Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

"Έλληνες και Ευρωπαίοι απορούν, γιατί ο Σαμαράς θέλει να κυβερνήσει"

(αναδημοσίευση από star.gr)
Για διακαή πόθο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας να κυβερνήσει κάνει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο με τίτλο
«Μπισκοτάκι για γιατρικό – ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα Σαμαράς θέλει να κυβερνήσει».

Η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο διαφαινόμενη νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές αλλά επισημαίνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς κράτησε αρνητική στάση την ώρα της κρίσης: «Η νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές φαίνεται ρεαλιστική. Εδώ και εβδομάδες η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Όμως όλοι απορούν, όχι μόνον οι Έλληνες, αλλά και οι Ευρωπαίοι, γιατί θέλει κάποιος αυτή τη στιγμή να αναλάβει την διακυβέρνηση της Ελλάδας; Στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κυριαρχεί ο σκεπτικισμός. Στην κρίση ο Έλληνας πολιτικός διακρίθηκε κυρίως για την αρνητική του στάση».
Ασκώντας στη συνέχεια κριτική στον αρχηγό της ΝΔ το άρθρο υπογραμμίζει ότι «ο Σαμαράς χρησιμοποιεί συχνά τη θέση του σαν αρχηγού της αντιπολίτευσης για να εξωραΐσει την πραγματικότητα στους ψηφοφόρους του. Υπαινίσσεται ότι με αυτόν σαν πρωθυπουργό η διέξοδος από την κρίση θα είναι σχεδόν ανώδυνη. Είναι αλήθεια ότι το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει ορισμένες προτάσεις που πολλοί οικονομολόγοι τις βρίσκουν αξιόλογες, όμως στην ουσία οι προτάσεις της ΝΔ είτε είναι ασαφείς, είτε είναι αδύνατον να χρηματοδοτηθούν».

«Στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματός του ο Σαμαράς υποσχέθηκε την άμεση ‘επανεκκίνηση’ της ελληνικής οικονομίας, μόλις τον ψηφίσουν σαν πρωθυπουργό. Ο κ. Σαμαράς σπούδασε οικονομικά στο Κολέγιο Άμχερστ και στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Πιθανότατα να κληθεί σε λίγο να αποδείξει εάν έμαθε κάτι που να χρησιμεύσει και εκτός του πανεπιστημίου» καταλήγει το δημοσίευμα.

Σημείωση prasinofrourou:
Ο Σαμαράς εκφράζει ένα πολιτικό σύστημα το οποίο διαχειρίστηκε τον ελληνικό πλούτο μόνο για να πλουτίσει το ίδιο...
Σήμερα το ίδιο πολιτικό σύστημα μετάνοιωσε που παρέδωσε την εξουσία στον Παπανδρέου και θέλει πάσει θυσία να επανέλθει γιατί πιστεύει πως τώρα μπορεί να κερδίσει περισσότερα....
...όσο για την Ελλάδα και τους Έλληνες ένα ξεροκόματο θα περισέψει και γι αυτούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου