Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Η Ελλάδα δανείζεται ή δανείζει;

Μα το ντέρμπυ είναι στημένο
κι από πριν ξεπουλημένο
και συ πνίγεσαι σε δίχρωμα κασκόλ


Όποιος καθίσει και ψάξει στο διαδίκτυο θα ανακαλύψει πολλά ωραία πράγματα. Θα διαβάσει ας πούμε ξένες εφημερίδες – υγιείς οργανισμούς – που επιβιώνουν με βάση το προϊόν τους. Στη χώρα μας θα τα διαβάσει από δεύτερο χέρι, αργότερα, ή ποτέ.
Λέγοντας “προϊόν” εννοούμε τη φερεγγυότητα, τη μαχητικότητα, την ανεξαρτησία, την αναζήτηση της αλήθειας, την ειδησεογραφία, το ρεπορτάζ.
Φυσικά και δεν εννοούμε τον κρατικοδίαιτο παρασιτισμό, αυτόν δηλαδή που ευδοκιμεί στην Ελλάδα.
Φυσικά και δεν εννοούμε δημοσιογραφικούς οργανισμούς που επιβιώνουν αποκλειστικά και μόνο από τις κρατικές διαφημίσεις, τα ένθετα “εργασίας”, ή τις αγοραπωλησίες των μικρών αγγελιών.
Φυσικά και δεν εννοούμε δημοσιογράφους που λένε πολλά για πράγματα που αγνοούν παντελώς, ή κρατούν το στόμα τους κλειστό για πράγματα που γνωρίζουν πολύ καλά, με ιδιοτέλεια, ανάλογα το προσωπικό τους συμφέρον, ή του μέσου που εργάζονται.
Φυσικά και δεν εννοούμε τα CD και τα DVD, τις εγκυκλοπαίδειες, τους πίνακες ζωγραφικής (!), τις βαλίτσες και  τα νεσεσέρ (!!!) που έχουν για δώρο ...μια εφημερίδα!

Έλεος πια!!!

Από "ΑΣΗΜΩΝΗΣ"

ΓΟΥΜΑΡΙ και ΛΑΜΟΓΙΟ" ΜΕ ΒΟΥΛΑ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ...ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ...!!!

ΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ "ΛΙΓΟΥΡΗΣ" ΕΠΑΙΡΝΕ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ...ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ...!!!

Με αυτό τον ανεκδιήγητο Βουλευτή του ΛΑΟΣ, πού εκτός από την δημόσια αισθητική προσβάλει κατάφωρα και τον θεσμικό του  ρόλο, έχουμε ασχοληθεί και στό παρελθόν.
Είναι ή ίδια πολιτική... "φυσιογνωμία" (μάρτυς μου ο Θεός), πού τσέπωνε τις υπερωρίες των μετακλητών υπαλλήλων του γραφείου του καί όπως είπε στην  αρχή τις έδινε γιά ενίσχυση του κόμματος Καρατζαφέρη, ενώ γιά να βρεί νομική φόρμουλα απαλλαγής αργότερα άλλαξε και είπε ότι τα τσέπωνε γιά...

Πριν φαγωθούμε μεταξύ μας

ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟΥ                        
 Οι πολιτικοί και η τηλεόραση φταίνε πρωτίστως για την ελεεινή κατάσταση. Όχι το λούμπεν προλεταριάτο που εγκληματεί για να βρει να φάει.            Σήμερα το πρωί, κατεβαίνοντας με τα πόδια στη δουλειά, άκουσα φωνές. Μια γριά στρίγγλιζε. Δεν καταλάβαινες τι έλεγε. Γύρισα και το πρώτο που είδα ήταν ένας τύπος γύρω στα 25 που έτρεχε στην κατηφόρα μ’ ένα θριαμβευτικό χαμόγελο! Με τα πολλά η γριά εξήγησε ότι πήγε να της αρπάξει την τσάντα.
Πιο κάτω τον ξανασυνάντησα. Φαίνεται πάλι κάτι είχε κάνει και τον είχαν στριμώξει σε μια είσοδο. Ένα ψηλό σεκιούριτι τον είχε γραπωμένο από τους γιακάδες και του έκανε ερωτήσεις. Του ζήταγε κάτι - μάλλον τα χαρτιά του. Ήταν Έλληνας. Ήταν αναψοκοκκινισμένος και ανήσυχος, αλλά όχι ακριβώς πανικόβλητος. Είχε ένα βλέμμα καταφερτζή με φιλοσοφία «Κάνω ό,τι μου κάνει η ζωή». Θα τον έλεγες έως και συμπαθή, αν δεν σκεφτόσουν ότι...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΩΡΑ !...

«Όσοι επιστήμονες και πνευματικοί άνθρωποι υπογράφουμε την παρούσα πρόσκληση, έχουμε την τιμή να σας καλέσουμε σε ανοιχτή δημόσια εκδήλωση με θέμα :

“Για την Ελλάδα, τώρα!”

στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, οδός Σταδίου 13 την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012 & ώρα 12.00-14.00.

Τους αμέσως προσεχείς μήνες, η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει ό,τι κέρδισε με κόπο και θυσίες όλων των μεταπολεμικών γενιών.