Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Όλα καλά κι όλα ωραία!!!

Τελειωσαν οι εκλογές και το ΠΑΣΟΚ στην Πιερία έμεινε στα ίδια, δηλαδή τίποτα!!!

Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός όμως !!!

Η Νομαρχιακή Επιτροπή (Ποιά Νομαρχιακή; ) αφού τα περισσότερα μέλη της ήταν υποψήφιοι αναλώθηκαν στην προσωπική ανάδειξη και εκλογή, ώστε να πιάσουν "παράγκα" για το μέλλον!! 

Οι Βουλευτές αρκέστηκαν σε συγχαρητήριες επιστολές προς εκλεγέντες και μη! 
Κάτι πήγε να πεί ο Θ. Παπαγεωργίου για ανασυγκρότηση και οργάνωση με αυτοκριτική, αλλά τον πήραν "σβάρνα" τα blogs και οι ψύθιροι κι έμεινε εκεί!

Τα επακόλουθα ανα δήμο 
Στον Δήμο Δίου - Ολύμπου επικράτησε τελικά ο Παπαθανασίου αν και δέχτηκε ένα τόνο λάσπης! 
Οι "ορθόδοξοι" Πασόκοι του Λιτοχώρου και των περιχώρων κρατούν "μανιατικό" όσους πήγαν με τον Παπαθανασίου και κάποιοι ανάμεσά τους έχουν διπλή χαρά για την διχόνοια που έσπειραν και προσδοκούν να εισπράξουν οφέλη... 
Έτσι το ΠΑΣΟΚ στο Δίον, Λιτόχωρο και παρακάτω δεν μπορεί να εισπράξει το όφελος από την φαγωμάρα των στελεχών της ΝΔ μετά την ήττα Δημόπουλου! 

Στο Δήμο Πύδνας - Κολινδρού ο ''μοναχικός καβαλάρης" Λαγδάρης μετά την ήττα από τον "γερόλυκο" Πολύζο, ψάχνει τι πήγε στραβά. Είχε την ίδια συνταγή με τον Παπαθανασίου (ανεξάρτητη υποψηφιότητα χωρίς επίσημη στήριξη από το κόμμα) αλλά δεν κατάφερε ούτε στο β' γύρο να πάει..
 Τι έφταιξε; 
Ας ψάξει στο χωριό του να βρει τα αίτια. Μήπως έπαθε ότι ο Παπαθανασίου το 2006 στο Λιτόχωρο; 

Στο Δήμο Κατερίνης το αποτέλεσμα έχει πολλές "αναγνώσεις"...
Ανάλογα σε ποιά ομάδα Πασόκων κυκλοφορείς ανάλογη είνια και η επιχειρηματολογία...
Στο στρατόπεδο των "Νέων Ωραίων και Πολλά Υποσχόμενων Στελεχών - της Ν. Ω. Π. Υ. Σ. - όποιο επιχείρημα τους αρέσει και τους βολεύει το υιοθετούν! Μόνο μην του πει κανεός πως φταίνε αυτοί! Τότε τους πιάνει "πυρετός"! 
"Εμείς είμαστε νέοι, θέλουμε να προσφέρουμε μα οι "δεινοσαυροι" δεν μας αφήνουν!" λένε...
Βέβαια η προσφορά τους γίνεται με αντάλλαγμα προσωπικά οφέλη και δόξα.
Το σίγουρο είνια πως αν λειτουργούσε ένας μηχανισμός αξιολόγησης και ιεράρχησης στελεχών θα είχαν πατώσει όλοι και θα έμεναν για πολλά χρόνια μεταξεταστέοι...

Στο στρατόπεδο του Αμοιρίδη η επίσημη άποψη είναι "εγώ τα έλεγα, ένας δήμος όλη η Πιερία" αλλά η ψυθιριστή ρίχνει τις ευθύνες της ήττας, σ αυτούς που επέλεξαν και πέτυχαν να γίνουν τρεις δήμοι (ποιός Θανάσης;) και έτσι αρχίζει το ξέφτισμα των αντιπάλων για την επόμενη αναμέτρηση. Ήθελαν την ήττα για να "παίξει" αυτό το σενάριο. 
Κάτι είχε πει ο κ. Αμοιρίδης πριν την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου, ότι δηλαδή μόλις ανακοινωθεί ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Κατερίνη θα βγει να τα πει και να "λιώσει" στην αντιπολίτευση και την κριτική τον Χιονίδη. Αυτό δεν το είδαμε όπως φυσικά δεν είχαμε δει και πραγματική αντιπολίτευση 4 χρόνια στο Δήμο. 

Η έτερη Βουλευτής προτιμά να τα περνά όλα όσο το δυνατόν χωρίς επιπτώσεις για το "δυναμικό γυναικείο προφιλ" που χτίζει επιμελώς στην πόλη και στο νομό. Τι ρωτούσαν τι θα γίνει με την Κατερίνη κι αυτή έλεγε να γίνει ανεξάρτητος δήμος το Δίον! Άλλα λόγια ν αγαπιώμαστε δηλαδή! 

Και πάμε στο Θανάση Παπαγεωργίου. Αυτός έχοντας μια παλιοκομματική νοοτροπία και γνωριμίες φυσικά δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχος σε καμιά διαδικασία. "Κόλλησε" στην άποψη των τριών δήμων και το υπερασπίστηκε όσο μπορούσε. Στις επιλογές των υποψηφίων συντάχτηκε με την "κομματική νομιμότητα" στον Δήμο Δίου - Ολύμπου και στήριξε Λάππα. Μετά σφύριξε αδιάφορα προς τον Παπαθανασίου κλείνοντας του το μάτι από μακριά όμως για να μην τον πάρουν χαμπάρι οι 
"ορθόδοξοι" του Λάππα! 
Στην Κατερίνη φώναξε για Μηλιώτη, ψυθίρισε για Κασσιμίδη και ο Άρης στεναχωρέθηκε...
Έδωσε γη και ύδωρ στον Μηλιώτη και τώρα μετά την ήττα ψάχνει να δει από του έρχονται τα πυρά! 
Ήδη έχει έχει "ορκισμένο οχτρό" το παιδί με το μελαγχολικό βλέμμα"  που γράφει εκθέσεις στο facebook για τον ¨Μικρό Θανασάκη"... 
Ήδη διάφοροι άλλοι στα "blogs" τον πήραν παραμάζωμα...
Όπως έστρωσε έτσι θα κοιμηθεί κι αυτός...

Υπάρχει βέβαια και η Βουλή των Βαρόνων και της Γερουσίας. Είνια όλοι αυτοί που θεωρούν ότι έδωσαν τη ζωή τους στο Κίνημα και φυσικά θεωρούν ότι η άποψή τους μετράει η πρότασή τους θα πρέπει να είναι συμβόλαιο κλπκλπ. Είναι αυτοί που έστησαν το συνδυασμό του Καραφουλίδη, έβαλαν τρικλοποδιές στον Μηλιώτη και έκαναν ότι μπορούσαν να γίνει μπάχαλο το ΠΑΣΟΚ στην Πιερία. Άλλωστε ως "γερόλυκοι" που είναι ξέρουν να κινούνται καλά στην αντάρα...

Υπάρχει και η φυλή των "Μια απο δω και μια απο κει"! Αυτοί λένε πως μπορει να είναι ΠΑΣΟΚ, και δεν δέχονται αμφισβήτιση γι αυτό απο κανέναν, αλλά δε σηνμαίνει πως το πράσινο είναι το χρώμα που τους ταιριάζει ή τους βολεύει σύμφωνα με το στόχο που έχουν βάλλει στη ζωή τους. Έτσι επειδή οι Δημοτικές ή Νομαρχιακές ή όποιες άλλες τοπικές εκλογές είναι τοπικού χαρακτήρα" κι επειδή θέλουν να προσφέρουν δεν τόχουν σε τίποτα να περπατήσουν σε γαλάζια χαλιά, να καρπωθούν τα οφέλη της "ξενητιάς" σε άλλο χώρο και όποτε βολεύει να επιστρέψουν στη πράσινο σπίτι με απαιτήσεις μάλιστα γιατί έχουν μετεκπαιδευτεί σε άλλα χρώματα!! 

Τελικά τι είναι το ΠΑΣΟΚ ή καλύτερα που είναι το ΠΑΣΟΚ στην Πιερία; Είναι όλοι οι παραπάνω; Είναι όλοι οι απλοί ψηφοφόροι; Είναι όλοι ξένοι στην ίδια πόλη; Και τι μπορεί να γίνει; Ποιός θα αναλάβει όλο αυτό το κοπάδι εγωισμών, θυμών, απογοητεύσεων, επιθυμιών, φιλοδοξιών να το "μαντρώσει" και να το δώσει μια κοινή πορεία;

 
Η Ν.Δ. για άλλη μια φορά θέλει να συγκαλύψει το σκάνδαλο του Βατοπεδίου

Δήλωση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Έξαρχου, μετά την ψηφοφορία για την πρόταση της Προκαταρκτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Βατοπεδίου.

Οι βουλευτές τοποθετήθηκαν αβίαστα και ελεύθερα επί του πορίσματος της Προκαταρκτικής Επιτροπής. Η διαδικασία της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ολοκληρώθηκε με τις παραπομπές τριών πρώην υπουργών της ΝΔ.

Το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι τίποτα από όσα υποστήριξε η ΝΔ περί δήθεν σκευωρίας και πολιτικής εμπάθειας, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η ΝΔ για μια ακόμα φορά είναι εκτεθειμένη για την αποχώρησή της από τη Βουλή και την προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου, που επιχείρησε.

Έχουμε δυνατή φωνή στην Ε.Ε. γιατί ανακτούμε την αξιοπιστία μας

ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ - ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΑ. Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΤΟΥΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΜΑΣ ΟΠΛΑ.   

 1. Στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών αποφασίστηκε η λειτουργία μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης και σταθερότητας για μετά το 2013. Οι λεπτομέρειες, για το πώς θα λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός στήριξης και ποιος θα είναι ο στόχος σε κάθε περίπτωση, μπροστά σε μια κρίση, θα καθοριστούν σε επόμενη φάση της διαπραγμάτευσης, μετά από εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε συνεργασία με τα κράτη - μέλη.

2.  Αποφασίστηκε η συμμετοχή και του χρηματοπιστωτικού συστήματος στο Μηχανισμό Στήριξης. Όμως, ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος και ποια ακριβώς θα είναι η ευθύνη των τραπεζών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αυτό είναι θέμα προς συζήτηση και προς διαπραγμάτευση.

3. Στη συζήτηση αυτή, κάποιοι όπως η Γερμανική Κυβέρνηση για παράδειγμα, πρότειναν οι τράπεζες που χρηματοδοτούν χώρες με υψηλό χρέος, να είναι προετοιμασμένες να δεχθούν μια ενδεχόμενη αδυναμία πληρωμών, ή αυτό που ονομάζουμε «haircut», στο μέλλον - να χάσουν δηλαδή χρήματα.

4. Ποια ήταν η αντίδραση των αγορών σε αυτή την προοπτική; Η πρόταση προκάλεσε από την προηγούμενη εβδομάδα ένα σπιράλ υψηλών επιτοκίων για τις χώρες που βρίσκονταν σε δύσκολη θέση, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Ουσιαστικά, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μπροστά και μόνο στο ενδεχόμενο να χάσουν στο μέλλον χρήματα έκαναν από τώρα ακριβότερο τον δανεισμό. Αυτό όμως, όπως υπογράμμισε στην έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Παρίσι προχθές «δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο. Είναι σαν να λες σε κάποιον ότι, μια και αντιμετωπίζεις δυσκολίες, θα σε φορτώσω με ένα μεγαλύτερο βάρος. Με τον τρόπο αυτό, οδηγούνται οι οικονομίες σε χρεοκοπία».

5. Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου είχε υπογραμμίσει ότι η συμμετοχή του χρηματοπιστωτικού συστήματος στο μηχανισμό στήριξης είναι λογική «αν σκεφτείτε ότι η κρίση του 2008 ξεκίνησε από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, δεν ξεκίνησε από τα κράτη». Αλλά η λύση που προτείνουμε για τη συμμετοχή του χρηματοπιστωτικού συστήματος διαφέρει από τη γερμανική πρόταση. Όπως υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή προχθές:

- «Χρειαζόμαστε νέες προσεγγίσεις, που δεν θα τιμωρούν τους πολίτες μας, αυτούς που δεν φέρουν καμία ή φέρουν έστω κάποια περιορισμένη ευθύνη, αλλά προσεγγίσεις που θα δημιουργούν βιώσιμες λύσεις. Να δημιουργήσουμε το φόρο επί των οικονομικών συναλλαγών, μέσω τραπεζικών εισφορών, να δημιουργήσουμε ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο, ένα Ταμείο, για να αποφύγουμε τα haircuts και τις αναδιαρθρώσεις. Ένα Ταμείο που θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί μέσω του φόρου επί των οικονομικών συναλλαγών και θα μπορούσε να βοηθήσει τις επενδύσεις, να προωθήσει την ανάπτυξη και να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, σε μια περίοδο αναγκαίων δημοσιονομικών περικοπών, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα της ανάκαμψης για όλους».

6. Υπολογίζεται, ότι η υιοθέτηση ενός διεθνούς φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, για παράδειγμα, ένα 0,05% επί των οικονομικών συναλλαγών παγκοσμίως όπως έχει προτείνει η Σοσιαλιστική Διεθνής, μπορεί να αποφέρει πάνω από 400 δις ευρώ - δηλαδή, 400 δις ευρώ για επενδύσεις σε βιώσιμη ανάπτυξη, για διατροφική ασφάλεια και καταπολέμηση του αναλφαβητισμού και της φτώχειας παγκοσμίως. Ο φόρος  αυτός θα βοηθήσει και στην αντιμετώπιση του προβλήματος  χρέους που βιώνει σήμερα η Ευρώπη, αλλά που πολλές άλλες χώρες αντιμετώπισαν  στο παρελθόν - στην Λατινική Αμερική, στην Ασία, στην Αφρική. Πρόβλημα που εντοπίζεται στο ότι οι αγορές σήμερα διστάζουν να χρηματοδοτήσουν  το δημόσιο χρέος και απαιτούν επίσης υπέρογκα επιτόκια από χώρες που  αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

7. Αυτά τα θέματα αφορούν όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε., δεν πρόκειται για μία ελληνο-γερμανική διαφορά. Και επειδή αυτά τα θέματα μας αφορούν όλους, η Ελλάδα με τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει πλέον και άποψη και φωνή. Και θα ακουστεί δυνατά. Όπως ακούστηκε στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όπου αποτρέψαμε την απώλεια του δικαιώματος της ψήφου στην Ε.Ε. από κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα.

- Η φωνή μας είναι δυνατή γιατί ανακτούμε την αξιοπιστία μας ως χώρα. Και την ανακτούμε γιατί οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο. Γιατί κανένας άλλος δεν τόλμησε και δεν πέτυχε μείωση πάνω από 5,5% στο έλλειμμα σε ένα χρόνο.

- Η φωνή μας όμως είναι δυνατή γιατί με την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές έμειναν στο ράφι όλα τα σενάρια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης που προωθούσαν όσοι ευθύνονται για το ότι η Ελλάδα έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας. Γιατί οι πολίτες με την ψήφο τους απαίτησαν πολιτική σταθερότητα και απέρριψαν τις Σειρήνες της αποσταθεροποίησης. Γιατί μπροστά της η Κυβέρνηση έχει πλέον μία καθαρή τριετία - μία τριετία για να αλλάξουμε ριζικά την Ελλάδα