Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΟΔΕ για την τεχνική, διαδικαστική και οργανωτική υποστήριξη της ανάρτησης νόμων και πράξεων στο διαδίκτυο.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την στελέχωση των Ομάδων Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) των Υπουργείων με αντικείμενο την τεχνική, διαδικαστική και οργανωτική υποστήριξη της ανάρτησης νόμων και πράξεων στο διαδίκτυο.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Δημοσίευση: 27 Ιουλίου, 2010
Καταληκτική Ημερομηνία: 9 Αυγούστου 2010

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ για την ενίσχυση της διαφάνειας με την ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο στοχεύει στην επίτευξη της μέγιστης δημοσιότητας της κυβερνητικής πολιτικής και της διοικητικής δράσης. Η ευρεία δημοσιότητα και η ανοικτή πρόσβαση στην πληροφορία που εξασφαλίζουν τα νέα μέσα διαδικτυακής επικοινωνίας διασφαλίζουν τη διαφάνεια της κρατικής δράσης και κατ’ αποτέλεσμα την υπευθυνότητα, την ευθύνη και τη λογοδοσία από την πλευρά των φορέων άσκησης της δημόσιας εξουσίας.
To Υπουργεία συγκροτούν ομάδες διοίκησης έργου (ΟΔΕ) για την υποστήριξη της διαδικασίας ανάρτησης.

Oι ΟΔΕ που θα συγκροτηθούν θα έχουν ως αντικείμενό της την τεχνική, διαδικαστική και οργανωτική υποστήριξη της ανάρτησης νόμων και πράξεων στο διαδίκτυο.

Ο ρόλος που καλείται να επιτελέσει η ομάδα διαχείρισης/διοίκησης έργου έχει εξαιρετικά κρίσιμη σημασία για τη σωστή και ολοκληρωμένη εφαρμογή του νόμου. Η συμμετοχή σ’ αυτήν δεν συνεπάγεται καμία επιπλέον αμοιβή ή αποζημίωση.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες διοίκησης έργου των Υπουργείων

* θα συντονίσουν τη συσταση ΟΔΕ στους Φορείς που εποπτεύουν

* θα αναρτούν τις πράξεις και αποφάσεις για το Υπουργείο στο διαδικτυακό τόπο ειδικού σκοπού αφου πρώτα εκπαιδευθούν

* θα κατηγοριοποιούν το αναρτώμενο υλικό ανάλογα με το περιεχόμενό του και θα μεριμνούν για τη διασφάλιση της επιλογής και προσθήκης των κατάλληλων θεματικών ενοτήτων.

* θα συλλέγουν και θα αξιοποιούν τα σχόλια τις ιδέες και προτάσεις που θα καταθέτουν συλλογικοί φορείς και πολίτες σχετικά με την υλοποίηση του νόμου.

Σας καλούμε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον συμμετοχής στις ΟΔΕ συμπληρώνοντας τη φόρμα ανάλογα με το Υπουργείο στο οποίο εργάζεστε.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε υπαλλήλους των Υπηρεσιών του Υπουργείου που κρίνουν ότι διαθέτουν τις κατάλληλες διοικητικές και τεχνικές γνώσεις για την εφαρμογή του νόμου.

Καταληκτική ημερομηνία: 9/8/2010

ΦΟΡΜΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ :

http://www.opengov.gr/home/?p=913

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου