Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

"Οφείλουμε ως κοινωνία και ως Κ.Ο. να αντέξουμε στον πόλεμο που γίνεται στην χώρα και θα αντέξουμε"

 Η ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ απόψε στη Βουλή

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Κύριε Πρόεδρε της Βουλής,
Πρόεδρε Κακλαμάνη,
Έχουμε βρεθεί πολλές φορές εδώ, σε αυτή την αίθουσα, έχω σταθεί πολλές φορές μπροστά σας, ζητώντας να ξεπεράσετε, να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, τα όρια που ο  καθένας μας έχει, για να στηρίξουμε όμως όλοι μαζί το καλό της πατρίδας.
Ξέρω τη δυσκολία που μπορεί να νιώθετε όλοι και ο καθένας ξεχωριστά. Ξέρω ότι αυτό που περνάμε είναι δύσκολο, ειδικά για έναν προοδευτικό άνθρωπο, που η έννοια «προοδευτικός» είναι ταυτισμένη με την έννοια της ανθρωπιάς. Ξέρω ότι μοιάζει να είναι πάνω από τις ανθρώπινες δυνάμεις, να στέκεστε καθημερινά δίπλα σε πολίτες, σε συμπολίτες μας που ζορίζονται, που βιώνουν μια δύσκολη, μια βίαιη καθημερινότητα και τα βάζουν με το πολιτικό σύστημα αδιακρίτως.

Μην Ξεχνάς!!!

Σαν Σήμερα
http://www.youtube.com/watch?v=BMuYjmgjnfo&feature=related


Για να θυμώμαστε!
Για να ξέρουμε απο που ξεκινήσαμε!!!
Έτσι βρίσκουμε καλύτερα το βηματισμό για το μέλλον!!

Σημαντική ημέρα η σημερινή!!!!

Για να θυμώμαστε!!!

1920: Γεννήθηκε η Μεγάλη  Μελίνα Μερκούρη

1979: Η Σουηδική Ακαδημία τιμά με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας τον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

1981: Το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το κόμμα του κερδίζουν τις βουλευτικές εκλογές με ποσοστό 48,06%, έναντι 35,86% της ΝΔ και 10,93% του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα διεξάγονται και οι πρώτες ευρωεκλογές, με σημαντικά κέρδη για τα κόμματα της Αριστεράς.

Και για ξεμάτιασμα!!!!
1918: (Γεννήθηκε και ζει ακόμη!!!!) Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πολιτικός από τα Χανιά, πρωθυπουργός (1990 - 1993) και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
 μπρρρ!!!!!

Δεν περισσεύει κανείς. Τη μάχη, τη δίνουμε όλοι

Δεν περισσεύει κανείς. Τη μάχη, τη δίνουμε όλοι
Για τις κρίσιμες αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν στην Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου, ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια το πρωί της Δευτέρας 17-10-2011.
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι πρόκειται για κρίσιμες διαπραγματεύσεις και αποφάσεις, ώστε «επιτέλους να μπορέσουμε να δώσουμε τέλος σε αυτή την κρίση, που έχει δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια και αβεβαιότητα για όλους μας, πόσο μάλλον για τον Ελληνικό λαό, αλλά και για όλους τους λαούς της Ευρώπης».
Ξεκαθαρίζοντας ότι «στη μάχη αυτή, δεν περισσεύει κανείς», ο Γιώργος Α. Παπανδρέου υπογράμμισε: «Είναι ευθύνη όλων μας απέναντι στην πατρίδα, απέναντι στον Ελληνικό λαό, να δείξουμε αρραγές μέτωπο, ενότητα, ψυχραιμία και νηφαλιότητα, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα την Κυριακή, δείχνοντας ότι η Ελλάδα και μπορεί και θέλει και επιτυγχάνει τους στόχους της και προχωράει μπροστά, προς όφελος του Ελληνικού λαού».

Πρέπει το μέτωπο να είναι αρραγές μπροστά στις κρίσιμες εθνικές στιγμές

 «Δίνουμε τόσους μήνες μια κρίσιμη εθνική μάχη, παίρνοντας στις πλάτες μας αμαρτίες άλλων. Εμείς, όμως, αναλάβαμε την ευθύνη να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο, αδιέξοδο στο οποίο έριξε την Ελλάδα η προηγούμενη κυβέρνηση, να αποτρέψουμε μια εθνική καταστροφή, αλλά και να βάλουμε τις βάσεις για μια διαφορετική Ελλάδα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 17-10-2011.
Και προσέθεσε: «αρωγός μας σ' αυτή την προσπάθεια είναι η ελληνική κοινωνία, η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, που έχει συμπεριφερθεί με πρωτοφανή ωριμότητα, παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, παρά τις εικόνες που αναπαράγονται διεθνώς. Οι προσπάθειες και θυσίες που έχει κάνει και κάνει ο Ελληνικός λαός είναι τεράστιες, είναι άθλος, είναι μεγάλο το βάρος. Συχνά, αυτό δεν αναγνωρίζεται όσο πρέπει εκτός Ελλάδας.
Πολλοί προσπάθησαν η Ελλάδα να γίνει το εξιλαστήριο θύμα, ο αποδιοπομπαίος τράγος, ενώ υπήρχαν λάθη και αδυναμίες που αφορούν πολύ πέρα από το ελληνικό πρόβλημα».
Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «αυτοί που αρέσκονται να κατηγορούν την Ελλάδα, πολλές φορές, ποντάρουν στην αποτυχία. Και δυστυχώς», ανέφερε, «είναι και κάποιοι εντός της Ελλάδας που κάνουν το ίδιο ακριβώς, που ποντάρουν στην αποτυχία, που μηδενίζουν το τεράστιο αποτέλεσμα. Δεν θέλουν να φανούν τα θετικά σημάδια, τα οποία είναι υπαρκτά».
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου τόνισε ότι σήμερα έχουμε φτάσει σ' ένα σημείο-καμπή, όπως και τον Ιούλιο που πετύχαμε σημαντικές αποφάσεις. «Ήταν αποφάσεις, που διεκδικήσαμε και πετύχαμε χάρη στην πολύμηνη δική μας διαπραγμάτευση, αλλά και χάρη στις θυσίες του Ελληνικού λαού», είπε ο Πρωθυπουργός και προσέθεσε: «από τότε μέχρι σήμερα, τα ευρωπαϊκά δεδομένα έχουν αλλάξει. Η αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη δεν έχει σταθεί μέχρι τώρα ικανή να αναχαιτίσει την  κρίση, που πλήττει όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και απειλεί πια την ευστάθεια της Ευρωζώνης, της Ευρώπης, αλλά και της ίδιας της παγκόσμιας οικονομίας. Γι' αυτό το λόγο, ο στόχος τις επόμενες μέρες είναι να καταλήξουμε εμείς, οι Έλληνες, μέσα από μια δύσκολη και σκληρή διαπραγμάτευση, με όπλο την αξιοπιστία μας, σε μια οριστική πια λύση».
«Στη διαπραγμάτευση που κάνουμε, θέλουμε να ρυθμίσουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν, αλλά και, από την άλλη μεριά, κάνουμε και μια νέα αρχή, μια δύσκολη αρχή, αλλά με περισσότερη σιγουριά», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, καταλήγοντας: «αυτός είναι ο στόχος μας, ώστε να πάμε σε μια αναπτυξιακή πορεία της χώρας, έχοντας μειώσει κατά το δυνατόν τα βάρη του παρελθόντος, αλλά και έχοντας βάλει υγιείς βάσεις, για να μην ξαναδημιουργήσουμε παρόμοια βάρη. Να έχουμε μια βιώσιμη και δυναμική οικονομία, παραγωγική, που θα στηρίζεται στις δικές μας δυνάμεις. Να μην δημιουργούμε νέα ελλείμματα, αλλά να δημιουργούμε πια πλεονάσματα. Αυτή είναι η ιστορική αποστολή που αναλάβαμε. Και είναι ένα ιστορικό χρέος απέναντι στην κοινωνία και τις μελλοντικές γενιές. Ιστορικό χρέος, να φέρουμε αυτό το εγχείρημα σε πέρας».