Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Βενιζέλος: ''Τσίπρα είσαι τζάμπα μάγκας''

Φωτιές στη Βουλή άναψαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, ο οποίος αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πυροδότησε την ένταση τις τελευταίες ημέρες, έκανε λόγο για «ομερτά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ» στο να ψηφίσουν ένα νόμο που είναι προϊόν συμφωνίας με αδιαφανείς διαδικασίες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να ανακαλέσει, ενώ το ίδιο έπραξε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμανής, ζητώντας το λόγο επί προσωπικού. Το αίτημά του ωστόσο δεν έγινε δεκτό από τον προεδρεύοντα της Βουλής, Β. Πολύδωρα. Χρειάστηκε μάλιστα να ανέβει στο προεδρείο ο Πρόεδρος της Βουλής ο πρόεδρος του Σώματος, Φ. Πετσάλνικος, ο οποίος έδωσε τελικά το λόγο στον Απ. Κακλαμάνη.

Μάλιστα και ο ίδιος ο κ. Πετσάλνικος κάλεσε στη συνέχεια τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει τις δηλώσεις του περί «ομερτά». Ο κ. Τσίπρας ωστόσο ζήτησε να κατατεθούν στη Βουλή οι επιστολές του κ. Βενιζέλου και του πρωθυπουργού προς το ΔΝΤ, γεγονός  που οδήγησε τον υπουργό Οικονομικών να καταθέσει τελικά την επιστολή του προς την Κρ. Λαγκάρντ.

Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος επικαλέστηκε το κρίσιμο της κατάστασης και επισήμανε την αναγκαιότητα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ενώ δήλωσε ανοιχτός σε διάλογο ακόμα και με τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου περαιωμένη.

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε στο Σώμα ότι κατατέθηκαν στη Βουλή και οι επιστολές του πρωθυπουργού προς την κ. Λαγκάρντ και τους κ. Τρισέ και Γιούνκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου