Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Παπανδρέου: Δεν είμαι γαντζωμένος σε καμία καρέκλα

Τη συγκρότηση κυβερνητικού σχήματος ευρύτερα αποδεκτού πρότεινε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καλώντας τον Αντώνη Σαμαρά να επανεξετάσει τη στάση του απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τόνισε ότι δεν είναι γαντζωμένος σε καμία καρέκλα...
Ας το σκεφτούν όλοι της Κοιβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και κύρια αυτοί που σαν παπαγαλάκια φρυάριζαν όλη μέρα, κι αλλά πουλάκια που φτερούγισαν προς άλλα δέντρα...
Το μόνο πράσινο δέντρο - άρα ζωντανό και παραγωγικό - είναι το ΠΑΣΟΚ!!!

Όλοι ΟΧΙ


Όλοι ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα...

Yπομονή

Κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει αυτή η βραδιά αυτή τη στιγμή. Όλοι συνομιλούν με όλους για τα πάντα. Η απειλή διεξαγωγής δημοψηφίσματος ανάγκασε για πρώτη φορά τους πολιτικούς μας να συζητήσουν στα σοβαρά.

Μην βιάζεστε και μην πιστεύετε τα όσα γράφονται. Υπομονή και ψυχραιμία.

Τόσο ζόρι .... τόσο μίσος..

Ξεκινώντας το Δελτίο Ειδήσεων του MEGA απόψε, έβγαλε τόσο μίσος και τόση χολή κατά του Παπανδρέου που ακριβώς καταλαβαίνουμε τι ζόρι τραβάνε τα αφεντικά του.
 Μόλις είπε πως θα "βάλει χέρι" στα συμφέροντα λύσσαξαν!!!

Κι έτρεξε φυσικά ο Σαμαράς - ώς πειθήνιο σκυλάκι - να τους υπερασπιστεί στη Βουλή.
Βλέπει πως υπάρχει αδυναμία συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να δώσει τη χαριστική βολή...

.... δεν μας φταίει η κοινωνία, δεν μας φταίνε οι ΧουντοΔεξιοΑριστεροί. Ο κακός μας εαυτός - όσα τσιράκια συμφερόντων εκθρέψαμε τόσα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ...

Πολιτική Κουζίνα και συνταγές μαγειρικής

Του Κώστα Παπαθεοδώρου

Είναι εξαιρετικά προσβλητική για τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό και λίαν ταπεινωτική για τη Δημοκρατία η μεθόδευση που συντελείται στο παρασκήνιο για την βίαιη απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου και η ανατροπή της Κυβέρνησης εκτός της Βουλής.
Οι όποιες διαδικασίες περισσότερο από ποτέ είναι τώρα αναγκαίο να κινηθούν εντός του Κοινοβουλίου όπου όλοι οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού οφείλουν να πάρουν θέση και ο καθένας με βάση τη συνείδησή του να τοποθετηθεί για τα όσα δραματικά τεκταίνονται στη χώρα.

"Κυρίαρχε λαέ"

Ποιοι είναι μέρος της "επόμενης μέρας";

- Αυτοί που δεν επέτρεψαν την μείωση των δημοσίων δαπανών, οδηγώντας μας από εισφορά σε εισφορά;
- Αυτοί που δεν επέτρεψαν πρωτογενή πλεονάσματα όσο είχαμε ακόμα καιρό, γιατί προστάτευσαν τις συντεχνίες των πελατών τους;
- Αυτοί που υπουργοποιήθηκαν εσχάτως από τα κανάλια;
- Αυτοί που δεν κατάλαβαν γιατί πρέπει να ανοίξουν τα επαγγέλματα;

Ενότητα και Σύνεση

Στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα αρχίσει σε λίγο "θα παιχτούν όλα". Η κίνηση ανατροπής του Γ. Παπανδρέου είναι σε πλήρη εξέλιξη και του τίθεται το ερώτημα: Η παραιτείσαι συμφωνημένα ή σε ανατρέπουμε...άτακτα!

Διαψεύδεται κατηγορηματικά η συνάντηση Ρέππα-Βενιζέλου

Κατηγορηματικά διαψεύδεται η συνάντηση (και συμφωνία) του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Δημήτρη Ρέππα η οποία κυκλοφόρησε ως είδηση μέσω του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, προφανώς σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Ως εκ τούτου, σας συνιστώ να μην πιστεύετε τίποτα από όσα διαβάζετε αυτές τις ώρες.

Ηρεμία… μην βιάζεστε!!!

Τα περισσότερα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες επιδιώκουν να διαδραματίσουν ρόλο αυτοεκπληρούμενων προφητειών. Ουδείς πλην Βενιζέλου, ούτε καν ο πρωθυπουργός διαθέτει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιάζονται οι πολίτες να μάθουν τι ακριβώς θα γίνει. Μέχρι το βράδυ, θα είμαστε ούτως ή άλλως σοφότεροι.

Σφοδρή επίθεση Σαρκοζί σε Σαμαρά από τις Κάννες

Μέσα στον κακό χαμό που προκάλεσε η προκήρυξη του δημοψήφισματος από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, "χάθηκε" ένα σημαντικό απόσπασμα της χθεσινής κοινής δήλωσης των Μέρκελ-Σαρκοζί. Εμφανώς εκνευρισμένος, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η Ελλάδα είναι διαφορετική περίπτωση, κυρίως γιατί η Αντιπολίτευση δεν συναινεί!


http://www.youtube.com/watch?v=7DM1QqTH39A&feature=player_embedded 

Τι ακριβώς εγγυάται ο Σαμαράς;

ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ


Καλές και διασκεδαστικές είναι οι μεγαλοστομίες για ανενδότους και άλλα φαιδρά, αλλά πολύ καλύτερο θα ήταν να εξηγούσε ο Σαμαράς τι ακριβώς θα κάνει για να μη βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης.
 
Αμετακίνητη άποψή μου είναι πως για να σχηματίζει κανείς σωστή εικόνα σε σχέση με ένα πρόβλημα, δεν θα πρέπει να εστιάζει την προσοχή του σε μία μόνο από τις παραμέτρους του, αλλά θα πρέπει να τις εξετάζει και να τις αναλύει όλες. Οταν μάλιστα το πρόβλημα αυτό ταυτίζεται με το μέλλον της χώρας, τότε είναι υποχρέωσή του να το κάνει.
Τέτοιο πρόβλημα είναι η δανειακή σύμβαση της 27ης Οκτωβρίου. Κι όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την προστασία της και, κατά συνέπεια, την αποτροπή της χρεοκοπίας της χώρας, θα πρέπει να εξετάζει τις συμπεριφορές και τις πρακτικές όλων και ιδιαίτερα εκείνων που είναι σε θέση να επηρεάσουν την τύχη της. Κι αυτήν τη δυνατότητα δεν την έχει μόνο η κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΕΝΕΚΩΝ !...

Δυο χρόνια τώρα στα πλαίσια της πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης, της σκληρότερης πολιτικής λιτότητας που επιβλήθηκε ποτέ σε λαό και σε χώρα, πληρώσαμε το μάρμαρο, που αποδεδειγμένα άλλοι έσπασαν και έφθειραν.

Πρόχειροι υπολογισμοί ανεβάζουν τα ποσά που έχουν αφαιρεθεί – με κάθε τρόπο και μέτρο – από τον εργαζόμενο λαό, κοντά στα 18 με 20 δισ. ευρώ.

Ποιοι σπέρνουν τον διχασμό;;;

Του Ν. Λαγκαδινού

Αν ο Παπανδρέου ενδιαφερόταν για το λεγόμενο "πολιτικό κόστος", θα μπορούσε να πολιτευτεί διαφορετικά. Να γίνει "ένα" με αυτούς που καταγγέλλει. Ομως προτίμησε τον δύσκολο δρόμο της αλήθειας, γιατί πρυτανεύει η αγάπη του στη χώρα και τους Έλληνες. Όλοι εμείς που συνταχθήκαμε (και κριτικά πολλές φορές και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε κριτικοί) στο πλάι του τον στηρίζουμε γιατί ο Παπανδρέου πολεμάει το διεφθαρμένο κράτος, τις συντεχνίες και τα οικονομικά συμφέροντα που καθήλωσαν τη χώρα μας στις παρυφές της Ευρώπης.

Απόπειρες «τσουβαλιάσματος» της λαϊκής βούλησης…

Αναρτήθηκε από endea neos

Αυτές τις ώρες , αυτό που επιθυμώ να αναδείξω, είναι δυο στοιχεία των πολιτικών εξελίξεων, που χάνονται μέσα στον ορυμαγδό των ετερόκλητων κραυγών και της ετερόκλητης πάλης για τη συνδιαμόρφωση της επόμενης μέρας σε αυτήν την πολύπαθη χώρα…

Γιατί η πολιτική, συν τοις άλλοις, είναι ιδιαίτερα σκληρή… Είναι εργαλείο κοινωνικής χειραφέτησης και διασφάλισης, είναι όμως και εργαλείο ταξικών διευθετήσεων και αντιπαραθέσεων… Είναι ένας χώρος που σπάνια επαφίεται στους αγαθούς, στους αθώους, ή στους ρομαντικούς…

Ο κατακερματισμός του πολιτικού συστήματος συνεχίζεται.

Οι τελευταίες εξελίξεις, είναι μία ακόμα απόρροια αυτού του κατακερματισμού, ίσως και διχασμού. Κανείς δεν θέλει να συμφωνήσει ή να συμπράξει με κανέναν, προκειμένου να βρεθεί μία ασφαλής λύση για την χώρα.

Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ούτε η Παναρίτη .. .. η ανύπαρκτη!

Μετά από δυο χρόνια σιωπηλής και στείρας απόλαυσης των βουλευτικών προνομίων, η κ.Έλενα Παναρίτη αποφάσισε να συμμετάσχει στην πολιτική ζωή της χώρας. «Δεν πρόκειται να παρέχω ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που προωθεί δημοψήφισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ  Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ.

Η Δεξιά της Ευρώπης χτύπησε...

... νάάάά τους πάει για το δημοψήφισμα.... ο λαός είναι εχθρός...

Σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, η δήλωση του Β. Βενιζέλου

Ο Πρωθυπουργός με τον Αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών γύρισαν μαζί από τις Κάννες (με το ίδιο αεροπλάνο) έχοντας συνειδητοποιήσει ότι το "τελεσίγραφο" προς την Ελλάδα (ευρώ ή δραχμή)αφορούσε ΟΛΟ τον ελληνικό λαό και ΟΛΕΣ τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή Πορεία της χώρας και επιθυμούν την παραμονή μας στο Ευρώ.