Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Στις 3 Σεπτέμβρη το σήμα για την επανεκκίνηση της χώρας.

Με όλες του τις δυνάμεις το ΠΑΣΟΚ συζητά και αποφασίζει το σχέδιο για την επανεκκίνηση της κοινωνίας και της οικονομίας μας. Οι δύο ευρείες διαθεσμικές επιτροπές για την κοινωνική προστασία και την ανάπτυξη που συγκροτήθηκαν με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, συνεδρίασαν για δεύτερη φορά την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010 στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Με τον συντονισμό του ΙΣΤΑΜΕ, συναντήθηκαν γενικοί γραμματείς υπουργείων, κοινοβουλευτικά στελέχη και Γραμματείς των Τομέων του ΠΑΣΟΚ.

Στις συνεδριάσεις των διαθεσμικών επιτροπών, κατατέθηκαν για συζήτηση και επεξεργασία περισσότερες από 100 προτάσεις εφαρμοσμένης πολιτικής, αλλά και επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα για την κοινωνία και την οικονομία μας. Στόχος παραμένει η δημιουργία ενός συνεκτικού πλαισίου μέτρων και πρωτοβουλιών, που θα οδηγήσει από τη μια πλευρά στην δημιουργία δικτύου αποτελεσματικής και βιώσιμης κοινωνικής προστασίας, και από την άλλη στην επάνοδο της οικονομίας μας σε αναπτυξιακή τροχιά. Στις συνεδριάσεις πήραν μέρος ο Γραμματέας του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης και ο Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, βουλευτής Επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος. Ήδη η συνάντηση αυτή στελεχών από την κυβέρνηση, τη Βουλή και το Κίνημα αποτελεί κεκτημένο, που θα πρέπει να αξιοποιηθεί και στο μέλλον.

Θα γίνουν δύο ακόμη συνεδριάσεις των διαθεσμικών επιτροπών στις 20 και τις 23 Αυγούστου αντίστοιχα, οπότε θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία. Τα πορίσματα των επιτροπών θα τεθούν υπόψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και των οργάνων του Κινήματος.

Το ΠΑΣΟΚ, με συναίσθηση ευθύνης, περίσκεψη αλλά και τόλμη, θα είναι έτοιμο στις 3 Σεπτέμβρη, στην επέτειο της ίδρυσής του, να προτείνει τη συγκρότηση μιας μεγάλης, προοδευτικής κοινωνικής συμμαχίας για την ανασυγκρότηση της χώρας μας. Η παρουσία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναμένεται να δώσει τον τόνο της αποφασιστικότητας και της αισιοδοξίας για την μεγάλη προσπάθεια αλλαγής της χώρας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/f6d9cb43-3590-4e77-80a0-6a7942b35903

Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

29/07/2010, Συνέντευξη Τύπου Πολιτικής Ηγεσίας ΥΠΕΘΑ με θέμα:  Σχέδιο νόμου για την υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και τη νέα δομή και διοίκηση
http://www.evenizelos.gr/press-interviews/1800-press-conference

Προκριματικές για τους υποψήφιους Δημάρχους του ΠΑΣΟΚ

Η διαδικασία για την επιλογή των υποψηφίων που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης, προχωρά με ευρείες διαδικασίες διαβούλευσης που συμμετέχουν τα όργανα του Κινήματος και τα τοπικά μας στελέχη. Ήδη, σύμφωνα με το άρθρο 51 του καταστατικού «Ανάδειξη Υποψηφίων Δημάρχων» και την απόφαση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων (Ε.Α.Υ.), σε ορισμένους Δήμους φαίνεται σκόπιμη η διεξαγωγή προκριματικών εκλογών.

Στις προκριματικές εκλογές ψηφίζουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του κάθε Δήμου και όχι μόνο τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Οι προκριματικές εκλογές θα διεξαχθούν σε ορισμένους Δήμους που θα καθοριστούν με απόφαση της Ε.Α.Υ. και σε ημερομηνίες που επίσης θα αποφασιστούν σύντομα. Για το σκοπό αυτό, ο Γραμματέας του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης και ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Θανάσης Τσούρας, εξέδωσαν σχετική εγκύκλιο προς όλες τις οργανώσεις του Κινήματος, καθορίζοντας την σχετική διαδικασία. Αν θέλετε να διαβάσετε την εγκύκλιο, κάντε κλικ εδώ:

http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/b2cd8f24-eec5-4045-a8af-a15b78198635

Και ο Μητσοτάκης Αντώνη είναι περήφανος για τον υπ. Περιφερειάρχη σου!!!

To πρώτο «εκλογικό» ατόπημα α διέπραξε χτες ο Αντώνης Σαμαράς και μάλιστα στην πατρίδα της συζύγου του στη Λέσβο. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ο Παύλος Βογιατζής είναι μαζί μας» είπε χαρακτηριστικά και προφανώς του άρεσε τόσο πολύ που το επανέλαβε άλλες δύο φορές!
Και οι νεοδημοκράτες του ακριτικού αυτού νησιού ακόμη προσπαθούν να καταλάβουν για ποιο λόγο είναι περήφανη η Ν.Ν.Δ. (Νέα Νέα Δημοκρατία) του Αντώνη.
Για τις τοποθετήσεις Βογιατζή απέναντι στο πρόσωπο του Σαμαρά κατά την διάρκεια της κούρσας εκλογής στην θέση του Προέδρου του κόμματος;
Για την πλήρη υποστήριξη Βογιατζή στο πρόσωπο της Ντόρας και την πλήρη απαξίωση του Σαμαρά με χαρακτηρισμούς που ούτε ο … Πάγκαλος δεν θα τους έλεγε;
Για όσα «άκουσε» ο Αβραμόπουλος όταν συνεργάστηκε με τον Σαμαρά;
Εκτός και αν είναι υπερήφανοι στη Ν.Ν.Δ. για το μεγάααλο έργο που συντελέστηκε στη Νομαρχία Λέσβου και ξεπερνά τα σύνορα του διαπλανητικού μας συστήματος !!! Διαστημικό έργο! Ατό φαίνεται ότι ζήλεψαν στη Ν.Ν.Δ.
Ζήλεψαν τα 2.000.000 ευρώ χρέος του LesvosShop ! Μιας επιχειρήσεως πρότυπο που ξεκίνησε με όλες τις προϋποθέσεις για τεράστια επιτυχία και ο Νομάρχης Λέσβου το μετέτρεψε στον μεγαλύτερο εφιάλτη της θητείας του ! Σήμερα το Lesvoshop είναι η «χαρά» των δικαστών και των Εισαγγελέων που στο μέλλον θα ασχολούνται για πολλά χρόνια μαζί του!!!
Ζήλεψαν προφανώς τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι δρόμοι και τα γεφύρια στη Λέσβο που οραματίστηκε και σχεδίασε ο Βουνάτσος ως αντάρτης του ΠΑΣΟΚ!
Ο Αντώνης είναι υπερήφανος για τις ειδικότητες ιατρών που χορηγούσε η Νομαρχία στη Λέσβο .
Για όσους απέκτησαν επαγγελματικά διπλώματα οδήγησης!
Είναι πρόδηλο ότι είναι υπερήφανοι για την διάσταση που πήρε η υπόθεση της Αγριλιάς ! Μια υπόθεση που το zougla.gr ανέδειξε ως ένα σκάνδαλο ολκής για το οποίο ο Νομάρχης φέρει ακέραιη την ευθύνη! Φαίνεται ο Αντώνης δεν έμαθε τίποτα από το Βατοπέδι! Μπράβο Πρόεδρε …
Είναι προφανές ότι η υπερηφάνεια των Νέο-Νεοδημοκρατών ξεχειλίζει με την τοποθέτηση ως υπ.Περιφερειάρχη του Π.Βογιατζή, μιας και ιδεολογικά Πρόεδρος συμφωνεί φαίνεται με τις θέσεις του Νομάρχη για τα Ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό! Αντώνη , πρέπει να είσαι πολύ περήφανος για όσα έχει δηλώσει ο εκλεκτός Περιφερειάρχης σου κατά καιρούς στην Τουρκία, ειδικά τότε που προτίμησε να αδελφοποιηθεί με την τουρκική πόλη Αλτινολούκ αντί με την Κυπριακή μας Κερύνεια !! Γι αυτό ειδικά πρέπει να είσαι τόσο εσύ όσο και ο Δημητράκης , εξόχως υπερήφανοι και εντόνως Εθνικά συγκινημένοι !!
Όπως ρίγη συγκίνησης , θα πρέπει να σου προκάλεσε και η διαχείριση της υπόθεσης των λαθρομεταναστών και τα δισεκατομμύρια που ξόδευε η νομαρχία τόσα χρόνια !
Αλλά αλήθεια, μήπως η ΝΝΔ ζήλεψε το γεγονός στη Λέσβο η Νομαρχία για ΟΚΤΩ χρόνια δεν έκανε ούτε ένα έργο δικό της και εκτέλεσε τα έργα του ΠΑΣΟΚ και ονειρεύεται να κάνει το ίδιο και πανελλαδικά αφού πρώτα υποβαθμίσει την περιφέρεια Β. Αιγαίου μετατρέποντας την σε οικονομικό προτεκτοράτο της Τουρκίας ;
Πριν γίνει πρόεδρος της ΝΝΔ ο Αντώνης στη Λέσβο τον στήριζαν ως υποψήφιο μόνο δύο νεοδημοκράτης . Ο Γ. Γιαννέλλης και ο Α. Χατζηκομνηνός. Και μόνο αυτοί οι δύο δικαιώθηκαν για την επιλογή τους. ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι υποστήριζαν με πάθος την Ντόρα! Ο Χατζηκομνηνός που ήταν Δήμαρχος Μυτιλήνης τα έτη 2003-2007, ήθελε διακαώς το χρίσμα του υπ.Δημάρχου Μυτιλήνης. Και ο Περήφανος Αντώνης τον καθάρισε σαν αυγό δίνοντας το χρίσμα σε άλλον . Έτσι φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται στη ΝΝΔ την πολιτική ! Ευθύτητα και σταθερότητα στις επιλογές.
Εκτός και εάν τα έχουν μοιράσει με το ΠΑΣΟΚ και θα πάρει η ΝΝΔ την Περιφέρεια και το ΠΑΣΟΚ τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας (σε έκταση) .
Εάν είναι έτσι, τότε έχει δίκιο ο Αντώνης που καμαρώνει για τον Παύλο !
Άντε και εις ανώτερα παιδιά! Ποιος ξέρει… μπορεί να έχει ξεκινήσει η ίδρυση της Νέας Νέας Νέας Δημοκρατίας ! Κοινώς ζήτω η Ν.Ν.Ν.Δου !!!!
Αναρτήθηκε από enimerosipressnews

ΟΔΕ για την τεχνική, διαδικαστική και οργανωτική υποστήριξη της ανάρτησης νόμων και πράξεων στο διαδίκτυο.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την στελέχωση των Ομάδων Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) των Υπουργείων με αντικείμενο την τεχνική, διαδικαστική και οργανωτική υποστήριξη της ανάρτησης νόμων και πράξεων στο διαδίκτυο.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Δημοσίευση: 27 Ιουλίου, 2010
Καταληκτική Ημερομηνία: 9 Αυγούστου 2010

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ για την ενίσχυση της διαφάνειας με την ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο στοχεύει στην επίτευξη της μέγιστης δημοσιότητας της κυβερνητικής πολιτικής και της διοικητικής δράσης. Η ευρεία δημοσιότητα και η ανοικτή πρόσβαση στην πληροφορία που εξασφαλίζουν τα νέα μέσα διαδικτυακής επικοινωνίας διασφαλίζουν τη διαφάνεια της κρατικής δράσης και κατ’ αποτέλεσμα την υπευθυνότητα, την ευθύνη και τη λογοδοσία από την πλευρά των φορέων άσκησης της δημόσιας εξουσίας.
To Υπουργεία συγκροτούν ομάδες διοίκησης έργου (ΟΔΕ) για την υποστήριξη της διαδικασίας ανάρτησης.

Oι ΟΔΕ που θα συγκροτηθούν θα έχουν ως αντικείμενό της την τεχνική, διαδικαστική και οργανωτική υποστήριξη της ανάρτησης νόμων και πράξεων στο διαδίκτυο.

Ο ρόλος που καλείται να επιτελέσει η ομάδα διαχείρισης/διοίκησης έργου έχει εξαιρετικά κρίσιμη σημασία για τη σωστή και ολοκληρωμένη εφαρμογή του νόμου. Η συμμετοχή σ’ αυτήν δεν συνεπάγεται καμία επιπλέον αμοιβή ή αποζημίωση.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες διοίκησης έργου των Υπουργείων

* θα συντονίσουν τη συσταση ΟΔΕ στους Φορείς που εποπτεύουν

* θα αναρτούν τις πράξεις και αποφάσεις για το Υπουργείο στο διαδικτυακό τόπο ειδικού σκοπού αφου πρώτα εκπαιδευθούν

* θα κατηγοριοποιούν το αναρτώμενο υλικό ανάλογα με το περιεχόμενό του και θα μεριμνούν για τη διασφάλιση της επιλογής και προσθήκης των κατάλληλων θεματικών ενοτήτων.

* θα συλλέγουν και θα αξιοποιούν τα σχόλια τις ιδέες και προτάσεις που θα καταθέτουν συλλογικοί φορείς και πολίτες σχετικά με την υλοποίηση του νόμου.

Σας καλούμε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον συμμετοχής στις ΟΔΕ συμπληρώνοντας τη φόρμα ανάλογα με το Υπουργείο στο οποίο εργάζεστε.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε υπαλλήλους των Υπηρεσιών του Υπουργείου που κρίνουν ότι διαθέτουν τις κατάλληλες διοικητικές και τεχνικές γνώσεις για την εφαρμογή του νόμου.

Καταληκτική ημερομηνία: 9/8/2010

ΦΟΡΜΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ :

http://www.opengov.gr/home/?p=913

Τι θα διαβάζετε εδώ...

Αυτή η σελίδα έγινε γιατί πολλές φορές εμείς που πιστέψαμε σε ότι εκφράζει το ΠΑΣΟΚ μέσα από τα κείμενα και την ιδεολογία που διαμορφώθηκε στα τελευταία 30 χρόνια, όλοι εμείς που προσφέραμε και δεν είχαμε καμιά πρόθεση να εισπράξουμε τίποτα, όλοι εμείς που πρώτοι βλέπουμε τα "στελέχη" μας να χρησιμοποιούν τους δικούς μας αγώνες για την δική τους αναρρίχηση, όλοι εμείς νοιώθουμε πως κανένας δεν υπερασπίζεται το δίκιο μας, την ιδεολογία μας!
Ιδιαίτερα όταν βλέπουμε ακούμε και διαβάζουμε θέσεις και απόψεις εναντίον έργων δράσεων και απόψεων του ΠΑΣΟΚ και δεν υπάρχει καμιά απάντηση κανένας αντίλογος από τα "όργανα" και τα "στελέχη" του ΠΑΣΟΚ, αγανακτούμε...
Από εδώ λοιπόν θα δίνονται αυτές οι απαντήσεις!!!
Επίσης θα δημοσιεύουμε πολιτικά κείμενα και απόψεις, ενημερωτικά κείμενα που θα "ψαρεύουμε" στη θάλασσα του διαδικτύου και θεωρούμε ότι έχουν ενδιαφέρον!!!
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ
Γράφτηκε από: ΠΡΑΣΙΝΟΣ