Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ευρωκρίση



http://politiki-geliografia.blogspot.com/

Το χανείο της γραβιέρας.

Αναρτήθηκε από MANIER
Πριν πάρα, μα πάρα πολλά χρόνια ο Οδυσσέας Ανδρούτσος τα έβαλε με τον Ομέρ Βρυώνη στο χάνι της Γραβιάς για τα πιστεύω του και νίκησε. Έμεινε στην ιστορία και αν και λίγοι ξέρουν την ιστορία όλοι έχουν ακουστά το μέρος της μάχης και το χρησιμοποιούν σαν παράδειγμα στο λόγο τους.
Σήμερα ζούμε μια άλλη μάχη, αυτή του χανείου της γραβιέρας. Μια παρωδία που κι αυτή θα μείνει στην ιστορία ως η πιο ηλίθια μάχη από τη νεολιθική εποχή έως σήμερα. Γιατί, ενώ από την Ελλάδα πέρασαν πολλοί, πατριώτες, προδότες, κλέφτες, ευεργέτες, ποτέ, μα ποτέ στην ιστορία μας αλλά και αυτή της Ευρώπης δεν έχουν υπάρξει τόσοι ηλίθιοι μαζεμένοι στο ανώτατο επίπεδο ηγεσίας και κυβερνήσεως και τόσοι βολεμένοι «πολίτες».

Όχι στον κανιβαλισμό Παπανδρέου/Όχι στην αγιοποίηση Παπανδρέου

Παρατηρώ τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για τα εσωκομματικά του Πασοκ, οτι έχουν αναπτυχθεί δυο κυρίαρχες ακραίες τάσεις, ενώ όσοι έχουν μία πιο ψύχραιμη στάση, υπάρχει η βιασύνη να ταυτιστούν από κάποιους με ένα από τα άκρα.

Υπάρχει η μία τάση που λέει οτι ο Παπανδρέου είναι άχρηστος, δεν έκανε τίποτα, απέτυχε, τόλμησε να μιλήσει για το καταστροφικό δημοψήφισμα που λειτούργησε με τη λογική του φαινομένου της πεταλούδας για τον παγκόσμιο καπιταλισμό (μόνο αυτό δεν έχουμε ακούσει ακόμη).
Υπάρχει και η άλλη τάση που λέει οτι ο Παπανδρέου είναι ο Μεσσίας που στο μέλλον όλοι θα πίνουμε νερό στο όνομά του, που πέτυχε στα πάντα, που τον έφαγαν τα συμφέροντα, ενώ αυτός τα είχε όλα καλώς καμωμένα, που τον πρόδωσαν οι δικοί του άνθρωποι.

ΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...

Ο Ελληνικής καταγωγής βουλευτής στην Ελβετία, ο κ. Ζησιάδης, διατυπώνει ΕΥΘΕΩΣ την κατηγορία ότι Έλληνες βουλευτές έχουν αδήλωτες στο ποθεν έσχες και αδικαιολόγητες καταθέσεις σε Ελβετικές τράπεζες.

Δύο βουλευτές της Ν.Δ ο κ. Γιακουμάτος και ο κ. Τζαβάρας, προς τιμή τους, αντιδρούν και ζητάνε με ερώτησή τους στην Βουλή να διερευνηθεί η καταγγελία.

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης προχωρεί ακόμα περισσότερο και ζητάει, επισήμως εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, να εξουσιοδοτήσουν ΟΛΟΙ οι βουλευτές τις αρχές, ώστε να ΑΝΟΙΞΟΥΝ  ΑΜΕΣΑ και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες, ΟΛΟΙ οι λογαριασμοί μελών του Ελληνικού κοινοβουλίου που τυχόν υπάρχουν σε Ελβετικές τράπεζες.

Μια εικόνα…τρεις εκδοχές!!! Ιδού το θαύμα των ΜΜΕ….

Όπως βλέπετε η παραπάνω φωτογραφία έχει προβληθεί από τρία διαφορετικά κανάλια, όμως σε κάθε κανάλι της δίνουν και διαφορετική ερμηνεία.

To πρώτο κανάλι και μέρος της εικόνας απεικονίζει τη στιγμή πριν τη ...στυγνή εκτέλεση ενός στρατιώτη. Ο "κακός" Αμερικάνος.

Το μεσαίο μέρος, το Imperiv Studio δείχνει την πλήρη εικόνα, δηλαδή ένας στρατιώτης να σκοπεύει με το όπλο του το στρατιώτη του προηγούμενου μέρους ενώ δίπλα του ένας τρίτος του δίνει νερό.

Ενώ το "αξιόπιστο" CΝΝ πρόβαλε μόνο τη σκηνή που ο τρίτος στρατιώτης δίνει νερό με το παγούρι στον φανερά ταλαιπωρημένο άνδρα. Ο "καλός" Αμερικάνος.

Άλλη μια απόδειξη ότι τα ΜΜΕ προβάλουν τα πάντα όπως θέλουν.

Πιο λίγος από σένα, κανείς

Τα σταγονίδια του νεοΚαραμανλισμού στη Νέα Δημοκρατία προσπαθούσαν για δυο χρόνια να μας πείσουν ότι...πλήρωσες το Βουκουρέστι κι ότι σε έριξαν οι δυνάμεις του Σκότους. Σαν τώρα θυμάμαι τον Πάκη να κάνει δεκάδες τέτοιες δηλώσεις.
Χθες, το Δικαστήριο της Χάγης δικαίωσε εν μέρει τα Σκόπια εξαιτίας των δικών σου δηλώσεων περί "βέτο". Βουλιμικός για επικοινωνιακά παιχνίδια κι εντυπώσεις, "κρέμασες" μια ολόκληρη χώρα σε ακόμα ένα εθνικό ζήτημα. Είχε προηγηθεί η δειλία σου με το σχέδιο Ανάν που τίναξε στον αέρα διαπραγματεύσεις ετών.
Ούτε σήμερα θα πεις κουβέντα. Πιο λίγος από σένα, κανείς.
parapolitiki.com

Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !...

Από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

΄Εχουν διατυπωθεί, κατ΄ επανάληψη οι καταγγελίες για το ρόλο μιας σειράς υπουργών και συνακόλουθα κάποιων βουλευτών της επιρροής τους, στα γεγονότα που προηγήθηκαν της συγκρότησης της κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας. ΄Αλλωστε, αρκετοί απ΄ αυτούς είχαν μονίμως τηλεοπτικό στασίδι – κυρίως στο Mega – καθ΄ όλη τη διάρκεια των διεργασιών τις σχετικές με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και εκτόξευαν τις απαιτήσεις τους και τις απειλές τους,

Πολύ "ψηλά" τον πήρες τον αμανέ.....

Μείναμε με το στόμα ανοιχτό!
Που ήταν τόσα χρόνια αυτή η γυναίκα!
Πως τα καταφέρνει όλα τόσο υπέροχα! Τόσο δυναμικά! τόσο απλά τελικά!
Ο λόγος για την "Γαλάζια Μπάρμπι" του Νομού μας.
Η κ. Αντιπεριφερειάρχης λοιπόν πήγε λέει στη Βουλή σε Επιτροπή εκεί για να καταθέσει την άποψή της για τον Όλυμπο και έκανε "ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ!!!" Ούτε μέλος της Επιτροπής να ήταν! Δηλαδή οι Βουλευτές που συμμετέχουν κάθε μέρα στις επιτροπές οι οποίες μερικές φορές είναι του τύπου "κουβέντα να γίνεται" τι θα πρέπει να λένε: "τους έσκισαν" ας πούμε. Και όταν λέτε κ. Μαυρίδου "δυναμική εμφάνιση" εναντι ποίων; Την άποψή σας ανάμεσα σε άλλους εκπροσώπους κληθήκατε να πείτε, έτσι απλά!