Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Οι 7 μεγάλες κωλοτούμπες του Αντώνη Σαμαρά!

Τους τελευταίους δύο μήνες ο Αντώνης Σαμαράς και το επιτελείο του έχουν χάσει τον λογαριασμό στις κωλοτούμπες. Τα νεο-δεξιά blogs όταν αναφέρονταν σε κωλοτούμπες εννοούσαν αποκλειστικά και μόνο τον Καρατζαφέρη. Σήμερα επικρατεί σύγχυση στα ιστολόγια της Συγγρού. Επιμένουν να αποκαλούν τον Σαμαρά, Σωτήρα, αν και το πλαίσιο των επιχειρημάτων έχει αλλάξει άρδην!
Μετά μάλιστα τη Μασσαλία (7-8 Δεκεμβρίου 2011) φάνηκε ότι ο Αντώνης προσπαθεί διακαώς να τα βρει με το «4ο Ράϊχ»! Έτσι αποκαλούσαν στη Συγγρού, ανεπίσημα, τον Γαλλογερμανικό άξονα. Όσο για το ευρώ απαντούσαν αλά «Χρυσή Αυγή» ότι «καλύτερα να τρώμεν πέτρες»!
Η παρουσία του Αντώνη στην Μασσαλία αποτελεί εφιάλτη για τα ακροδεξιά σταγονίδια της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Αντώνης «εξευρωπαΐστηκε»! Έγινε τσιράκι της Μέρκελ και ενώ είχε μπροστά του τον "Κοντό των Βερσαλλιών" (Σαρκοζί) …. δεν τον έπιασε από το λαιμό και δεν άρχισε στα χαστούκια την Καγκελάριο, όπως θα ήθελαν οι «Λαϊκοδεξιοί» τύπου Καμμένου και Μανόλη!
Στις κωλοτούμπες η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς παίζουν με τις λέξεις! Ενώ έχουν περάσει κάθε φορά στην αντίπερα όχθη, νομίζουν ότι τροποποιώντας κάποιες λέξεις έχουν ταυτόχρονα και «δικαιωθεί» (η χαρά του Πρετεντέρη)! Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε τις μεγάλες κωλοτούμπες του Σαμαρά ως εξής:

1.    Το «Όχι στο μνημόνιο» έπεσε ήδη από το «Ζάππειο ΙΙ»(12 Μαΐου 2011). Πολύ λίγο έγινε αντιληπτή η μετάλλαξη μια και ο Αντώνης ζήτησε «ένα άλλο μνημόνιο», μέσω της «επικαιροποίησης» του οικονομικού προγράμματος και της «επανεκκίνησης» της οικονομίας! Πολύ λίγοι κατάλαβαν ότι αυτό το «άλλο μνημόνιο» ήταν ουσιαστικά μια μεγάλη κωλοτούμπα και ο Αντώνης αποδέχονταν επιτέλους το μνημόνιο κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα μόλις πριν από ένα μήνα! Βέβαια, λίγες μέρες μετά (25 Μαΐου 2011), η Τρόικα επισκέφθηκε τον Αντώνη στην Συγγρού και συζήτησαν για το «Ζάππειο ΙΙ». Τότε και το απέρριψαν, ολοκληρωτικά!
2.    Η «επαναδιαπραγμάτευση» ήταν ένα μεγάλο κόλπο της ακροδεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας. Έπαιξε πολύ στα ακροδεξιά ιστολόγια και έγινε σημαία της Λαϊκής Δεξιάς. Μπορούμε να πούμε ότι πέρασε στον κόσμο και ήταν μια επιτυχημένη καμπάνια. Ολοκλήρωνε το «Όχι στο Μνημόνιο» και έδινε την εντύπωση ότι ο Σαμαράς είχε επιχειρήματα που θα έπειθαν τους Ευρωπαίους να … «αλλάξουν γραμμή»! Η «επαναδιαπραγμάτευση» πάντως μετατράπηκε σε «τροποποίηση», μόλις οι Ευρωπαίοι και η Τρόικα έκοψαν τον τσαμπουκά του Αντώνη. Πάντως στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μασσαλία, ο Σαμαράς μπροστά στους Ευρωπαίους ηγέτες παρέλειψε να αναφερθεί και στην «επαναδιαπραγμάτευση» και στην «τροποποίηση»! Στα δεξιά ιστολόγια έγινε ανεπιτυχής προσπάθεια να παρουσιαστεί η «επαναδιαπραγμάτευση» ισχυρότερη από την «τροποποίηση» …
3.    Μόλις εμφανίστηκε το σενάριο της συγκυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία ήταν κάθετα αντίθετη. Έλεγαν σταθερά «ΟΧΙ στην συγκυβέρνηση» και τα δεξιά ιστολόγια είχαν αναλάβει τον αγώνα της απόλυτης άρνησης. Τελικά συμμετείχαν στην συγκυβέρνηση με «έξυπνα» και πάλι λεκτικά τερτίπια. Δεν συγκυβερνούν. Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι κυβέρνηση ειδικού σκοπού και έργου. Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι….
4.    Δεν θα συμμετείχαν στην συγκυβέρνηση κομματικά στελέχη! Φυσικά και συμμετάσχουν κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αν και παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους στη Νέα Δημοκρατία. Από αντιπρόεδροι π.χ. ο Αβραμόπουλος και ο Δήμας έγιναν … υπουργοί. Μια χαρά! Τι να την κάμουν τη Βουλή;
5.    «ΟΧΙ στα νέα μέτρα». «ΟΧΙ στο μεσοπρόθεσμο». Ήταν δύο λεκτικά εφευρήματα που θα ισοσκέλιζαν τις αρνητικές εντυπώσεις από το «ΟΧΙ στο μνημόνιο» που κατέπεσε και προκάλεσε μεγάλο θόρυβο στην ελληνική κοινωνία, γιατί ο Σαμαράς παρουσιάζονταν ως ευρωσκεπτικιστής και εχθρικός προς το «ευρωπαϊκό ιδεώδες». Ο Αντώνης ήξερε πώς να επιβάλλει τις απόψεις του στους δανειστές μας, οι οποίοι είχαν ήδη τρομάξει από την προοπτική μιας κυβερνητικής θητείας Σαμαρά. Τελικά η Νέα Δημοκρατία ψήφισε τον «Προϋπολογισμό του 2012». Που προβλέπει νέες περικοπές, νέα μέτρα και έκτακτες εισφορές.
6.    «ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ»: ήταν μια πεισματική εμμονή του ίδιου του Σαμαρά που παραλίγο να πτωχεύσει την Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός κατάλαβε ότι έχει να κάμει με κάποιον επικίνδυνο πολιτικό, που προσπαθούσαν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και οι καναλάρχες να επιβάλλουν ως «μόνη λύση»! Τελικά ο Σαμαράς υπέγραψε και έστειλε και τέσσερις «ενυπόγραφες επιστολές» σε ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και Eurogroup. Είχε προηγηθεί ένας φτηνός αγώνας από τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά που εστιάστηκε σε «πουκάμισα» (δεν τα αλλάζει με τίποτα ο Αντώνης) και λόγους (Ο Αντώνης κρατά ει και το λόγο του … εκτός από τα πουκάμισά του!). Τελικά ο Αντώνης υπέγραψε και αποδέχτηκε το νέο δανειακό πρόγραμμα.
7.    «Εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου»: ενώ η συγκυβέρνηση ξεκίνησε με την κουραστική εμμονή για «εκλογές στις 19 Φλεβάρη» εντύπωση είχε ήδη προκαλέσει η αφαίρεση του όρου της ημερομηνίας των εκλογών στις τέσσερις επιστολές που έστειλε στους δανειστές μας ο Αντώνης. Είχε προηγηθεί άλλη επιστολή (που γύρισε πίσω) και εμπεριείχε σχετική αναφορά. Σε συνέντευξή του, πάντως στο ΒΗΜΑ (4 Δεκεμβρίου 2011) έγινε πιο σαφής: «Δεν είμαι αγκαλιά με το ημερολόγιο για τις εκλογές»! Πάει και αυτός ο «λόγος»!
8.     Τελικά ο Αντώνης μόνο τον λόγο του δεν κρατά.
  ... ψηφίστε τον!
periothiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου