Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Στις 3 Σεπτέμβρη το σήμα για την επανεκκίνηση της χώρας.

Με όλες του τις δυνάμεις το ΠΑΣΟΚ συζητά και αποφασίζει το σχέδιο για την επανεκκίνηση της κοινωνίας και της οικονομίας μας. Οι δύο ευρείες διαθεσμικές επιτροπές για την κοινωνική προστασία και την ανάπτυξη που συγκροτήθηκαν με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, συνεδρίασαν για δεύτερη φορά την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010 στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Με τον συντονισμό του ΙΣΤΑΜΕ, συναντήθηκαν γενικοί γραμματείς υπουργείων, κοινοβουλευτικά στελέχη και Γραμματείς των Τομέων του ΠΑΣΟΚ.

Στις συνεδριάσεις των διαθεσμικών επιτροπών, κατατέθηκαν για συζήτηση και επεξεργασία περισσότερες από 100 προτάσεις εφαρμοσμένης πολιτικής, αλλά και επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα για την κοινωνία και την οικονομία μας. Στόχος παραμένει η δημιουργία ενός συνεκτικού πλαισίου μέτρων και πρωτοβουλιών, που θα οδηγήσει από τη μια πλευρά στην δημιουργία δικτύου αποτελεσματικής και βιώσιμης κοινωνικής προστασίας, και από την άλλη στην επάνοδο της οικονομίας μας σε αναπτυξιακή τροχιά. Στις συνεδριάσεις πήραν μέρος ο Γραμματέας του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης και ο Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, βουλευτής Επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος. Ήδη η συνάντηση αυτή στελεχών από την κυβέρνηση, τη Βουλή και το Κίνημα αποτελεί κεκτημένο, που θα πρέπει να αξιοποιηθεί και στο μέλλον.

Θα γίνουν δύο ακόμη συνεδριάσεις των διαθεσμικών επιτροπών στις 20 και τις 23 Αυγούστου αντίστοιχα, οπότε θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία. Τα πορίσματα των επιτροπών θα τεθούν υπόψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και των οργάνων του Κινήματος.

Το ΠΑΣΟΚ, με συναίσθηση ευθύνης, περίσκεψη αλλά και τόλμη, θα είναι έτοιμο στις 3 Σεπτέμβρη, στην επέτειο της ίδρυσής του, να προτείνει τη συγκρότηση μιας μεγάλης, προοδευτικής κοινωνικής συμμαχίας για την ανασυγκρότηση της χώρας μας. Η παρουσία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναμένεται να δώσει τον τόνο της αποφασιστικότητας και της αισιοδοξίας για την μεγάλη προσπάθεια αλλαγής της χώρας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/f6d9cb43-3590-4e77-80a0-6a7942b35903

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου