Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Αλληλεγγύη στην ισοπέδωση


(αναδημοσίευση από ellinaki.blogspot.com )

Το σύνθημα «η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας» αποτελεί μία από τις πιο γνωστές φράσεις στον ευρύτερο αριστερό και αντιεξουσιαστικό χώρο. Φυσικά, δεν υπάρχει κάτι μεμπτό σε αυτό και σίγουρα εκφράζει μία μεγάλη αλήθεια όταν μιλάμε για ανθρώπινους δεσμούς και κοινωνίες. Η αλληλεγγύη είναι και πρέπει να είναι το βασικό συνδετικό στοιχείο των ανθρώπων μέσα σε μία κοινωνία. Και αλλοίμονο σε όποιον νομίζει ότι μπορεί να επιβιώσει χωρίς μία στοιχειώδη κοινωνική αλληλεγγύη στον κύκλο που ζει.

Νοικοκυραίοι, ραντιέρηδες, καιροσκόποι. Θεσμοί και νοοτροπίες στην ελληνική οικονομία

 (αναδημοσίευση από politicalreviewgr.blogspot.com)

Ο Αρίστος Δοξιάδης, σκιαγραφεί την νοοτροπία και τους θεσμούς της ελληνικής κοινωνίας στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο. Ένα άρθρο που γράφτηκε στο Athens Review of Books, τεύχος 8, Ιούνιος 2010 και παραμένει τραγικά επίκαιρο.

ΛΟΓΟΠΛΑΙΣΙΟ [Καθαρεύουσα και δημοτική] Ο τρόπος που συζητάμε για την οικονομία άλλαξε άρδην, μέσα σε λίγους μήνες. Πριν ξεσπάσει η δική μας κρίση του χρέους ο δημόσιος διάλογος δεν διέφερε πολύ από τον αντίστοιχο στις δυτικές χώρες. Είχαμε τις κλασικές συζητήσεις υπέρ του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, υπέρ της τόνωσης της ζήτησης ή της περικοπής δαπανών, για το φιλελευθερισμό και τη σοσιαλδημοκρατία, κ.ο.κ. Λίγοι σχολιαστές επέμεναν στις ελληνικές ιδιαιτερότητες.[2] Για παράδειγμα ότι το Δημόσιο δεν είναι Δημόσιο όταν το έχουν αλώσει ιδιωτικά και συντεχνιακά συμφέροντα, και το ιδιωτικό δεν είναι ιδιωτικό όταν ζει από το δημόσιο χρήμα. Αλλά αυτές οι φωνές δεν ήταν παρούσες ούτε στο λόγο των κομμάτων, ούτε των καναλιών, ούτε φυσικά στη χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής.

Μας αντιγράφουν!!!

 Δε γράφουμε μόνο εμείς για σκυλιά που αλυχτάνε!!!

(http://prasinofrouros-pieria.blogspot.com/2011/10/blog-post_17.html)
Μεταφέρουμε δημοσίευμα της σελίδας parapolitiki.gr για τη συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά..

Aντώνη, μάζεψε τα σκυλιά που αλυχτάνε

Σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός του ζήτησε να μαζέψει τους γαλάζιους που διακινούν τις γελοιότητες για "Γουδή", "κρεμάλες" και "ελικόπτερα". Ο Πατριωτικότερος έκανε ότι δεν ήξερε τίποτα.

Κι όμως. Η άτυπη εθνικιστική αυλή του Αντώνη Σαμαρά συντονίζει και καθοδηγεί ένα στόλο blogs και δημοσιογραφίσκων της συμφοράς, από Extra3 μέχρι Ράδιο9, που κάνουν ό,τι μπορούν για να δημιουργήσουν ένα εμφυλιακό κλίμα στην κοινωνία. Ο Σαμαράς επιλέγει συνεχώς να ζει δυο...ζωές. Το πρωί τους αποδοκιμάζει και λέει "δεν τους ξέρω" και το βράδυ τους τρέφει. Θυμίζω ότι δεν τολμά καν να διαγράψει τον Πάνο Καμμένο.

Απόφοιτος Πολυτεχνείου δεν γνωρίζει τι είναι το "έτος φωτός". Το μικρό του όνομα είναι "Αλέξης"

 (αναδημοσίευση από parapolitiki.gr)

O Aλέξης Τσίπρας φοίτησε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία και τη Χωροταξία. Τον Απρίλιο του 2008, δήλωσε σε συνέντευξη του:

Διάβαζα τελευταία στιγμή και δεν έμπαινα στα αμφιθέατρα παρά μόνο για τις συνελεύσεις.

Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το πως ένας πτυχιούχος του ΕΜΠ μπορεί να εκστομίσει μια τέτοια μπαρούφα:

Όμως κύριε Αντιπρόεδρε, αλήθεια εγώ θα ήθελα να σας ρωτήσω πόσο απέχει η 21η Ιουλίου από το σήμερα. Ημερολογιακά απέχει σχεδόν ένα μήνα όμως στην ουσία, στην πραγματικότητα απέχει έτη φωτός.

Το έτος φωτός μετρά απόσταση κι όχι χρονική διάρκεια. Συγχαρητήρια κ.Τσίπρα, είστε το ζωντανό παράδειγμα της ανάγκης αναβάθμισης του Δημοσίου Πανεπιστημίου.

Υπ. Δικαιοσύνης: Κανείς δεν έχει το δικαίωμα του «Δεν δικάζω»

«Όταν αυτοί που έχουν ταχθεί να υπηρετούν το σύνταγμα και τους νόμους δεν το κάνουν, φανταστείτε τι μήνυμα εκπέμπουν», δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και χαρακτήρισε δικαιολογημένη και καθόλου απαξιωτική την αντίδραση του πρωθυπουργού.
«Εάν οδηγηθούμε σε θεσμική αποδόμηση, θα καταρρεύσουμε» είπε ο κ. Παπαϊωάννου και υπενθύμισε ότι με βάση το σύνταγμα η απεργία στους δικαστικούς απαγορεύεται. «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα του “Δεν δικάζω”», τόνισε.

Μεταπτυχιακά στην... Ελλάδα κάνουν οι ιταλοί αναρχικοί

(αναδημοσίευση από tanea.gr 18-10-2011)

Παγιώνεται η συνεργασία των αντιεξουσιαστών στο αντάρτικο πόλεων

«Μάστερ» στο αντάρτικο πόλεων ή αλλιώς στην οργάνωση και συμμετοχή σε επεισόδια κάνουν στην Ελλάδα ιταλοί αναρχικοί. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν μέλη του ιταλικού «μαύρου μπλοκ» των αναρχικών, που πρωταγωνίστησαν το περασμένο Σάββατο σε επεισόδια και καταστροφές στη Ρώμη, κατά την παγκόσμια κινητοποίηση των «Αγανακτισμένων».

"Έλληνες και Ευρωπαίοι απορούν, γιατί ο Σαμαράς θέλει να κυβερνήσει"

(αναδημοσίευση από star.gr)
Για διακαή πόθο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας να κυβερνήσει κάνει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο με τίτλο
«Μπισκοτάκι για γιατρικό – ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα Σαμαράς θέλει να κυβερνήσει».

Η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο διαφαινόμενη νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές αλλά επισημαίνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς κράτησε αρνητική στάση την ώρα της κρίσης: «Η νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές φαίνεται ρεαλιστική. Εδώ και εβδομάδες η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Όμως όλοι απορούν, όχι μόνον οι Έλληνες, αλλά και οι Ευρωπαίοι, γιατί θέλει κάποιος αυτή τη στιγμή να αναλάβει την διακυβέρνηση της Ελλάδας; Στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κυριαρχεί ο σκεπτικισμός. Στην κρίση ο Έλληνας πολιτικός διακρίθηκε κυρίως για την αρνητική του στάση».

απάντηση στο "ποιοι είμαστε"...

Αναρωτιούνται, λέει, ποιοί είμαστε...
Το γράφουμε στην αρχή της σελίδας μας:

Είμαστε αυτοί που έχουμε αγανακτήσει με τους "αγανακτισμένους" που τα βλέπουν και τα παρουσιάζουν όλα μαύρα, κίτρινα, κόκκινα, μπλέ. Υπάρχει και πράσινη άποψη. Υπήρχε και υπάρχει ο κοινός νούς που δεν καταφεύγει σε ακρότητες, δεν κρεμάει κουδούνια για να κάνει εντύπωση, δεν ουριάζει γιατί έμαθε να μιλά, να συζητά και κυρίως να ακούει. Και σε πείσμα όλων να χαμογελά!
Είμασατε όλοι αυτοί που στην καταχνιά που θέλουν να απλώσουν όλοι αυτοί, οι ανύπαρκτοι σε φυσιολογικές συνθήκες, επιλέγουμε να αναζητούμε την άποψη που ενώνει και δημιουργεί και όχι τις κραυγές που διχάζουν που προκαλούν φόβο.
... και φυσικά θα απαντάμε στο λόγο με λόγο, στην κραυγή και στο ουρλιαχτό  ανάλογα.
... άλλωστε όταν ένα κοπρόσκυλο σε επιτίθεται δεν το βάζεις στα πόδια είναι σίγουρο πως θα σε κυνηγήσει... ή κάθεσαι ακίνητος ή το κυνηγάς εσύ. Μέχρι τώρα το ότι καθόμαστε ακίνητοι τους έδωσε το θάρρος να γαυγίζουν γύρω γύρω... εε καιρός είναι να τους πάρουμε στο κυνήγι..

ούστ! κοπρόσκυλα!!!!!!



.... μας ψάχνουν λέει...

.... μας εντόπισαν!
τους ενοχλήσαμε....
και μας ψάχνουν....
http://politispierias.blogspot.com/2011/10/blog-post_7353.html#more
όπως καταγράφεται σε blog εβδομαδιαίας εφημερίδας ...
ωραία συνεχίζουμε με ενδιαφέρον!!