Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

«Ανοίγει» η συζήτηση για δημοψήφισμα. Η αλήθεια αργά η γρήγορα θα λάμψει!

 «Ανοίγει» η συζήτηση για δημοψήφισμα
Θεσμικά και νομικά εμπόδια για την επικύρωση της συμφωνίας των «26»



Η συμφωνία των 17 κρατών-μελών της Ευρωζώνης και των υπολοίπων κρατών-μελών της ΕΕ με εξαίρεση τη Βρετανία για την προώθηση βαθύτερης δημοσιονομικής ενοποίησης -όπως διατυπώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής-, προσκρούει σε ορισμένα θεσμικά και νομικά εμπόδια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel, οι νομικές υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, φέρονται να συμφωνούν ότι μια συμφωνία που θα υπογραφεί μόνον από τα μέλη της Eυρωζώνης θα είναι «παράνομη»

Απουσίες...

Παναγιώτης Ψωμιάδης σήμερα :"Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι παιδική χαρά"
Η αλήθεια είναι ότι  λείπουν  σοβαροί πολιτικοί σαν τον Πανίκα ...

Γεωργίου προς Αβραμόπουλο«Δεν θα κάνω την γλάστρα σε παρελάσεις. Θα παραιτηθώ»

Φορτισμένο είναι το κλίμα στις σχέσεις του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας Γιώργου Γεωργίου με τον προϊστάμενο του υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο καθώς αν και έχουν περάσει εβδομάδες από την ορκωμοσία της κυβέρνησης, ο κ. Γεωργίου δεν έχει πάρει ακόμα απολύτως καμία αρμοδιότητα.
Στη συνάντηση που είχε χθες το πρωί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ο πρέσβης κ. Γεωργίου ο οποίος εκπροσωπεί τον ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, στράφηκε προς την πλευρά του κ. Αβραμόπουλου με τον οποίο έχει καλή προσωπική σχέση και του είπε: « Με όλο το σεβασμό αλλά δεν πρόκειται να παριστάνω το διακοσμητικό στοιχείο σε στρατιωτικές τελετές.

"Ξαναζεσταμένη σούπα"

Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέγονται. Μέσα στο χορό, ακόμα περισσότερα. Η χώρα βρίσκεται σε καθολική παρακμή. Αφού αμφισβητούνται λοιπόν οι θεσμοί και τα πρόσωπα ο καθένας χωριστά και για διαφορετικούς λόγους, οι μάσκες αναγκαστικά, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, όσο και αν πάρει, θα πέσουν. Μέσα από μια ανεξήγητη αλλά ακατανίκητη δύναμη, οποιοσδήποτε πολιτικός που δεν είχε στην πραγματικότητα ποτέ το κατάλληλο πολιτικό υπόβαθρο, το ήθος και το ψυχικό σθένος, μπορεί να γίνει έτσι αβίαστα θυσία στο βωμό της ίδιας του της ματαιοδοξίας.

Ο Παπανδρέου αποκαλύπτει τα μελλοντικά του σχέδια

Αναρτήθηκε από MANIER 

Εντελώς απελευθερωμένος από τα... εγχώρια δεσμά, ο Γ. Παπανδρέου παραχωρεί συνέντευξη στο "Democracy Now"- από το Ντέρμπαν της Ν. Αφρικής- αποκαλύπτοντας τα μελλοντικά του σχέδια, τα οποία- όπως λέει- είναι να προωθήσει διεθνώς την πράσινη ανάπτυξη. Επίσης, αφήνει αιχμές κατά της Goldman Sachs, ενώ τονίζει ότι στηρίζει τους "Αγανακτισμένους" του Κινήματος "Καταλάβετε την Wall Street".

Στη συνέντευξη που παραχωρεί στην Έιμι Γκούντμαν, ερωτηθείς για τα μελλοντικά του σχέδια, απαντά:

Οι 7 μεγάλες κωλοτούμπες του Αντώνη Σαμαρά!

Τους τελευταίους δύο μήνες ο Αντώνης Σαμαράς και το επιτελείο του έχουν χάσει τον λογαριασμό στις κωλοτούμπες. Τα νεο-δεξιά blogs όταν αναφέρονταν σε κωλοτούμπες εννοούσαν αποκλειστικά και μόνο τον Καρατζαφέρη. Σήμερα επικρατεί σύγχυση στα ιστολόγια της Συγγρού. Επιμένουν να αποκαλούν τον Σαμαρά, Σωτήρα, αν και το πλαίσιο των επιχειρημάτων έχει αλλάξει άρδην!

Παραιτήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Μπίστης

... ήταν ποτέ ΠΑΣΟΚ;

Μας δουλεύουν! - Παραιτούνται από τα αναδρομικά μέσω τηλεόρασης

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι πρώην και εν ενεργεία βουλευτές που ζητούσαν να πάρουν εκατοντάδες εκατομμύρια ως αναδρομικά εν μέσω κρίσης, μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε μόλις δημοσιοποιήθηκε η κίνησή τους.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, οι πολιτικοί που έχουν καταφύγει στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας αναδρομικά είναι περίπου 200, επτά από τους οποίους είναι ακόμα εν ενεργεία βουλευτές. Τώρα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την εξωφρενική απαίτησή τους να πάρουν αναδρομικά αυξήσεις και αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων την ώρα που κόβονται μισθοί και συντάξεις από παντού, οι πρώην βουλευτές βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον και δηλώνουν ότι παραιτούνται από τα αναδρομικά.

ΠΟΛΙΤΙΚH ΑΛΗΤΕIA …

Η Ιρλανδία είναι μια χώρα που έχει μπει στον μηχανισμό στήριξης. Όταν η κυβέρνησή της προαναγγέλλει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ είναι πράξη πολιτικής ευθύνης, πατριωτισμού, δημοκρατίας, ευαισθησίας, αντίστασης στις επιταγές Μέρκελ και άλλα πολλά συγκινητικά...

Όταν ο Παπανδρέου προαναγγέλλει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στην Ελλάδα για τους ίδιους λόγους είναι ανεύθυνος, προδότης, εμπρηστής της πιστωτικής σταθερότητας, μπερδεύει το λαό με δύσκολα ερωτήματα που δεν καταλαβαίνει και άλλα διάφορα του ίδιου επιπέδου.

Συμπέρασμα;
1) Τα δημοψηφίσματα είναι καλά αλλά για τις ΑΛΛΕΣ χώρες
2) Οι Ιρλανδοί είναι πιο έξυπνοι από τους Έλληνες γιατί αυτοί ΔΕΝ θα μπερδευτούν από τα διλήμματα του δημοψηφίσματος
3) Μπορούμε να είμαστε πατριώτες μέχρι το σημείο που ΔΕΝ ενοχλείται η Μέρκελ. Από το σημείο αυτό και μετά αποκαλούμε τον ΔΙΚΟ μας πρωθυπουργό που προτείνει δημοψήφισμα ΠΡΟΔΟΤΗ.

Ένα ερώτημα έχω:
Όλοι αυτοί οι ΑΛΗΤΕΣ, οι πολιτικοι οι δημοσιογράφοι αλλά και οι "μαϊδανοί" καθηγητάδες των τηλεοπτικών παραθύρων που έλεγαν όσα έλεγαν και έκαναν όσα έκαναν για το δημοψήφισμα ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ;