές πιέσεις. Απλώς νευρίασαν ή περιμένουν στ’ αλήθεια να σώσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη, με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής που, όπως και οι προηγούμενες, μόνο ειρωνεία προκαλούν στις εφημερίδες τους και τις αγορές; Ακόμη κι ένας σύμβουλος του Σόιμπλε βγήκε την επόμενη μέρα και δήλωσε ότι η συμφωνία δεν θα περπατήσει, θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερο κούρεμα!

"Γομάρια"...

εμ..!!!

Πρωθυπουργός από Καϊλή

Αν ήμουν ο Λουκάς Παπαδήμος, σήμερα θα έστελνα λουλούδια στην Εύα Καϊλή. Το λιγότερο.
Μπορούσε ποτέ να φανταστεί ο Τραπεζίτης των Τραπεζιτών, με σπουδές στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, με γνωριμίες εκεί όπου φτάνει το τελευταίο ΑΤΜ τράπεζας, πως θα γινόταν πρωθυπουργός, επειδή μερικές μέρες πριν, μια νεαρή βουλευτής από την Θεσσαλονίκη, διατάραξε την ευαίσθητη ισορροπία του πολιτικού της χώρου; Μάλλον όχι. Η ιστορία όμως είναι αμείλικτη. Τα βίντεο με τις εμφανίσεις της Εύας Καϊλή, όπου με τρεμάμενη φωνή πασχίζει να διαβάσει όσα έχει γράψει στο πολιτικοχαριτωμένο μανιφέστο της για τις κρίσιμες ώρες, αποτελούν πλέον κομμάτι της ιστορίας.

Βγαίνουν στη φόρα τα ...SMS του σπαραγμού στη ΝΔ!

Βαριές εκφράσεις έχουν ανταλλάξει δύο στενοί συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά

Από τον Χρήστο Ζεστό στο PRESS-GR

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φως της δημοσιότητας πρόκειται να δουν αύριο Κυριακή τα ...SMS που έχουν ανταλλάξει δύο στελέχη της ΝΔ αναφορικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Ο "διάλογος" που αναπτύσσουν με τα μηνύματα αυτά είναι πολύ σκληρός και ενδεικτικός του συγκρουσιακού κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ. Οι χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις τους είναι ακραίοι.

Η «ένεση» από την ΕΚΤ και οι αναζητήσεις της Alpha...

Από το banksnews.gr
Τις τελευταίες ημέρες το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, καθώς οι ανάγκες ρευστότητας είναι εξαιρετικά πιεστικές, ενώ οι προσπάθειες από την Alpha για να σπάσει την απομόνωση και να απευθυνθεί στο Σίτι του Λονδίνου για ενδεχόμενη άντληση κεφαλαίων φέρονται να έχουν καταλήξει, ως τώρα, σε πενιχρά αποτελέσματα χωρίς ωστόσο να αποκλείονται εκπλήξεις:
- Οι εκροές καταθέσεων επιταχύνθηκαν τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας σύμφωνα με εκτιμήσεις τα 10 δισ. ευρώ, ενώ την περασμένη εβδομάδα ήταν ακόμη πιο σοβαρές, καθώς κορυφώθηκε η σεναριολογία, ακόμη και από αξιωματούχους της Ευρωζώνης, για επιστροφή στη δραχμή.

Η Σύνθεση

                (Δεν το χρειάζεσαι το τσεκούρι. Οι θύρες που κρούεις είναι από καιρό για σένα ανοικτές)

1. Η επιλογή.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν είχαν καμία υποχρέωση να βάλουν στην κυβέρνησή τους τον ΛΑΟΣ. Καμία όμως. Οι εντολές απ' το εξωτερικό αφορούσαν την μεταξύ τους συναίνεση. Αυτά τα δύο κόμματα είναι που πρέπει να συνυπογράψουν ό,τι είναι να συνυπογραφεί. Δεν αγχώθηκαν ποτέ για τον Καρατζαφέρη οι ξένοι ηγέτες της χώρας. Η μη συμμετοχή δε των κομμάτων της αριστεράς, διευκόλυνε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να μην έχουν και κανέναν άλλου είδους ενδοιασμό. Γιατί αν συμμετείχαν όλα τα κόμματα της Βουλής, θα τους ήταν δυσκολότερο να αποκλείσουν τον ΛΑΟΣ. Αλλά δεν ήθελαν να τον αποκλείσουν.

Μη μαδάς τη μαργαρίτα...

Μάνος Ματσαγγάνης: Μια ομιλία και μια παραίτηση από την ΚΕ της ΔΗΜΑΡ

Την ώρα που μιλάμε ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας αμφισβητείται, από τα αριστερά και από τα δεξιά - για πρώτη φορά τόσο έντονα από τη συμφωνία σύνδεσης του 1962. Και αυτό την ώρα που η πιθανότητα αποκοπής της χώρας από το «ευρωπαϊκό γίγνεσθαι» είναι πλέον μεγάλη. Αυτό και μόνο είναι το πολιτικό διακύβευμα της συγκυρίας. Μέχρι νεωτέρας, η ΔΗΜΑΡ είναι υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Ελλάδας. Ας μην αρχίσουμε τώρα να συζητάμε για το εάν η Ευρώπη είναι νεοφιλελεύθερη ή όχι. Στην ΕΕ όντως κυριαρχούν οι συντηρητικές κυβερνήσεις – αλλά αυτό αν δεν κάνω λάθος ήταν γνωστό και πέρυσι που απεχώρησε από τον ΣΥΝ η Ανανεωτική Πτέρυγα. Και ας μην ξανακάνουμε τη συζήτηση που έκανε το ΚΚΕ εσωτ. (στο οποίο τότε ανήκα, μαζί με πολλούς άλλους – όχι όλους - από τους παρόντες) με το φιλοσοβιετικό ΚΚΕ και το τριτοκοσμικό ΠΑΣΟΚ. Θυμίζω την κεντρική ιδέα για όσους την έχουν ξεχάσει (ή δεν την γνώρισαν ποτέ):

260 ώρες στριπτίζ

Μου ήταν αδύνατο να βάλω κάτω το μυαλό μου και να γράψω για τις τελευταίες ημέρες˙ για την περίοδο που ξεκίνησε από την αναγγελία δημοψηφίσματος μέχρι την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Αυτό που συνέβαινε ήταν τόσο πρωτόγνωρο αλλά και ξεκάθαρο που αδυνατούσα να μπω στον κόπο να το αναλύσω γιατί δεν υπήρχε λόγος. Ήταν απλό, σαφές, ξεκάθαρο και παντελώς… γυμνό.

Η νέα κυβέρνηση...

μπούφοι, ελληνολάτρες, εραστές!!!!