Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Χρώματα και αρώματα Χριστουγέννων στη Βόρεια Ελλάδα

 Φιλοξενούμε ένα πολύ ωραίο ρεπορταζ της κ. Κάτιας Γερακαρίτου που βρήκαμε στο ΚΑΠΙΣΤΡΙ και φυσικά ένα ερώτημα έχουμε: 
Το Δεξιό κατεστημένο της Πιερίας δεν έχει ιδέες για να κάνει την πόλη και το νομό πιό γιορτινό;
Λίγο πιό χαρούμενο ενόψει των γιορτών;
Υποτίθεται ότι ο πρόεδρος του ΕΒΕ και η Αντιπεριφερειάρχης "κονταροχτυπήθηκαν" στην "αρένα" του "ΔΙΟΝ Τηλεόραση" για την τουριστική προβολή του νομού. Μήπως το έκαναν απλά για να ρίξουν στάχτη στα μάτια; (..ξέρουν αυτοί!!) Μήπως θα ήταν καλύτερο αντι να κοκορεύονται ποιός έκανε καλύτερα την προβολή να επέλεγαν να φτιάξουν κάτι για τις γιορτές που θα δώσει χαρά στον κόσμο και θα είναι "κράχτης" για επισκέπτες στην Πιερία;


Διχάζουν τη ΝΔ η λίστα και ο εκλογικός νόμος ...

O Αντώνης Σαμαράς έσπευσε να κλείσει την συζήτηση στο κόμμα του για παρασκηνιακή συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι εκλογές να γίνουν με λίστα.
Με την θέση αυτή όμως δεν συμφωνούν όλοι. Αν και οι... υποστηρικτές του σταυρού προτίμησης είναι όντως περισσότεροι στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές (κυρίως όσοι είναι σίγουροι για την θέση που θα καταλάβουν στη σειρά… ) που σε συνθήκες οικονομικής κρίσης πιστεύουν ότι είναι προτιμότερο οι εκλογές να γίνουν με λίστα.

Το δίδυμο της συμφοράς...

Σε όλο και περισσότερες κοινοτικές πρωτεύουσες γίνεται λόγος για το «δίδυμο της συμφοράς» Μέρκελ-Σαρκοζί, το οποίο με τις εμμονές του κινδυνεύει να οδηγήσει το σύνολο της Ευρωζώνης σε έναν ... δρόμο χωρίς επιστροφή.
Η Ευρώπη μιλάει πλέον Γερμανικά». Η δήλωση αυτή του Χέλμουτ Σταλ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Συντηρητικών (CDU), στα μέσα Νοεμβρίου, στη διάρκεια του Συνεδρίου του κόμματος στη Λειψία, απεικονίζει απόλυτα το πνεύμα αλλά και την ουσία των αποφάσεων που πιέζονται από το Βερολίνο να λάβουν οι «27» στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Και την επομένη των εκλογών, στο μέσο του κάδρου ο Γιώργος Παπανδρέου!

Ενα εξαιρετικό κείμενο ήταν αυτό του φίλου Φώντα Χήτα, http://chitasf.blogspot.com/, για τους υποψήφιους αρχηγίσκους του ΠΑΣΟΚ. Και ίσως δίνει μια άλλη διάσταση στη συζήτησή μας που μαίνεται στο διαδίκτυο και στις σελίδες των φίλων για τον ρόλο που διαδραματίζουν όλοι αυτοί που διετέλεσαν επί χρόνια υπουργοί και υφυπουργοί ή τέλος πάντων που είχαν κομματικά και κυβερνητικά αξιώματα.

Εάν θέλαμε να ζητήσουμε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της διετίας από τον Παπανδρέου, θα λέγαμε ότι πέτυχε αυτό το τρισκατάρατο αλλά αναπόφευκτο Μνημόνιο, που ήρθε μεν ως "ταφόπλακα" του κοινωνικού κράτους, αλλά που όμως έβαλε τα θεμέλια για να μην πτωχεύσει η χώρα και να δημιουργηθούν κάποιες προϋποθέσεις ενός νέου ξεκινήματος ώστε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να δουν καλύτερες μέρες.

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΙΧΑΛΑΚΗ !...

Καλωσορίζω στην Ελλάδα του 2011, το Μιχαλάκη το Χρυσοχοϊδη, άρτι αφιχθέντα από τον Πλανήτη ΄Αρη και άρτι ανακαλύψαντα τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης ούτε υπουργός ήταν στην κυβέρνηση αυτή, ούτε, βέβαια, η κυβέρνηση αυτή είναι η ίδια με τη σημερινή, που περιέχει 6-7 δεξιούς μαϊντανούς κι έχει ως πρωθυπουργό τον σύμβουλο του Παπανδρέου...

Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει τις απόψεις του και να τις εκφράζει ελεύθερα, υπόκειται, όμως, στην κριτική γι αυτές και τις πράξεις του.