Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Η χρεοκοπία

Η χρεοκοπία δεν θα είναι οικονομικό γεγονός. Το οικονομικό σκέλος θα είναι μέρος του αποτελέσματος, όχι το γεγονός.

Η χρεοκοπία θα πιστοποιήσει ότι δεν μπορέσαμε και δεν θελήσαμε να πάμε μπροστά. Να αλλάξουμε. Και ως τέτοιο, η ήττα που θα σηματοδοτήσει θα είναι συλλογική. Θα αγγίξει το σθένος καθενός μας, και την αίσθηση μας για το τι μπορούμε να κάνουμε σαν λαός.

Κρατάτε μικρό καλάθι..

Ο μάγκας της Συγγρού νεβαίνει για τον Προεδρικό Μέγαρο...
κρατάτε μικρό καλάθι....
Αν και ο Παπανδρέου θυσιάζει τα πάντα για να σωθεί και να προχωρήσει η χώρα  μπροστά ο μαχαλόμαγκας μπορεί να βγει από το Προεδρικόμ Μέγαρο και να μας το παίξει τζαμπουκάς...
...άλλωστε με τους τσικλίμαγκες που έχει δίπλα του (Μιχελάκης, Λαζαρίδης κλπ) δεν περιμένουμε και καμιά σωστή συμβουλή...!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !...

Ο κορυφαίος, σύγχρονος, γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας, σε χθεσινό βαρυσήμαντο άρθρο του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, δεν εκθειάζει, απλά την απόπειρα του Γ. Παπανδρέου να προκαλέσει Δημοψήφισμα του ελληνικού λαού για το μέλλον του στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, αλλά προχωράει πιο βαθιά, χαρακτηρίζοντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού, ως προσπάθεια αποκατάστασης της αξιοπρέπειας της Δημοκρατίας !

Τα χαρακτηριστικότερα αποσπάσματα του άρθρου, σε ελεύθερη μετάφραση, έχουν ως εξής :

Γιατί το δημοψήφισμα έπρεπε να γίνει

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθώ εδώ και λίγες ημέρες τον κουρνιαχτό που έχει ξεσπάσει στην Ελληνική κοινωνία με αφορμή το δημοψήφισμα τη διενέργεια του οποίου προανήγγειλε και υπό το βάρος των αντιδράσεων πήρε πίσω ο Πρωθυπουργός. Μόλις τόλμησε ο Παπανδρέου να μιλήσει για δημοψήφισμα, είχαμε μία εντυπωσιακή αντίδραση που σε πολλές περιπτώσεις ξέφυγε από τα όρια, από μεγάλο μέρος πολιτικών και δημοσιογράφων, που αμέλησαν να ρωτήσουν απλούς πολίτες την άποψή τους για το θέμα. Τίθεται εν αμφιβόλω η Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, τυχοδιωκτικά παιχνίδια και άλλες ενοχλητικές για τον απλό πολίτη τσιρίδες, άρχισαν να μονοπωλούν την επικαιρότητα.

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ "ΚΑΡΕΚΛΑΣ" !...

Στην τελευταία σύνοδο κορυφής της 26ης Οκτωβρίου και στην παράπλευρη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Σαμαράς ήταν σε καραντίνα και του απαγορεύτηκε να μιλήσει.

Προχθές στις Κάννες, στην κοινή συνέντευξη των Μέρκελ Σαρκοζί, ο τελευταίος απαντώντας σε "στημένη" ερώτηση, αντιπαρέβαλλε τις εξελίξεις, σε πολιτικό επίπεδο, στην Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία, με τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα, κατακεραυνώνοντας την τακτική της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και εμφανίζοντάς την ουσιαστικά, ως την αιτία της μη καλής και σωστής πορείας του προγράμματος προσαρμογής της οικονομίας.

Μια ζωή εθνοκάπηλοι Δεξιοί!!!

... Δεν τους νοιάζει τίποτα. Δεν υπάρχει γι αυτούς Ελλάδα, Έλληνες. Το μόνο σχέδιο που υπάρχει δεν είναι μόνο να "ξεδοντιάσουν" όσο περισσότερο μπορούν τον Παπανδρέοπυ, αλλά και να - έτσι νομίζουν- να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ!!! Κι όλα αυτά στο όνομα της Ελλάδας και των Ελλήνων!!!
Μόνο που ακούς Αντώναρο και Γκιουλέκα να χύνουν χολή κατά του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου και γνωρίζοντας το "βίο και την πολιτεία" των δυό τους λες σε ποιόν να δώσεις ευθύνες για να συμμετέχουν στην προσπάθεια να σωθεί η χώρα; Είναι σα να βάζεις το λύκο μέσα στ' αρνιά!!
Πόσο μαλάκες και ανεγκέφαλοι Δεξιοί μπορεί να είναι. Τους δώσαμε το δικαίωμα να σηκώσουν  κεφάλι να σταθούν δίπλα μας για να σώσουμε το "πτώμα Ελλάδα" που μας παρέδωσαν και απαιτούν να κάτσουν στο σβέρκο μας...
Βρε ούστ!!

Επενδύει στις φοβίες και τις ανασφάλειες του μέσου τηλεθεατή για να διαμορφώσει την πραγματικότητα

(...) Στον δικό τους κόσμο ο σκύλος είναι εσαεί χορτάτος και η πίτα πάντα ολόκληρη. Υπάρχει δηλαδή μια μαγική λύση που αν εφαρμοστεί και τα σκουπίδια θα μαζευτούν από ιδιωτικές εταιρείες και οι υπάλληλοι του Δήμου θα μπορούν να απεργούν χωρίς συνέπειες. Με τον ίδιο μαγικό τρόπο θα γίνουν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ανώδυνα και χωρίς συγκρούσεις, θα ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα χωρίς να θιγεί κανείς – και γενικά καλύτερα πλούσιος και υγιής παρά φτωχός και άρρωστος. Γιατί όχι εδώ που τα λέμε; Η κοινωνική ευαισθησία στην τηλεόραση, στο προσκήνιο γενικώς, είναι –ανέκαθεν ήταν– τζάμπα.

Πράξη δημοσιογραφικής αλητείας...

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη

Καιρό τώρα ο παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων του MEGA δεν περιορίζεται απλώς στο ρόλο της θέσης του. Δεν παρουσιάζει μόνο την είδηση ως οφείλει αλλά κυρίως σχολιάζει παραπολιτικές αναφορές και κρίνει υποθέσεις ανενημέρωτων δημοσιογράφων. Δεν είναι ο μόνος βέβαια. Πια, αυτή η δημοσιογραφική τακτική είναι ένα τηλεοπτικό καθεστώς, με αποτέλεσμα να μην διακρίνεται η πραγματική είδηση από το υποκειμενικό σχόλιο. Απόρροια συχνή, πολιτικές να στήνονται σύμφωνα με δημοσίως εκφρασμένες δημοσιογραφικές εκτιμήσεις.