Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Γιώργο στείλτους στο διάλο...

Το Είπαμε απο χθες. 
Κρατάτε μικρό καλάθι. 
Οι ΣαμαροΛαζαριδοΜιχελάκηδες και όλο το σκυλολόι της Συγγρού βλέπουν πως δεν τους βγαίνει και ετοιμάζουν "ηρωική" έξοδο... 
Γιώργο Παπανδρεου είναι μοιραίο να προχωρήσεις μόνος στις φωτιές και τ' αγκάθια. 
Τ' άλλα παιδάκια θα κάψουν τις κάλτσες, θα σκίσδουν τις καλτσοδέτες και θα πληγώσουν τα μαλακά χεράκια τους... 
προχώρα όμως και τράβα τους κι ένα δημοψήφισμα έτσι για να το χαρούμε!!!!

Δεν επιθυμεί συγκυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς

Βρισκόμαστε απέναντι σε ένα πολιτικό παράδοξο που θα ήταν αρκετά αστείο αν δεν βρισκόμασταν στο χείλος του γκρεμού. Ο Αντώνης Σαμαράς συμμετέχει στις διεργασίες σχηματισμού μιας μεταβατικής κυβέρνησης επαναλαμβάνοντας συνεχώς ότι δεν θεωρεί ότι θα πρόκειται για "συγκυβέρνηση".

Αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή γαλάζιων στελεχών στο νέο σχήμα κι ουσιαστικά προτιμά να στηρίξει απλά μια κυβέρνηση...ΠΑΣΟΚ με 5-6 ουδέτερους τεχνοκράτες!

Όποιος δεν μαθαίνει από την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει

Βυθισμένος, όπως όλοι οι Έλληνες, στην επικαιρότητα και θέλοντας να μάθω κάποια πράγματα παραπάνω που θα με βοηθήσουν να βγάλω μια άκρη με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα, είπα να ψάξω παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, στην πρόσφατη ιστορία μας δηλαδή.
Και από πού αλλού να ξεκινήσεις όταν υπάρχει ένα «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» που χάσκει απλά και μόνο ως ατάκα στο μυαλό, στις πέννες και στις δήθεν αναλύσεις όλων μας.
Έκανα λοιπόν μια σχετική έρευνα απο διάφορα άρθρα και παραθέτω το αποτέλεσμα, έχει απίστευτο ενδιαφέρον η ιστορία, διαβάστε την. Θα σας βοηθήσει αρκετά να κατανοήσετε κάποια πράγματα, ίσως ακόμη και να αλλάξετε θεώρηση σε πολλά.

Ποιους όρους θέτει ο Λουκάς Παπαδήμος για να αναλάβει πρωθυπουργός

Τους όρους για να ηγηθεί του νέου κυβερνητικού σχήματος, διαρρέουν οι συνεργάτες του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας Λουκά Παπαδήμου, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι «βολιδοσκοπήθηκε» επισήμως εάν δέχεται να αναλάβει. Οι όροι όμως που θέτει, κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση από τη στόχευση της ΝΔ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, διαφωνεί γι΄αυτό το λόγο με την υποψηφιότητά του.
Οι δύο όροι που θέτει ο Λουκάς Παπαδήμος για να αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού της μεταβατικής κυβέρνησης, είναι να μην είναι κυβέρνηση υπηρεσιακή αλλά να συμμετέχουν σε αυτή πολιτικά στελέχη της ΝΔ, ικανά σε αριθμό ώστε να κρατηθούν οι ισορροπίες και να καταστεί πραγματικά κυβέρνηση συνεργασίας των δύο κομμάτων ώστε να υλοποιήσει το υπο «εκκρεμότητα» μεγάλου όγκου έργο που ζητεί το Eurogroup.
Αναλυτικότερα:

Κοτζαμπάσηδες και νταβατζήδες «πυροβόλησαν» στο παρά πέντε της αποκάλυψης των τραπεζικών λογαριασμών τους στην Ελβετία

Η ιστορία είναι διδακτική. Πριν από περίπου ένα μήνα, στο Βερολίνο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών, γυρίζοντας το βλέμμα του προς τον αντίστοιχο πρόεδρο του ελληνικού ΣΕΒ, είπε αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι περισσότεροι Έλληνες. Διερωτήθηκε για τον βαθμό πατριωτισμού των επιχειρηματιών στην Ελλάδα, όταν, αντί να επενδύουν στη χώρα τους και στη χειρότερη περίπτωση να διατηρούν τα χρήματά τους σε ελληνικές τράπεζες, αυτοί εξάγουν τα κεφάλαιά τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού. Οι παρόντες Έλληνες επιχειρηματίες έκαναν πως δεν άκουσαν.
Εδώ και περίπου δέκα ημέρες, έγινε γνωστό πως η Ελλάδα και η Ελβετία βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της διακρατικής συμφωνίας, η οποία προβλέπει την άρση του τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να φορολογηθούν τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί στις ελβετικές τράπεζες από Έλληνες ιδιώτες. Η Ελλάδα δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να μιμηθεί το παράδειγμα των Η.Π.Α. και της Γερμανίας. Με αυτόν τον τρόπο, οι κυβερνήσεις των δύο χωρών κατάφεραν να εντοπίσουν τους λογαριασμούς των πολιτών τους, ώστε και να φορολογηθούν αλλά και σε ένα μεγάλο ποσοστό να επαναπατριστούν.

…αυστηρά Παπανδρεϊκο!!!

Μπορώ να καταλάβω την Εύα, την Τόνια, τη Σούλα, τη (μεταμοντέρνα πια) Βασούλα, αυτό το Καρέ της Χαράς τέλος πάντων που πάνω στο ...πικ του μεταρρυθμιστικού κρεσέντο της καριέρας τους, αποφάσισαν να πουν ΟΧΙ!!! Το κατανοώ!
Το κατανοώ, να κάνει νάζια η Μιλένα, που το έργο της στο Υπουργείο έμεινε ...ΣΤΑΘΜΟΣ!
Κατανοώ το Γιώργο Λιάνη που κώλωσε. Σόρυ Υπουργέ μου, μα δεν είχες και ποτέ τη στόφα του γενναίου.
Κατανοώ μέχρι και τον Αλέξη! Έχει κι αυτός σοβαρούς λόγους για να κάνει εντύπωση! Και μεις στο σχολείο, θέλαμε όλες να έχουμε γκόμενο τον Πρόεδρο του Δεκαπενταμελούς!

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ !...



Το τι ακριβώς προκάλεσε την πρόταση του Γ. Παπανδρέου για Δημοψή-φισμα, για το εσωτερικό, είναι ξεκάθαρο : η απόπειρα να ξεβρακωθούν όλοι εκείνοι, που ενώ διαλαλούν τη στρατηγική τους προσήλωση στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, επιχειρούν, καιροσκοπικά, να εκμεταλλευτούν ψηφοθηρικά, τις αποφάσεις και τα (σκληρά) μέτρα, που είναι αναγκαία, σ΄ αυτή τη δύσκολη και επικίνδυνη συγκυρία.

Η χώρα, στην πιο κρίσιμη καμπή της νεότερης ιστορίας της, κινδυνεύει να γίνει έρμαιο στις ορέξεις και τις πρακτικές των κάθε είδους φασιστοειδών και αριστεροειδών, που συντονίζοντας τις ηλιθιότητές τους και την ανευθυνότητά τους έφτασαν στο σημείο να καπελώνουν την τάση και τη στάση της κοινωνίας απέναντι στις πολιτικές, αλλά και τις εθνικές εξελίξεις !

Πώς άλλαξε τη χώρα το δημοψήφισμα

του Γιώργου Νικολόπουλου  - protagon.gr

Για έξι ημέρες, όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως, όλα τα κανάλια ανεξαιρέτως και σχεδόν όλοι οι Έλληνες αρθρογράφοι (με εξαίρεση Μίχα, Θεοδωράκη και Θεοδωρόπουλο), όλοι μα όλοι υποστήριξαν πως η ιδέα Παπανδρέου για δημοψήφισμα ήταν καταστροφική.  Ε λοιπόν όχι. Δεν ήταν καταστροφική η ιδέα αυτή. Ήταν σοφή. Ιδιοφυής. «Με μία κίνηση ματ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άδειασε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της χώρας» έγραφα ξημερώματα Τρίτης. Προσθέτω σήμερα: δεν το άδειασε μόνο. Το ξεδόντιασε. Το ξεμπρόστιασε. Το ξεγύμνωσε. Το άλλαξε.