Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ποιο είναι το τελευταίο κράτος του Σοβιετικού κόσμου;


 του Αντώνη Κρούστη- ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ


•    Που, έχει το 60%-70% της οικονομικής δραστηριότητας του, υπό τον έλεγχο του κράτους;
•    Που, έχει 1.000.000 δημόσιους υπαλλήλους και μόνο 200.000 εργαζόμενους στις μεγάλες «καπιταλιστικές» βιομηχανίες;
•    Που, έχει φορολογικούς συντελεστές 40%;
•    Που, έχει 23% ΦΠΑ;

Αριστερά

Μπαίνοντας ή βγαίνοντας;
Ενα πολύ καλό κείμενο του Κώστα Βαξεβάνη
Υπάρχουν δεκάδες χαρακτηρισμοί που μπορείς ν’ αποδώσεις στην ελληνική Αριστερά. Και επειδή η αντικειμενικότητα δεν υπάρχει, αλλά είναι απλώς το μέτρο της ευπρέπειας του υποκειμενισμού μας, υπάρχουν ευπρεπείς, αλλά και όχι τόσο, χαρακτηρισμοί. Στους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες της Αριστεράς πολλοί έχουν να αντιτάξουν ιδεολογικές εμμονές κι εγκληματικές αγκυλώσεις. Και η Αριστερά με τη σειρά της μπορεί ν’ απαντήσει πως όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της δεν θα υπήρχαν, αν στην Ελλάδα λειτουργούσε η Δημοκρατία και τα κόμματά της δεν διώκονταν επί δεκαετίες, δεν αναγκάζονταν να συνδέσουν την ύπαρξή τους με την καχυποψία και τη σκληρή στάση.

Στα άδυτα του παρακράτους των μεγαλοφοροφυγάδων το ΣΔΟΕ!

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος επέβαλε πρόστιμα 3 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) έχουν μπει οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι κατά σύστημα κλέβουν το ελληνικό κράτος. 

Και απ’ ότι δείχνουν τα αποτελέσματα των ερευνών, που αποκαλύπτει σήμερα το Pheme.gr, οι ελεγκτικές υπηρεσίες χτύπησαν φλέβα χρυσού!

Πρόστιμα ύψους...

Τωρα απλα ΠΑΜΕ...πασο

Ειναι η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ηλιθιε...


Ο τιτλος ειναι η απαντηση που πηρε ο συντροφος του ΠΑΜΕ που ρωτουσε τωρα τι κανουμε; Εχοντας μεινει  στο αρθρο του ριζοσπαστη τον Νοεμβριο του 2010.

"Ριζοσπάστης" Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2010

 H ένταξη της επιχείρησης στο άρθρο99 σημαίνει ότι:
«Βγαίνει κερδισμένη η εργοδοσία, γιατί ξεμπερδεύει μια και καλή από όσους χρωστάει, προμηθευτές και εργαζόμενους, (δηλαδή οι εργαζόμενοι θεωρούνται και αυτοί προμηθευτές), κατοχυρώνοντας τον εργοδότη για να προχωρήσει σε στάση πληρωμών προς όλους.

Φτάνει πια ρε κοράκια ??

Ρε "φιλάνθρωποι" και οι "φιλεύσπλαχνοι"

το σόου με τους άστεγους...
Nέα μόδα ανακάλυψαν τα κανάλια και οι εφημερίδες με τους χιλιάδες άστεγους, άπορους και άνεργους που σέρνουν καρτερικά το σταυρό στο Γολγοθά τους. Ανέκαθεν μας άρεσε να παρακολουθούμε -με ανακούφιση- το δράμα της διπλανής πόρτας, για να αισθανθούμε καλύτερα που δεν είμαστε εμείς στη θέση αυτών των ανθρώπων.