Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Απογοήτευσε η ΔΗ.ΜΑΡ

Ασφαλώς και νιώθω αηδία από την συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, ενώ ρίγη τρόμου διαπερνούν την ραχοκοκκαλιά μου όταν σκέφτομαι τους υπουργικούς θώκους που μπορεί να καταλάβουν. Θέλετε δημόσιας τάξης; Θέλετε εσωτερικών; Παιδείας και θρησκευμάτων; Δικαιοσύνης; Εξωτερικών;

Αυτά θα είναι όμως τα spolia victoribus, τα λάφυρα που θα πάρουν ως νικητές της πολιτικής που επιτυχημένα ακολούθησαν.

Εάν η αριστερά πραγματικά ενδιαφέρεται για το καλό του συνόλου καλό θα ήταν να προσπαθήσει να συμμετέχει στην νέα κυβέρνηση για να φρενάρει κάπως κάποιες δυσάρεστες εξελίξεις, όπως την ανοχή στις επιθέσεις εναντίον των μεταναστών, που θεωρώ ότι θα αυξηθούν από εδώ και πέρα. Αντίθετα η αριστερά επιλέγει το δόγμα "άρνηση σε όλα" θυμίζοντάς μας ότι οι πολιτικοί της αριστεράς έχουν εκλείψει.

Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να συνταχθούν με τις "μνημονιακές δυνάμεις" αφού επί δύο χρόνια το μόνο που κάνουν είναι να ασκούν ανέξοδη κριτική και να αναπαράγουν παιδαριώδη επαναστατικά τσιτάτα.

Σήμερα έχουμε καταλήξει στο ότι πλέον η αριστερά δεν ασκεί πολιτική, δεν δέχεται μάλλον να το κάνει. Απλά παράγει λόγο, λόγο που τις περισσότερες φορές είναι άχρηστος.

Με θλίψη λοιπόν λέω ότι νέα προσθήκη σε αυτό είναι και η ΔΗ.ΜΑΡ που παρόλο το σοβαρό στελεχιακό δυναμικό υπολείπεται της τόλμης που χρειάζεται για να κάνει την υπέρβαση. Όταν κινδυνεύεις να έχεις έστω και για λίγο ακροδεξιά στην εξουσία, τότε παλεύεις θεσμικά να την αποδυναμώσεις. Δεν κάθεσαι απέξω και απλά φωνάζεις.

Υ.Γ: Πάντως αν είναι, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, να κάνετε την ανατροπή, κάντε τη επιτέλους. Ούτε το Τόλμη και Γοητεία τόσα χρόνια...
Αναρτήθηκε από Spammer
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου