Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Όλα καλά κι όλα ωραία!!!

Τελειωσαν οι εκλογές και το ΠΑΣΟΚ στην Πιερία έμεινε στα ίδια, δηλαδή τίποτα!!!

Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός όμως !!!

Η Νομαρχιακή Επιτροπή (Ποιά Νομαρχιακή; ) αφού τα περισσότερα μέλη της ήταν υποψήφιοι αναλώθηκαν στην προσωπική ανάδειξη και εκλογή, ώστε να πιάσουν "παράγκα" για το μέλλον!! 

Οι Βουλευτές αρκέστηκαν σε συγχαρητήριες επιστολές προς εκλεγέντες και μη! 
Κάτι πήγε να πεί ο Θ. Παπαγεωργίου για ανασυγκρότηση και οργάνωση με αυτοκριτική, αλλά τον πήραν "σβάρνα" τα blogs και οι ψύθιροι κι έμεινε εκεί!

Τα επακόλουθα ανα δήμο 
Στον Δήμο Δίου - Ολύμπου επικράτησε τελικά ο Παπαθανασίου αν και δέχτηκε ένα τόνο λάσπης! 
Οι "ορθόδοξοι" Πασόκοι του Λιτοχώρου και των περιχώρων κρατούν "μανιατικό" όσους πήγαν με τον Παπαθανασίου και κάποιοι ανάμεσά τους έχουν διπλή χαρά για την διχόνοια που έσπειραν και προσδοκούν να εισπράξουν οφέλη... 
Έτσι το ΠΑΣΟΚ στο Δίον, Λιτόχωρο και παρακάτω δεν μπορεί να εισπράξει το όφελος από την φαγωμάρα των στελεχών της ΝΔ μετά την ήττα Δημόπουλου! 

Στο Δήμο Πύδνας - Κολινδρού ο ''μοναχικός καβαλάρης" Λαγδάρης μετά την ήττα από τον "γερόλυκο" Πολύζο, ψάχνει τι πήγε στραβά. Είχε την ίδια συνταγή με τον Παπαθανασίου (ανεξάρτητη υποψηφιότητα χωρίς επίσημη στήριξη από το κόμμα) αλλά δεν κατάφερε ούτε στο β' γύρο να πάει..
 Τι έφταιξε; 
Ας ψάξει στο χωριό του να βρει τα αίτια. Μήπως έπαθε ότι ο Παπαθανασίου το 2006 στο Λιτόχωρο; 

Στο Δήμο Κατερίνης το αποτέλεσμα έχει πολλές "αναγνώσεις"...
Ανάλογα σε ποιά ομάδα Πασόκων κυκλοφορείς ανάλογη είνια και η επιχειρηματολογία...
Στο στρατόπεδο των "Νέων Ωραίων και Πολλά Υποσχόμενων Στελεχών - της Ν. Ω. Π. Υ. Σ. - όποιο επιχείρημα τους αρέσει και τους βολεύει το υιοθετούν! Μόνο μην του πει κανεός πως φταίνε αυτοί! Τότε τους πιάνει "πυρετός"! 
"Εμείς είμαστε νέοι, θέλουμε να προσφέρουμε μα οι "δεινοσαυροι" δεν μας αφήνουν!" λένε...
Βέβαια η προσφορά τους γίνεται με αντάλλαγμα προσωπικά οφέλη και δόξα.
Το σίγουρο είνια πως αν λειτουργούσε ένας μηχανισμός αξιολόγησης και ιεράρχησης στελεχών θα είχαν πατώσει όλοι και θα έμεναν για πολλά χρόνια μεταξεταστέοι...

Στο στρατόπεδο του Αμοιρίδη η επίσημη άποψη είναι "εγώ τα έλεγα, ένας δήμος όλη η Πιερία" αλλά η ψυθιριστή ρίχνει τις ευθύνες της ήττας, σ αυτούς που επέλεξαν και πέτυχαν να γίνουν τρεις δήμοι (ποιός Θανάσης;) και έτσι αρχίζει το ξέφτισμα των αντιπάλων για την επόμενη αναμέτρηση. Ήθελαν την ήττα για να "παίξει" αυτό το σενάριο. 
Κάτι είχε πει ο κ. Αμοιρίδης πριν την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου, ότι δηλαδή μόλις ανακοινωθεί ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Κατερίνη θα βγει να τα πει και να "λιώσει" στην αντιπολίτευση και την κριτική τον Χιονίδη. Αυτό δεν το είδαμε όπως φυσικά δεν είχαμε δει και πραγματική αντιπολίτευση 4 χρόνια στο Δήμο. 

Η έτερη Βουλευτής προτιμά να τα περνά όλα όσο το δυνατόν χωρίς επιπτώσεις για το "δυναμικό γυναικείο προφιλ" που χτίζει επιμελώς στην πόλη και στο νομό. Τι ρωτούσαν τι θα γίνει με την Κατερίνη κι αυτή έλεγε να γίνει ανεξάρτητος δήμος το Δίον! Άλλα λόγια ν αγαπιώμαστε δηλαδή! 

Και πάμε στο Θανάση Παπαγεωργίου. Αυτός έχοντας μια παλιοκομματική νοοτροπία και γνωριμίες φυσικά δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχος σε καμιά διαδικασία. "Κόλλησε" στην άποψη των τριών δήμων και το υπερασπίστηκε όσο μπορούσε. Στις επιλογές των υποψηφίων συντάχτηκε με την "κομματική νομιμότητα" στον Δήμο Δίου - Ολύμπου και στήριξε Λάππα. Μετά σφύριξε αδιάφορα προς τον Παπαθανασίου κλείνοντας του το μάτι από μακριά όμως για να μην τον πάρουν χαμπάρι οι 
"ορθόδοξοι" του Λάππα! 
Στην Κατερίνη φώναξε για Μηλιώτη, ψυθίρισε για Κασσιμίδη και ο Άρης στεναχωρέθηκε...
Έδωσε γη και ύδωρ στον Μηλιώτη και τώρα μετά την ήττα ψάχνει να δει από του έρχονται τα πυρά! 
Ήδη έχει έχει "ορκισμένο οχτρό" το παιδί με το μελαγχολικό βλέμμα"  που γράφει εκθέσεις στο facebook για τον ¨Μικρό Θανασάκη"... 
Ήδη διάφοροι άλλοι στα "blogs" τον πήραν παραμάζωμα...
Όπως έστρωσε έτσι θα κοιμηθεί κι αυτός...

Υπάρχει βέβαια και η Βουλή των Βαρόνων και της Γερουσίας. Είνια όλοι αυτοί που θεωρούν ότι έδωσαν τη ζωή τους στο Κίνημα και φυσικά θεωρούν ότι η άποψή τους μετράει η πρότασή τους θα πρέπει να είναι συμβόλαιο κλπκλπ. Είναι αυτοί που έστησαν το συνδυασμό του Καραφουλίδη, έβαλαν τρικλοποδιές στον Μηλιώτη και έκαναν ότι μπορούσαν να γίνει μπάχαλο το ΠΑΣΟΚ στην Πιερία. Άλλωστε ως "γερόλυκοι" που είναι ξέρουν να κινούνται καλά στην αντάρα...

Υπάρχει και η φυλή των "Μια απο δω και μια απο κει"! Αυτοί λένε πως μπορει να είναι ΠΑΣΟΚ, και δεν δέχονται αμφισβήτιση γι αυτό απο κανέναν, αλλά δε σηνμαίνει πως το πράσινο είναι το χρώμα που τους ταιριάζει ή τους βολεύει σύμφωνα με το στόχο που έχουν βάλλει στη ζωή τους. Έτσι επειδή οι Δημοτικές ή Νομαρχιακές ή όποιες άλλες τοπικές εκλογές είναι τοπικού χαρακτήρα" κι επειδή θέλουν να προσφέρουν δεν τόχουν σε τίποτα να περπατήσουν σε γαλάζια χαλιά, να καρπωθούν τα οφέλη της "ξενητιάς" σε άλλο χώρο και όποτε βολεύει να επιστρέψουν στη πράσινο σπίτι με απαιτήσεις μάλιστα γιατί έχουν μετεκπαιδευτεί σε άλλα χρώματα!! 

Τελικά τι είναι το ΠΑΣΟΚ ή καλύτερα που είναι το ΠΑΣΟΚ στην Πιερία; Είναι όλοι οι παραπάνω; Είναι όλοι οι απλοί ψηφοφόροι; Είναι όλοι ξένοι στην ίδια πόλη; Και τι μπορεί να γίνει; Ποιός θα αναλάβει όλο αυτό το κοπάδι εγωισμών, θυμών, απογοητεύσεων, επιθυμιών, φιλοδοξιών να το "μαντρώσει" και να το δώσει μια κοινή πορεία;

 
















1 σχόλιο: