Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ !...

 Του Νίκου Δήμου - ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
Γεννήθηκα στην προπολεμική δραχμή, σε μία Αθήνα που είχε πεντακόσιες χιλιάδες κατοίκους και ποτέ δεν πέρναγε αυτοκίνητο από τον δρόμο που παίζαμε.

• Ο πατέρας μου εργαζόταν στο Δημόσιο και τότε, στις θεατρικές επιθεωρήσεις, οι δημόσιοι υπάλληλοι εμφανίζονταν πεινασμένοι και ταλαίπωροι.

• Απέναντι από το σπίτι μας έμενε ένας καθηγητής πανεπιστημίου. Ήταν σπάνιο είδος και...

Εθνικό Συμβούλιο: ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

«Είναι η συντηρητική Ευρώπη που έχει αποτύχει. Αντί να σταματήσει την κερδοσκοπία των αγορών, αντί να επιβάλει εποπτεία στους οίκους αξιολόγησης, που είδαμε με τη χθεσινή απόφαση την περαιτέρω κρίση που δημιούργησαν στην Ευρωζώνη, αντί να επιβάλει διαφάνεια για τα λεγόμενα «CDS», τα παράγωγα, αντί να ελέγξει τις offshore και τους φορολογικούς παραδείσους, που ουσιαστικά κλέβουν χρήματα από τους λαούς, αντί να ισχυροποιήσει έγκαιρα την πυροπροστασία από τις φωτιές των αγορών, η συντηρητική Ευρώπη, ως λύση, επέβαλε απλώς πρόγραμμα λιτότητας σε κάθε κράτος-μέλος» είπε απευθυνόμενος προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου. Προσδιόρισε τρεις πολιτικές προτεραιότητες για το ΠΑΣΟΚ: Πρώτη, η εξάλειψη των ανισοτήτων και η κατοχύρωση βασικών δικαιωμάτων, όπως το ελάχιστο εγγυημένο επίπεδο διαβίωσης. Δεύτερη να αλλάξει το αναπτυξιακό μας πρότυπο, ώστε να διέπεται από ποιότητα, διαφάνεια, απλότητα, σιγουριά, ελληνική ταυτότητα, πράσινες πολιτικές. Και τρίτη προτεραιότητα, προϋπόθεση για την υλοποίηση των δύο προηγούμενων, η αναζωογόνηση των δημοκρατικών μας θεσμών. Διακήρυξε τέλος την ενότητα του ΠΑΣΟΚ προς κάθε κατεύθυνση: «Θα αποδείξουμε, για μια ακόμα φορά, απέναντι στις σειρήνες των ...