Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Άντε προλαβαίνετε!!!!

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ για ΑΜΕΣΗ πρόσληψη ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ στην ΕΛΛΑΔΑ!




Tίθεται σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ η νομοθετική πρωτοβουλία της Άνγκελα Μέρκελ και του Μπάρακ Ομπάμα για ΑΜΕΣΗ πρόσληψη ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ στην Ελλάδα.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ !!

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ....
Συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα τα τηλεφωνήματα των αγανακτισμένων Νεοδημοκρατών στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας. Οι τηλεφωνήτριες κοντεύουν να πάνε στο ψυχιατρείο από τα... γαλλικά που ακούει ο πρόεδρος της...
Νέας Δημοκρατίας. Δεν περιγράφεται τι λένε για τον Σαμαρά. Παρόμοια τηλεφωνήματα γίνονται και σε γραφεία βουλευτών απειλώντας τους ακόμα και με λιντσάρισμα! Σε τι ευθύνονται οι βουλευτές κανένας δεν ξέρει...
100greekblogs.blogspot.com

Θα τον διαγράψει ο κ. Σαμαράς;..

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

O κ. Μανώλης αποτελεί τρανό παράδειγμα πολιτικού που στήριξε την όλη πολιτική καριέρα του στο πρώτερο παραγοντιλίκι, μέσω του συνδικαλίζειν. Τα δεινά αυτού του ενεργείν δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν.
Σήμερα, όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου (πλην του ιαπωνικού) στο άκουσμα ότι η Ελλάδα αποκτά σύντομα κυβέρνηση συνασπισμού, κλείνουν στο πράσινο. Κι ενώ μια σοβαρή κυβέρνηση συνεργασίας είναι και καθολικό αίτημα του ελληνικού λαού (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τους ταξιτζήδες*), o κ. Μανώλης άδραξε την ευκαιρία να εξασκήσει το ταλέντο του στη δημαγωγία και να καταδείξει για άλλη μια φορά τη ροπή του στο λαϊκισμό, δυναμιτίζοντας την εύθραυστη πιθανότητα συνεργασίας.

Η πραγματική τραγωδία της Ελλάδος - η ληστρική ολιγαρχία της

Του Misha Glenny, από την Financial Times

Ιδιότροπος, αναξιόπιστος και οδηγούμενος από ιδεοληψία ήταν μερικοί από τους πιο κόσμιους χαρακτηρισμούς που εκτοξεύθηκαν προς στον Γιώργο Παπανδρέου κατά την τελευταία εβδομάδα τού ως Έλληνα πρωθυπουργού. Πρέπει όμως να εξετάσουμε τα κίνητρα των επικριτών τού προτού τους λάβουμε υπόψιν. Ο κ. Παπανδρέου, συγχρόνως με τις τιτάνιες πολιτικές διαμάχες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, προσπαθούσε αθόρυβα να αντιμετωπίσει ένα από τα πιο δυσεπίλυτα αίτια της ελληνικής τραγωδίας - αυτά του εγκλήματος και της διαφθοράς.

Προδίδει την αμηχανία του ο Σαμαράς με επίσημη δήλωση!

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει αναπόφευκτη η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία».

Ο "αρχολίπαρος", ο "σπουδαρχίδης" και ο Νεοέλληνας...

Είναι πολύς καιρός τώρα που νιώθω πως η Ελλάδα δεν έχει πια Έλληνες. Και, όχι, δεν θέλω να καταγγείλω την αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών, αλλά τον ίδιο τον Νεοέλληνα...
Ο Νεοέλληνας, που λέτε, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που επικαλείται υπερήφανος στις εθνικιστικές του εξάρσεις: το λεγόμενο "ελληνικό μεγαλείο". Από τις τρέχουσες (θλιβερά κωμικές) πολιτικές εξελίξεις, από τον τρόπο με τον οποίο έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε πως το να υπολειτουργούν τα πάντα είναι κάτι το φυσιολογικό, μέχρι τις πολιτικές συζητήσεις του καφενείου, του Facebook και του Twitter ή τα...πάνελ των... ενημερωτικών εκπομπών, βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Νεοέλληνας είναι πιο μπερδεμένος, αποπροσανατολισμένος, αδιάβαστος κι επιπόλαιος από ποτέ.

Ευρώπη χωρίς δημοκρατία;

Tου Νίκου Γ. Ξυδάκη, Καθημερινή,
To δημοψήφισμα, με το τρομοκρατικό δίλημμα ναι ή όχι στο ευρώ, μπορεί να αποτράπηκε, αλλά η δυναμική που εκλύθηκε συγκλόνισε το ετοιμόρροπο πολιτικό σύστημα. Το αποτέλεσμα το ζήσαμε τα προηγούμενα δραματικά εικοσιτετράωρα λεπτό προς λεπτό, και το ζούμε ακόμη. Ο ελληνικός λαός, σχεδόν στο σύνολό του, αντελήφθη ακαριαία όχι μόνο πόσο κοντά βρίσκεται στην άτακτη χρεοκοπία, αλλά και πόσο κρίσιμη είναι η γεωοικονομική κατάσταση στην Ευρώπη. Η οικονομική και πολιτική κρίση που συνταράσσει τη μεγάλη Ιταλία, μέλος του G7, έβδομη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, χώρα της Ferrari, δείχνει ότι η Ευρώπη του ενιαίου νομίσματος, των ασύμμετρων εθνικών οικονομιών και των φυγόκεντρων κρατικών πολιτικών είναι όχι μόνο ανέφικτη αλλά καταλήγει ολέθρια για τα μέλη της. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει όχι απλώς κρίση κρατικού χρέους, αλλά κρίση πολιτικής δομής και πολιτιστικής ταυτότητας.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ !...

Το ατέλειωτο τριήμερο της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας πέρασε όπως πέρασε και τέλειωσε όπως τέλειωσε, έστω και ελαφρώς μετέωρα: με οριακές κινήσεις και παρεμβάσεις, με κατανοητά και ακατανόητα παγώματα και ξεπαγώματα, με ελπίδες και αναμονές, με πείσματα και υπερβάσεις, με επιμονή και καχυποψία, με πατριωτισμό και εγωισμούς, με έξωθεν και έσωθεν πιέσεις, με την πολιτική να νικά κατά κράτος τους θεσμούς και τη Δημοκρατία να διασώζεται εκ του αποτελέσματος.
Και τελικά, με τη διαπραγμάτευση για συμφωνία και σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης.

Σήμερα είναι μια άλλη μέρα. Εξαιρετικά δύσκολη εκ των συνθηκών, μια μέρα που δεν λαμπρύνθηκε από τη νύχτα η οποία οδήγησε σε αυτή. Κυρίως είναι ένα ταξίδι σε ένα άγνωστο τοπίο με τρεις μεγάλες όσο και άμεσες προκλήσεις για τη νέα κυβέρνηση (τη σύνθεση της οποίας δεν γνωρίζαμε ώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας) αλλά και για τη χώρα:

Θέλουν να μας σώσουν, εμείς θέλουμε;

Σοσιαλιστές, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι ευρωβουλευτές ετοιμάζουν σχέδιο ανάπτυξης για την Ελλάδα (όπως το "σχέδιο Μάρσαλ")

Ενα σχέδιο ανάπτυξης στα πρότυπα του σχεδίου Μάρσαλ ζητούν Σοσιαλιστές, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι ευρωβουλευτές, σύμφωνα με τη «Μοντ». «Χωρίς αυτό το σχέδιο, η ανάκαμψη της Ελλάδας είναι αδύνατη», δηλώνει στη γαλλική εφημερίδα ο Μάρτιν Σουλτς, επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας. Ο ίδιος εργάζεται για τη συγκρότηση ενός πλειοψηφικού μετώπου το οποίο θα υιοθετήσει ένα τέτοιο σχέδιο ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 9 Δεκεμβρίου. Η Κομισιόν θα αναλάβει να το παρουσιάσει ενώπιον των 27.