Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Οι Γάλλοι Σοσιαλιστές αρνούνται να συγχαρούν τον Λ. Παπαδήμο, λόγω ΛΑΟΣ. Αντιδρά το εβραϊκό λόμπι

Προβλήματα στις σχέσεις και στην αποδοχή συναντά η νέα ελληνική κυβέρνηση σε διεθνές επίπεδο λόγω της συμμετοχής του ΛΑΟΣ, που κατατάσσεται στην ακροδεξία. Πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή ακροδεξιού κόμματος σε κυβέρνηση στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση. Πρώτοι τοποθετήθηκαν αρνητικά επί του θέματος οι Γάλλοι Σοσιαλιστές, αρνούμενοι να συγχαρούν το Λουκά Παπαδήμο, όπως είθισται βάσει προτοκόλλου. Το θέμα έχει ιδιαίτερη σημασία αν υπολογίσει κανείς ότι οι Σοσιαλιστές θα είναι, σύμφωνα με τις δημοσκοήσεις, η επόμενη κυβέρνηση της Γαλλίας. Το θέμα περιπλέκει και η αρνητική τοπθέτηση του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων της Γερμανίας, το οποίο υποστηρίζει πως θα είναι δύσκολο για κάθε κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.
Πρόκειται στην ουσία για διπλωματική κρίση μεγάλου βεληνεκούς που καλείται να διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση και η οποία αναμένεται να λάβει διαστάσεις.
Το θέμα θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και εμπνευστής του νέου κυβερνητικού σχήματος.Ο Γ. Παπανδρέου δέχεται εισηγήσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης αυτής. Βάσει του πρώτου σεναρίου συνιστούν στον πρώην πρωθυπουργό να αγνοήσει -για την ώρα το θέμα- υποβιβάζοντας τη σημασία του, καθώς δεν πρόκειται για την κυβέρνηση της Γαλλίας αλλά για την αντιπολίτευση.
Αν όμως το θέμα λάβει διαστάσεις από την προβολή στα ΜΜΕ τότε ο Γ. Παπανδρέου θα υποχρεωθεί να παρέμβει στηρίζοντας εμπράκτως το νέο κυβερνητικό σχήμα το οποίο βασίζεται την παλαιά δική του κυβέρνηση με μικρές και όχι καθοριστικές προσθήκες.
Σε ανακοίνωσή τους με τίτλο: «Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη την κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, οι Γάλλοι σοσιαλιστές αρνούνται να το κάνουν» υποστηρίζουν ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ηγέτης του κόμματος της ακροδεξιάς ΛΑΟΣ, «πρώην επικεφαλής ενός κινήματος νεολαίας που στήριζε τους συνταγματάρχες που επέβαλαν τη δικτατορία στη χώρα αυτή, δεν μπορεί καθόλου να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση».
«Να που οδηγεί η Ευρώπη όταν γυρίζει την πλάτη της στους λαούς, με την επιβολή σκληρής και τυφλής λιτότητας, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα και τον χρόνο για την ανόρθωση (των οικονομιών τους) και παρεμβαίνοντας στη δημοκρατική λειτουργία των κρατών μελών. Στην οικονομική και κοινωνική κρίση προστίθεται μια κρίση πολιτική και δημοκρατική» προσθέτουν οι Σοσιαλιστές.
Πρόβλημα με την εβραική κοινότητα και τα...λόμπι
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η εβραϊκή κοινότητα με την τοποθέτηση του προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων της Γερμανίας, Ντίτερ Γκράουμαν. Ο Γκράουμαν επισημαίνει ότι «Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι μετέχουν στο ελληνικό υπουργικό συμβούλιο υπουργοί αυτού του κόμματος. Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο για κάθε γερμανική κυβέρνηση να διαπραγματεύεται με την ελληνική κυβέρνηση».
«Στην Ελλάδα μετέχουν τώρα στην κυβέρνηση και οι αντισημίτες του ΛΑΟΣ», σημειώνει το λαϊκίστικο ταμπλόιντ Bild-Zeitung. Είναι η πρώτη φορά από την πτώση της Χούντας το 1974 που μετέχει στην κυβέρνηση ένα ακροδεξιό κόμμα. Ο νέος υπουργός υποδομών και δικτύων Μάκης Βορίδης, γράφει η εφημερίδα, προέρχεται από την οργάνωση νεολαίας της στρατιωτικής δικτατορίας και προσέκειτο για πολλά χρόνια στο ακροδεξιό Λαϊκό Μέτωπο του Ζαν Μαρί λε Πεν στη Γαλλία.
Ο φίλος του Βορίδη στο ΛΑΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης, προσθέτει, εκδότης, μεταξύ άλλων, αντισημιτικού φυλλαδίου, αναλαμβάνει υφυπουργός στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
«Το ΛΑΟΣ είναι γνωστό για τα ξενοφοβικά του συνθήματα. Ο Καρατζαφέρης είχε δηλώσει κατά την ίδρυση του κόμματος του το 2000 ότι «είμαστε οι μόνοι γνήσιοι Ελληνες. Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε με Εβραίους, ομοφυλόφιλους και κομμουνιστές» γράφει.
Sofokleous10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου